Menü ≡

Rigi síterep leírás galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  TibiFFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.03.28. 18:35
(Üzenetazonosító: 182531)
TibiF Hozzászólások: 537
Regisztrált: 2004.11.30.
57 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok,

Ma a Rigin voltam. Ez a hely egy nagyon kis síterep Luzern - Vierwaldstättersee régióhoz tartozik, egy kabinos liftje van és 4 darab csákányos /tányéros liftje. A felvonók ma már nem működtek. Azért mentem ma ide mert tegnap azt mondták ma szép idő lesz, gondolkoztam a síelésen vagy a sítúrázáson de mivel nem tudtam korán felkelni, hogy 7-re a sípályán legyek így hát maradt a bakancsos túra.

A Rigi eléggé látogatott hely itt Svájcban mivel két felől Arth-Goldau és Weggisből hegyi vasút visz fel. Három tó veszi körül a Zugersee, Vierwaldstättersee és Lauerzersee. Itt évszaktól függően mindig sokan vannak. Ma Goldau felől mentem mentem fel (gyalog) ez volt a harmadik alkalom amióta itt vagyok minden évszaknak megvan a maga szépsége, különlegessége. A völgyben 16C volt délután, igazi tavasz, felfelé menet olvadt a hó rendesen, a kis patakok áradtak. Kb. 1200 méterig nem volt hó, utána foltokban aztán 1400 méter felett egybefüggő hóréteg fogadott.

A sípályák 1300 és 1600 méter között találhatók, Rigi Klösterli a pályák alja és egészen 1659 méterig mennek fel ahol Rotstok csúcs található. Nem egy nagy pályarendszer. Az utolsó ratrakolás nyomait még láttam, sípályán mentem fel. Nagyon szép idő volt, emberrel szinte alig találkoztam mivel a legtöbben a hegyi vasúttal mennek fel mondhatom, hogy csak a hegyek meg én voltunk, illetve úgy is fogalmazhatok, hogy több őzet láttam a túrám során mint embert. A héten itt elég sok csapadék esett, a hóhatár olyan 1500 méteren lehetett, onnan voltak "fehérek" a fenyők.

Kb. 800 méterről indultam és a Rotstockig mentem fel, a Rigi csúcsra nem mentem fel mert már voltam ott illetve tömeggel nem szerettem volna találkozni. A táj az csodálatos volt, napsütés felhők és szél nélkül. Északon a zugi tó, dél-nyugat felé Luzern mögötte pedig a Pilátus hegycsúccsal, dél felé pedig a 3-4000 hegyek látszottak. Érdekes volt a havon menni, annyira nem süllyed bele a bakancsom mert azért ez már tömör hó/jég volt a lábam alatt. Ahova odasütött a nap ott olyan 5 cm-t belesüllyed a bakancsom, de nem volt vészes, jól lehetett haladni. A legjobb a leratrakolt pályán való menetel volt. Érdekes volt az átmenet a völgyben igazi tavasz a hegyen pedig hó szép idővel.

Mire leértem már kezdett befelhősödni, és most már esik is az eső. Egyik front váltja a másikat most Svájcban. Napközben a kék eget látva nem jött, hogy elhiggyem holnap esős nap lesz.
Teszek fel pár képet.
leratrakolt út a völgyben egy két hófolt azért még volt átmenet a száraz útról a hóba Vierwaldstättersee és mögötte a Pilátus 3-4000 méteres hegyek délre felfelé a sípályán Vierwaldstättersee mögötte pedig a 3-4000 méteres hegyek itt a tegnap havazott a piros 2-es pályán (ez inkább kék szerintem) ott jön a hegyi vasút a Rigi (1798m) a keleti oldal

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »