Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Segítséget kérek /Snowboard/ goofy irány tanuláshoz!

ÜZENETEK (13)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sry
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
15 éve
Minerel és Fazzoletto!

Köszönöm a hasznos tanácsokat!Most már megértettem,hogy az oktató sem mondta véletlen/1 órát vettem kínomban:(/,hogy csak az élezéssel,fékezve araszoljak le,s amikor elrontom,kezdjem újar,ne próbáljak meg száguldozni:)Elég nehéz,mivel másik problémám,hogy amint felállok,már fordulok is ki balra és szélsebesen megindulok előre,persze oldalállásban:)Mondták,h azért fordulok el,mert nem egyforma a terhelés,de mondani könnyű,megcsinálni annál nehezebb!
Köszönöm a biztatást ésnem adom fel!:)
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
18 éve tag
15 éve
az egész terep a teljesen kezdőknek való elsősorban
Sry
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
15 éve
köszi a segítséget,/nagyon hasznos tanácsokat kaptam/bíztatást,aranyosak vagytok!:)
Következő úticélnak Kokavat néztem ki.Ha ismeritek az ottani pályát,alkalmas vmelyik a teljesen kezdőknek?
Foglalj szállást a legjobb síterepek közelében!
KERESÉS
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
18 éve tag
15 éve
nem, ez megszokás kérdése. gyakorolni kell, és megsúgom a sebességtől való félelem nagyon nagyon sokáig valószínű, hogy meg is fog maradni. gyorsan meg lehet szokni bizonyos dolgokat, majd mikor már az összekötött fordulókból akarsz továbblépi a fékezés mentes élen vezetett ívekig, na ott fog még nagyon előjönni. vagy még utána, ha trükköt akarsz tanulni és először mész neki egy kisebb ugratónak vagy slidernek. amúgy a félelem ellen szerintem nincs mit tenni, ez benned dől el. nálam az a helyzet, hogy "érnie" kellett a dolgoknak. Valami nem ment napokig, hiába erőltettem, és 2-3 hét múlva újra próbáltam, és gond nélkül sikerült.
Sry
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
15 éve
Sziasztok!

Kipróbáltam a boardozást!Először a Mátrában,és az esések ellenére is tetszett.Másodszor külföldön voltam,ahol a meredek lejtőn való szenvedés elvette a kedvem és nem is csináltam tovább a nap hátralévő részében.Arra jöttem rá,hogy aznap félelem/blokk alakult ki bennem,ami először nemigen volt.Azt veszem észre,hogy elindulok,s mikor begyorsulok,félek,nehogy ne tudjak megállni és minden alkalommal inkább fenékre ülök,mikor begyorsulnék:(Tudtok vmit javasolni,h megszűnjön a félelmem a sebességtől és ne üljek le mindig?:)
powee
424 élménybeszámolót írt
424
17 éve tag
15 éve
Ezt az üzenetet inkabb a "minden sielot erdeklo dolgok" per "tanacskeres"be kene irnod. Itt foleg egy snowboardtopicban nemhiszem hogy tudnak neked erdemileg segiteni.
hanosz
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
15 éve
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Sílécet szertnék vásárolni és az a nagy problémám, h nem értek hozzá! Eddig béreltem lécet. 168cm magas vagyok és nem tudom eldönteni, h milyen magas léc kelle nekem.
Atomic ATC Cap léc , Tyrolia T4-es kötéssel állíthatósága: 255mm-től 280mm-ig, 135.ös.
Ezt a lécet néztem volna, de nem tudom, h megfelelő lenne-e!

Megköszönném ha vki tudna nekem segíteni!!
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
18 éve tag
16 éve
annyira sok tapasztalatom nincs freerideban, mentem már benne, de annyira nem az én esetem, de annyiban más, hogy hátrébb (nem hanyatt, hanem haladási irányt tekintve) kell dőlni, a tailt terhelni inkább, és a nose-t felemelni, úgy hogy az kicsússzon a hó tetejére, a kanyarokat lassabban, viszont ne túl nagyokat, mert akkor nagyon lelassulsz, és elsüllyedsz, fékezni szinte tilos, igyekezz ne nagyon elesni, mert macerás újra elindulni. Meg a többi az alapok, sose menj egyedül, vagy olyan helyen, ahol lavinaveszélyt jeleznek, vigyázz a cuccodra, tervezd meg az útvonalalat, hogy tudd hova fox kilyukadni.
Trükköt tanulni sosem késő- jó 75 évesen lehet nem célszerű nekiállni, de kisebb ugratón vagy pálya szélén simán :D indiszkrét vagyok ha megkérdezem, hogy hány éves vagy...?
Anubis
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
16 éve
Valójában azért szeretném a másik irányt is 1 kicsit megtanulni, mert szeretnék 1-2 egyszerűbb trükköt megcsinálni pl. a Nose vagy Tail Roll-t. Ezek nagyon tetszenek, nem tűnnek túl nehéznek, de látványossak. És ehhez szükséges a goofy a másik irány. Persze nem az a tervem, hogy a funparkba ugráljak, mert ahhoz előbb kellett volna elkezdeni a boardozást, de azért jó lenne 1-2 egyszerűbb trükköt elsajátítani.
A másik dolog pedig a szűzhavas ride, gondolom neked van már tapasztalatod benne.
Mi az amit más képp kell csinálni mint a pályán?
Ápr. 6-án megyünk Kaprunba 1 hétre és ott lesz rá lehetőségem kipróbálni a freeride-ot, már alig várom.
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
18 éve tag
16 éve
hát míg bele nem jössz, addig nem, utána majd kitalálod merre legyen az előre, és akkor visszaállíthatod, utána már úgyis menni fog hátra is más kötésszögben is...
Anubis
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
16 éve
ok köszi! megpróbálom, de akkor a szöggel nem kell variálnom ugye?
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
18 éve tag
16 éve
talán teljesen állítsd át a kötést goofy irányba, tehát arra legyen az előre, és n hátrafelé menj. És így szinte újra tanulsz boardozni, ha ballal megtanultál, jobbal is menni fog! Nekem nem volt gond vele...
Anubis
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
16 éve
Sziasztok!
Szeretnék 1 kis segítséget. Kb. 1,5 éve boardozom, regular boardos vagyok a kötés szög: első 25 fok hátsó 5 fok. Ebben az irányban egész jól megy, de szeretnék megtanulni a másik irányba is goofyba.
De eddigi próbálkozásaim sajnos sikertelenek voltak.
Szóval azt szeretném tudni, hogy milyen technikával fogjak neki a goofy tanuláshoz. Esetleg állítsam át a kötést kacsába? Vagy a szögekkel variáljak?
Várom segítségeteket.
Előre is köszi!
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.