Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Túrasí útvonalak, tippek

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 6, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  minerelFérfi
Dátum: 2009.12.07. 12:57
(Üzenetazonosító: 75673)
minerel Hozzászólások: 3583
Regisztrált: 2006.11.02.
2 síterepet értékelt

Áthelyeztem ide inkább a hozzászolásom.

Szakosztályi küldöttünktől kaptam az alábbi levelet:

"Vasárnap volt a Magyar Hegy és Sportmászó Szövetség rendkívüli küldöttgyűlése, amin az alábbi dolgok hangzottak el..
De előtte két kis tanulságos történet hogy pl. miért is van szükség a magyar szövetség hegymászó igazolványára.
- Pár hete egy kisebb magyar társaság ment mászni a magas Tátrába. Volt náluk ÖeAV igazolvány és a szlovák hegymászó szövetség igazolványa is, mivel ott is tagok voltak. A hegyen a TANAP elkapta őket és pénzbüntetést szabott ki rájuk mert jogosulatlanul tértek le a kijelölt turistautakról. Hiába volt náluk az előbb említet két igazolvány, a TANAP emberét nem érdekelte, mivel a TANAP szabályzata szerint (ezen mindenki megdöbbent), minden hegymászónak a SAJÁT nemzeti hegymászó szövetségének az igazolványával kell rendelkeznie. Magyarán a magyarnak az MHSSZ igazolvánnyal, és hiába volt náluk a szlovák JAMES igazolvány és az ÖeAV. Ja és a poén hogy volt magyar igazolványuk a srácoknak, csak nem hordták mivel gondolták felesleges. Ez lehet, hogy egy kirívó eset, de számítsatok rá hogy ha ilyen TANAP-os embert fogtok ki akkor ez megtörténhet."
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2007.05.09. 22:01
(Üzenetazonosító: 35670)
Stani Hozzászólások: 5238
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Schneebergen ma havazott. Hackermuldén még lehet síelni, ha nem jön be valami nagyobb meleg,akkor még Pünkösdkor is. Az Ochsenbodenen kisebb-nagyobb hőmezők váltják egymást, itt lecsatolás nélkül nem lehet - folyamatosan - haladni,igaz DH szempontjából ez a rész jellegtelen.
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2007.04.13. 22:24
(Üzenetazonosító: 35537)
Stani Hozzászólások: 5238
Regisztrált: 2003.11.03.
93 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Így van, de az alsóbb részeken szinte napról napra tűnik el a hó a nagy meleg miatt, ma Losenheimben +28 volt árnyékban.
Az Edelweißtől már nincs összefüggó hótakaró, a Fadensteig szinte teljesen hómentes. Egy hét alatt irgalmatlan sok hó ment el, a legnagyobb gond, hogy éjszaka már nincs fagy, tegnap még este 10-kor és 10 fok volt pluszban 2000 m-en, a Fischerhütténél
lesiklas-a-schneeberg-egyik-meredelyen-aprilis-12.jpg downhill-ma.JPG
h i r d e t é s

Feladó:  admin2NőHaladó síelő
Dátum: 2007.01.14. 15:57
(Üzenetazonosító: 29582)
admin2 Hozzászólások: 409
Regisztrált: 2003.06.26.
19 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Bocs, eddig volt egy kis hiba a topik beállításban, ami miatt nem tudtatok hozzáírni, de javítottuk, így szabad a pálya. Köszönet Gergőnek!
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2007.01.12. 10:53
(Üzenetazonosító: 29345)
WAndrea Hozzászólások: 998
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ebben a rovatban már van fenn nálunk néhány képes túrasí beszámoló és cikk:
https://sielok.hu/rovat/turasi/cikk...ek/
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2007.01.12. 10:22
(Üzenetazonosító: 29338)
WAndrea Hozzászólások: 998
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Az Egyéb/Időjárás topikban - ld
https://sielok.hu/forum/viewtopic.p...hp?t=8154
vetődött fel, hogy nyissunk egy Túrasí rovatot. LEGYEN! Mostantól ide lehet írogatni a sítúrázással kapcsolatos tippeket, beszámolókat.

Áthozom, ami eddig a témában elhangzott:
Feladó: skioutlet
Dátum: 2007.01.11.16:40
Tárgy: Re: Időjárás

Kicsit nehéz helyzetben vagyok. Én voltam, aki pár gondolatot írt az alpesi sísport környezetre gyakorolt káros hatásairól, pedig jómagam az egyik legérdekeltebb személy ezen piac dinamizálásában: az ország egyetlen, télen-nyáron csak sífelszerést forgalmazó cégnek a tulajdonosa vagyok. Ettől még elgondolkodhatok a természetvédelemről...ezért is tettem fel a bejegyzésemben azt kérdést, hogy mit lehetne tenni a "gyalogsízés" lassú népszerűsítése érdekében. Gyermekkoromban gyalog síztem a Normán, gyalog mentem fel Nagyhideg-hegyre és sokszor gyalog is síztünk ott. 30-40 év után már elmondhatom, hogy sok helyen síztem, de a gyalogos feljutás utáni sízés öröme minden liftnél nagyobb élvezet, ráadásul környezetbarát...

