Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyermekeink síiskolában

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2023.03.13. 08:46
Igazad van, elfogadom!
Előzmény: (VÁrpád 218541)
endre77
317 élménybeszámolót írt
317
4 éve tag
2023.03.13. 01:17
Hat igen!

Ahogy irtad jo sielotol van eselyed a rossztol abszolut semmi..Persze kerdes ki hogy akar sielni..az szerint kell tanart peldakepet valasztani.

Ha arra karsz tanart hogy le tudj menni a feketen olyat talalsz..szepen mogulon menni arra is nehez talalni..osszevissza farolgatni /modern carving leccel na abbol van a legtobb!!/..Szepen iveken menni helyesen probalni na az nem konnyu!!!
Előzmény: (VÁrpád 218541)
VÁrpád
265 élménybeszámolót írt
265
4 éve tag
2023.03.12. 19:46
Igaz amit írtál, de a párhuzam a ,, pedagógus és szülő kapcsolata , kommunikációja igen fontos a tanításban legyen az sport vagy szellemi akár fizikai! Ha jó a kapcsolat akkor necces kérdésekre is választ kap mindkét fél! Felszínre kerülhet a gyermek eddig nem ismert betegsége, figyelemzavar, látás, vagy egyensúlyzavar, stb ! Továbbá igaz az is, hogy a jó síelő nem biztos, hogy át tudja adni ( a szövegkörnyezetből ez kiderült) de a rossz síelő az viszont végképp nem! A jó síelő apukát előbb utóbb leköveti a gyerek, és rájön mit is mondott az oktató! Lehet csak utólag! Mindinkább a szakszavak ismeretét a cselekvéssel párosítja! Amit az apuka csinál de nem tud jól magyarázni! Ha megvan a kommunikáció a gyermek és apa közt akkor ezek pillanatok alatt megoldódnak! Sok esetben találkozunk azzal amikor a gyermek egy harmadik személynek megcsinálja amit kér, nem mer hisztizni, elfogadja amit mond! Míg az apjának annyit mond ,, nem csinálom, utálom , rossz ez a léc , fázom , mennyünk inkább enni, minek hoztál ide”stb! A szülő ha beleszól, azt az oktató el fogja fogadni ha igaz, és négyszemközt kultúráltan teszi, ha viszont nem igaz arra az oktató magyarázatot tud adni szintén négyszemközt!
Előzmény: (Bélapó 218540)
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2023.03.12. 15:59
Nem igazán értem miről beszéltek. Ha beadtam a síískolába, nem én foglalkozok vele, hanem az oktató. Nem is vagyok jelen. Aki nem ért egyet az oktatással, minek adja be????... és ha valaki meg akarja magyarázni az oktatónak, hogyan oktasson, hááááát inkább keressen másik oktatót. Az iskola-padban sem űl a gyerek mellett és szól bele az óra menetébe, de otthon egyeztet, számon kér s talán még + ismereteket is nyújt. Miért lenne ez mésképp a sieléssel. A egyéb sportokban sem szólnak bele az edző munkájába.

Viszont mikor velem van a szemem-fénye - és ha rendes havon vagyunk, ez a napnak nagyobbik része - én mondom meg, mit csináljon. És ez még akkor is igaz, ha én boarddal megyek, ő pedig sível.

Persze kivételek mindig vannak de mint azt már ősídők óta tudjuk, a kivételek erősítik a szabályt. (csak zárójelben jegyzem meg: nem biztos, hogy a profi síző egyben profi oktató is!)
VÁrpád
265 élménybeszámolót írt
265
4 éve tag
2023.03.11. 20:11
A modern sítanár úgy gondolja, hogy a szülő zsákutcába fogja terelni a gyerekét ha beleszól a sítanulásba! Igaz és hamis is egyben amit írtál! Ha a szülő jól tud síelni, eltudja mondani, hogy mit csinál, és nem elfogult gyermekével, és következetes akkor nem gondolja jól a sítanár, továbbá emeli a szülő gyermek kapcsolatát! Ez az elenyésző százalék!
De amíg napi szinten kell síelni jól tudó szülőknek szólni, hogy a sicipő nyelvét ne előretörje, hanem felfelé húzza gyermeke és saját lábán, úgy, hogy a nyelv megnyissa rüsztnél a cipőt! És a sízokni elejét húzza előre a lábujjánál minimum egy centit! Azért hogy bebújásnál saroknál meghúzódva a zokni a lábujjakat nehogy összeszorítja! Rossz komfort érzetet biztosítva mintha szűk sícipőt adtak volna rá a gyerekre! Nagyobb cipőt kérnek mert nyomja a gyerek lábujját! Örök hiba! Ill a kinyitott cipőbe nem mozgatják meg a lábát, hogy a sarok és a bélés helyére kerüljön! A síléc felvételéről tisztításáról levételéről , botról , sisakról már említést sem teszek túl hosszú!

Mai nap Donovalyban fiam új léccel ment, harmadik körön kötésik gyalázták lécét (egy12éves kisgyerek) fiam kioktatta a gyereket az apukája annyit szólt benne van a pakliban! Erre fiam! Ez a maga felelőssége! Először megállni tanítsa meg a gyereket, aztán felvinni a nagypályára száguldani ! És ha biciklivel kihajt majd gyermeke a bicikliútról az úttestre, akkor is ezt fogja mondani ? Belefér a pakliba? Majd csinál másikat?

Inkább elnézést kérjen, hogy fiatalembernek igaza van, és erre tanítsa gyermekét! Jó példát mutatva! Nem pedig megerősítve benne, fa(x) a voltál fiam így tovább , apád is egy bunkó neked sem kell különbnek lenned! Ha gyermeke utál elnézést kérni, akkor legalább ösztönzi magát majd, hogy megtanuljon megállni!

Egy fiam van s két lányom 7 évesen kezdték az ismerkedést a síeléssel! Ezzel soha semmi gond nem volt, hogy távolságot tartsanak és betartassanak, a biztonságra törekedjenek, kiszámíthatóan száguldjanak !

Tehát beleszólás a síoktatásba szülője válogatja! Általában az po(x)fázik bele akinek nem kéne!
Akinek lehetne az alázattal figyel, majd otthon megbeszéli gyermekével, és négyszemközt az oktatóval! De ehhez meg kell győződnie a szülőnek, hogy jól vagy rosszul tudja e, vagy csak ha minden alátámasztás nélkül úgy gondolja az kevés lehet!
Előzmény: (JaniJuli 212316)
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
2021.04.18. 06:30
Sok lehetőség adódik a mai világban ara, hogy gyerekeinket beírathassuk síiskolába és rendszeres edzések is léteznek egész évben műanyagpályákon, vagy síszimulátorban és a legtöbb síiskola rendez síutakat, sítáborokat, hiszen azért mégis a havon történő síelés a lényeg. Rengeteg jó dolgot meg tudnak itt tanulni a gyerekek, amikre talán nem is gondolnak a szülők. A gyerekek növelhetik a helyes testtartásra való ráérzésüket, célszerűbben fognak tudni mozogni, más sportokat is jobban fognak tudni kezelni. Esetleg arra is rájönnek már gyerekkorukban, hogy sokkal jobb minél többet mozogni, sportolni, mint minél többet pihenni, például számítógép előtt ülni. Persze, azért a jó sítechnika elsajátítása a lényeg.
Vannak azonban bizonyos kétséges tévedések a síiskolákban. Modern síiskolákban sokszor hallhatjuk azt az elképzelést, hogy a szülök ne segítsenek be a gyerekek tanításába, mert ezzel elrontják, esetleg tönkre is teszik a gyerek fejlődését. Hagyják ezt a dolgot a sítanárokra, mert ők jobban kezelik a gyerek helyes fejlődését lepésről lépésre. A modern sítanár úgy gondolja, hogy a szülő zsákutcába fogja terelni a gyermekét, ha beleszól a sítechnikai fejlődésébe.

Határozott véleményem, hogy ez egy teljesen helytelen felfogás és én ezt a gondolatmenetet visszautasítanám. Én úgy gondolom, hogy egy jó síelőnek minden síelési eszközre szüksége van és egyáltalán nem léteznek zsákutcák olyan fejlődésben, ami legalább kicsit át van gondolva. Ha egy szülőnek van egy elképzelése, hogy mi lenne jó a gyerekének a saját tapasztalatai alapján, akkor nagy valószínűséggel jó irányba fogja tudni terelni gyermekét.

Mindez azonban nem zárja ki azt, hogy a síiskola is nagyon jót tesz a gyereknek. Ha azokat a dolgokat is megtanulja a gyerek amit ott tanítanak, az is nagy hasznára fog válni a gyereknek. Ez is benne van abban, hogy mindent úgyis meg kell tanulnia a gyereknek ami hasznos lehet számára.

A Te véleményedre lennék kiváncsi.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.