December 31-én átutazóban megállnánk kb déltől valamelyik Schneebären terepen (Tauplitz, Loser, Riesneralm). Viszont még nem tudjuk, hogy melyiken. Egyiken se jártunk még, de próbáltam elemezgetni őket, akinek személyes tapasztalata van bármelyikről, netán többről is, az légyszí ossza meg velem is. Az év utolsó napján talán a tömeg a legkritikusabb dolog, plusz fennre elég meleget is jósoltak.
Amire jutottam: Tauplitzon van a legtöbb pálya, elég izgalmasnak is néz ki némelyik, viszont feltehetően a legtöbb ember is. Ezen felül déli fekvésű. Egy december 31-i nap vajon mennyire tudja megkapni a kabinos alatti pályákat?
A Riesneralm talán kevésbé forgalmas, és északi fekvésű, ami jól jöhet, plusz elég jól kinéző alsó pályái vannak, és elvileg lenn hidegebb lesz, mint fenn.
A Loser tűnik talán a leghangulatosabbnak, illetve mintha itt lenne a legtöbb hó, ide picit hidegebbet is jósolnak, mint a többire, viszont ez is déli fekvésű helyenként szűkös.
3-4 órát fogunk síelni, tehát a pályák száma annyira nem kritikus, a minőségük inkább.