Menü ≡

USA témájú cikkeink

2020.11.24.
Észak-Amerika: kétméteres hóval indult a szezon
Az Egyesült Államokban beindult az idei síszezon, ráadásul nem is akárhogyan. A idahói Lookout Pass síterepén 215 cm-es hóval, de nem szégyenkezhet az USA-beli rekorder, Mt Baker sem, ahol másfél méter feletti hóval kezdődött a napokban a síszezon.
2020.02.18.
Kabátja fojtotta meg a síliftbe rosszul beülő síelőt
Újabb olyan haláleset történt a sípályán, amely - a jelenlegi információk birtokában - teljességgel érthetetlen. Valaki olyan rosszul ült le a felhajtott ülésű székre, hogy lecsúszott, majd a székbe beakadt kabátja megfojtotta. Mindez Amerika egyik legjobb síterepén.
2020.02.13.
Nyitásra kész a világ első síliftek nélküli síterepe
Hétvégén nyit Amerikában, ahogy magukat hirdetik, a világ első síliftek nélküli síterepe, ahol tényleg csak gyalog lehet feljutni a hegytetőre. Boltok és vendéglők természetesen üzemelnek.
2020.02.13.
Tree well: halálos csapda síelőknek pályán kívül
Az utóbbi napokban Észak-Amerika nyugati részén kb. egy méter friss hó hullott rövid idő alatt. Ahogy ilyenkor lenni szokott, sokan csatolnak fel, hogy a frissen hullott hóban élvezzék a pályán kívüli csúszást. Ilyenkor szedi áldozatait a síelők legalattomosabb ellensége, a fák melletti/alatti üreg, a tree well.
2020.02.04.
Shiffrin szünetet tart édesapja halála miatt
Két nappal ezelőtt hunyt el a jelenlegi legjobb női síelő, az amerikai Mikaela Shiffrin édesapja. A síelő hazautazott Amerikába, otthon gyászol, a következő versenyeket kihagyja.
2019.12.27.
Lindsey Vonn megkérte a barátja kezét
Igen, nem tévedés, bár az egész csak formalitás vagy egy jó poén, hiszen már korábban is jegyesek voltak. Vonn nagy kockázatot nem vállalt a "fiúkéréssel".
2019.12.25.
USA: 65 ezer forintos napijegyárak a síterepeken
Idén sem olcsó dolog az ünnepek között síelni valamelyik felkapott síterepen az amerikai Colorado államban. Kb. 65 ezer forintba került egy napijegy, ha a helyszínen akarjuk megvásárolni.
2019.12.12.
Videó: így kell elfutni a lavina elől
Újabb szerencsés kimenetelű találkozás a lavinával, amelyet valaki megörökített a kamerájával.
2019.12.10.
Őrületes snowboard videó: Travis Rice legújabb munkája
A világ snowboardosainak nem kell túl sokat gondolkozniuk a karácsonyi ajándékon. Akkorra jelenik meg Travis Rice újabb filmje, tele lélegzetelállító jelenetekkel. Íme, az előzetes.
2019.11.21.
Elhunyt Jake Burton Carpenter, a snowboard veteránja
Szerda este, életének 65. évében, rákbetegségéből adódó további komplikációk következtében elhunyt a Burton Snowboards alapítója.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »