Menü ≡

Argentína témájú cikkeink

2020.07.23.
Új-Zéland: alakul a szezon, Dél-Amerika: hatalmas havazások
Ilyenkor nyáron az igazi télimádók a Föld déli félteke felé fordítják tekintetüket és nagyokat dobban a szívük egy-egy hatalmas havazás láttán. Hóból idén sincs hiány, de a koronavírus helyzet több síterep sorsát már a szezon előtt eldöntötte, de van olyan ország is, ahol szinte a megszokott módon lehet síelni.
2019.12.06.
Schladming-Planai: átadták az új tízszemélyes síliftet
Csütörtökön hivatalosan is átadták a síterep új büszkeségét, az új tízszemélyes kabinos liftet, amely kb. 12 perc alatt repíti fel a síelőket a csúcsra.
2019.09.01.
A déli félteke síparadicsomai az Andoktól Új-Zélandig
Amikor nálunk virágba borulnak a sípályák és már csak a legmagasabb csúcsok pompáznak a fehér színben, odalenn a déli féltekén kezdetét veszi a tél. Friss hólepelbe takaróznak az Andok hegyei, havas arcukat mutatja az Ausztrál és Új-Zélandi Alpok. Egy virtuális utazásra invitálunk a távoli országok hegyeibe.
2017.07.17.
Rég nem látott havazás okoz gondokat Dél-Amerikában
Dél-Amerika síelés szempontjából két legfontosabb országában, Argentínában és Chilében már júniusban megkezdődött az idei síszezon. Az utóbbi napokban érkezett hideghullám friss havat hozott a hegyekbe, de olyan helyeken is havazott, ahol évek óta nem láttak havat.
2016.11.01.
Magyar - spanyol síszótár
Egy andorrai síelés után született az ötlet, hogy hasznos lenne egy spanyol szószedet, ami a síeléshez fontos szavakat, kifejezéseket tartalmazza. A Pireneusokba vagy Andokba készülők biztosan hasznát veszik. Köszönjük Staninak az összeállítást.
2016.06.16.
A Föld déli féltekén megkezdődött a síszezon
Ahogy mi Európában a decembert várjuk, hogy beinduljanak a síterepek, ugyanígy bíznak ebben a síelők és a síterep üzemeltetők az Egyenlítőtől délre így június közepén. Szép lassan beindul délen is a szezon, néhány ausztrál, új-zélandi, dél-amerikai és afrikai pálya is kinyitott már.
2016.04.27.
Folytatódik a szokatlan áprilisi tél a környékünkön
A helyzet a két nappal korábbihoz képest nem sokat változott, továbbra is "tombol" az áprilisi tél a környékünkön. A Balkántól az Alpokon és a Kárpátokon át Nyugat-Európáig jelenleg is sok helyen havazik és a havazás sok helyen holnap reggelig is folytatódik.
2015.09.03.
Tűzföldön rendezik a síoktatók világkongresszusát
A világ síoktatóinak legnagyobb találkozóját, a INTERSKI Kongresszust 4 évente rendezik meg. A következő 2015. szeptember 5-12 között lesz Argentinában, az Ushuaia város közeli Cerro Castor síterepén. A "Fin de Mondo", azaz Világ Végeként is nevezett egzotikus helyszínre 14 tapasztalt síoktatóból álló magyar küldöttség utazik.
2015.08.21.
Fantasztikus havas képek az Andokból
Az elmúlt hetekben óriási hó esett a dél-amerikai hegyekben. A többméteres friss havat igyekeznek minél többen kihasználni, és közben lélegzetelállító képek is születnek.
2015.08.19.
Ez volt a nyár legőrültebb lesiklása
Spanyol sízőjé a nyár legőrültebb lesiklása. Aymar Navarro argentin csúszása egy igazi adrenalin bomba, ezzel vélhetően bezsebelte a nyár legőrültebb lesiklásának járó díjat.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »