Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schneebären - melyikre érdemes menni leginkább?

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
D.Dani
77 élménybeszámolót írt
77
15 éve tag
2024.12.28. 19:31
Köszi szépen. Talán én is a Riesneralm felé hajlok. A webkamerák képei alapján is ez bírja a legjobban a strapát.
Pont a dátum miatt próbálok tömegre optimalizálni, eredetileg a Stuhleck volt a terv, csak rájöttünk, hogy az halál ilyenkor, Schladming is ezért esett ki. Az újévet majd a Gastein völgyben kezdjük, az azért békésebb szokott lenni.
Az mindenképp új infó, hogy hangulatilag is jó a terep, eddig ezen a téren inkább a másik kettőt tippeltem erősebbnek.
Előzmény: (Kis Kovi 222024)
Kis Kovi
287 élménybeszámolót írt
287
14 éve tag
2024.12.28. 16:00
Az eddigi tapasztalataim - igaz rég jártam arra - alapján Riesneralm.

Kevés felvonó (a lenti tanulópályákat persze nem számítva), de azok igen nagy besíelhető területet szolgálnak ki. Jó hosszan lehet egybefüggően csúszni változatos pályákon.
Hatalmas tömeget nem tapasztaltam annak idején (már legalább 10 éve volt, hogy arra jártam) a pályákon, még ünnepek környékén is lehetett élvezni, igaz, akkor azért nem kihaltak a pályák.

Szerintem a panoráma is igen elragadó, s mivel egy "zsáktelepülés" (innen - Donnersbachwald - már nem megy tovább a közút), így egyfajta nyugalmat is áraszt a környék, persze Ti az egyik legforgalmasabb időszakban mennétek.
Bár befelé kell menni jelentősebb távolságot (15-20 km) a hegyek közé az Enns völgyéből, ennek ellenére az útvonal könnyen abszolválható.
Előzmény: (D.Dani 222011)
D.Dani
77 élménybeszámolót írt
77
15 éve tag
2024.12.28. 10:11
Köszi a választ. Olvastam már, és tudom, hogy többen szeretitek. De mi szerintem nem őt keressük, csak egy gyorsabb liftje van, és viszonylag rövidek a pályái. Pályán kívülre mi nem megyünk.
Előzmény: (bouquetk 222018)
bouquetk
405 élménybeszámolót írt
405
13 éve tag
2024.12.28. 08:05
Egyik se. Planneralm. Olvass bele a fórumjába.
Előzmény: (D.Dani 222011)
D.Dani
77 élménybeszámolót írt
77
15 éve tag
2024.12.27. 17:26
December 31-én átutazóban megállnánk kb déltől valamelyik Schneebären terepen (Tauplitz, Loser, Riesneralm). Viszont még nem tudjuk, hogy melyiken. Egyiken se jártunk még, de próbáltam elemezgetni őket, akinek személyes tapasztalata van bármelyikről, netán többről is, az légyszí ossza meg velem is. Az év utolsó napján talán a tömeg a legkritikusabb dolog, plusz fennre elég meleget is jósoltak.
Amire jutottam: Tauplitzon van a legtöbb pálya, elég izgalmasnak is néz ki némelyik, viszont feltehetően a legtöbb ember is. Ezen felül déli fekvésű. Egy december 31-i nap vajon mennyire tudja megkapni a kabinos alatti pályákat?
A Riesneralm talán kevésbé forgalmas, és északi fekvésű, ami jól jöhet, plusz elég jól kinéző alsó pályái vannak, és elvileg lenn hidegebb lesz, mint fenn.
A Loser tűnik talán a leghangulatosabbnak, illetve mintha itt lenne a legtöbb hó, ide picit hidegebbet is jósolnak, mint a többire, viszont ez is déli fekvésű helyenként szűkös.
3-4 órát fogunk síelni, tehát a pályák száma annyira nem kritikus, a minőségük inkább.