Feladó: vargi
Dátum: 2007.01.11.17:21

skioutlet:
Én személy szerint a sítúrázáson gondolkodok egy-két éve. Viszont ahhoz teljesen új, másfajta felszerelést kéne beszerezni ami nekem egyenlőre nem megy...

Szerintem az a baj, hogy nagyon kevesen ismerik, ez hogyan is működik, vagy hogy egyáltalán létezik ilyen. Az emberek általában a "trendi" dolgokat követik, az alpesi sízés pedig annak számít. És mivel szinte egyáltalán nincs reklámozva a másfajta sízés, gondolom azért mert sokkal kevesebb pénz van benne, mint az alpesi síelésben (se felvonódíj, se jó drága pályaszállások...), evvel szemben sokkal nehezebb, több energia kell hozzá, kevésbé kénylemes sport, több dolgot kell tudni hozzá ha valaki csinálni akarja (térképismerettől kezdve a téli túrázási szabályokon át szűz havas síelésig? stb...) ami a mai ellustult világban szintén nem válik az előnyére. Így aztán jelentős mennyiségű embert szerintem elég nehéz lenne vele elhódítani az alpesi sieléstől... Talán ha gyerekeknek megmutatnák, kiskorukban azt tanulnák, csinálnák és nem az alpesi síelést. Viszont ennek meg az a veszélye, hogy a gyerekek talán még nem tudják értékelni az érintetlen tájat, a szépségeit. Az hogy leszáguldanak egy kezelt pályán mennyivel érdekesebb...

(Remélem nem írtam hülyeségeket, mert túlzottan én se merültem el ebben a témában, csak okoskodok.)

Feladó: skioutlet
Dátum: 2007.01.11.17:44

Vargi, kösz a megértést. Az elmúlt években volt néhány szép havas nap a budai hegyekben és a Pilisben, nem voltam rest: az alpesi símmel felküzdöttem magam néhány "csúcsra", jól megizzadtam, őzeket láttam, 20-30 cm-es szűzhóban csúsztam le, jól esett. Nos, lehet ezt alpesi sível is, az más kérdés, hogy most meglepett nejem egy sítúra szereléssel, de most meg hó nincs idehaza, kint pedig a műhavon felmenni illuzióvesztés...Agyalok valami jövő szezoni rendezvénysoron, mely a hazai sísportot népszerűsítené, de a fogyasztói társadalom józanabb keretein belül...nem könnyű feladat.
A kutya nem eszi meg a telet.

Feladó: minerel
Dátum: 2007.01.11.17:48

A sítúrázás valóban egy nagyon szuper dolog de így van ez a boardal is csak ott hótalpakat használnak feljutáshoz. Egy nagy bökkenője van ami miatt (hál'istennek) nem fog elterjedni, hogy nincs felvonó s rengeteget kell menni. Ott igazából nem is a lecsúszáson van a hangsúly hannem a környezeten ahova eljuthatsz így, ahova a felvonos síelő csak nyálcsorgatva ábránozik. Bár már sajnos egyre több helisízés van. Ami még negatív dolog benne az az ára. Egy jó felszerelést a legszuperebb lesiklólécnek a töbszöröséért szerezheted be(Ezt az újakra értem mert vettem már fókát Devecserben 500Ft-ért lószerszámnak eladva az új 25000-es ár helyett:-))És itt a ruházatra is oda kell figyelni mert hamar megbosszúlja magát egy hamis márka mert nem lesz hütte meg nincs ott az autó amit gyorsan elérünk. haltak meg már sokan a helytelen öltözködés miatt még nyáron is (Mi is építettünk már iglut pedig láttuk a ház fényeit de akkora vihar kerekedett, hogy esélyünk nem volt visszajutni)Szóval amióta a térdem elszállt és leszálltam a lécről a sítúrának is búcsut mondtam de megmaradt a sima túra léc nélkül!


Feladó: vargi
Dátum: 2007.01.11.21:13

minerel:
ezek a képek nagyon jók. Telkjesen meghozzák a kedvet a túrázáshoz, túrasízéshez. Bár azt hiszem nálam az idő fotózásra menne el :D

Egyébként mintha nagyon eltértünk volna az eredeti témától, lehet a technikáknál egy új topikban kéne folytatni...

Feladó: minerel
Dátum: 2007.01.11.21:24

Őrülök, hogy felkeltettem az érdelődésed és szerintem is lehetne egy új topikot létrehozni a túrasízés számára mert végül ez is a síelés egy nagyon szép formája. Csak hát én egy régebbi balesetemnél fogva nem űzöm viszont biztos sok emberkének felkeltené a figyelmét ha téma lenne a fórumon és Vargi hidd el valahol erről szól az egész!

Feladó: skioutlet
Dátum: 2007.01.12.09:22

Minerel, kösz a képeket. Valóban jó ötlet egy új topikot nyitni erre a témára. Valamennyi képem nekem is van Chopok-Ördöglakodalma-hágó és Chopok-Dóval ( Donovaly ) útvonalról. Ezt a túrát alpesi sível az elmúlt 20 év csaknem minden áprilisában megjárjuk barátainkkal.

laponként: összesen 6, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »