Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

USA témájú cikkeink

2022.03.04.
Új rekord: ennyi síterepen sikerült csúszni 24 óra alatt
Újabb világrekord dőlt meg egy olyan kategóriában, amelynek az értelméről szép kis vitákat lehet folytatni. Azonban az biztos, hogy egy ilyen vállalkozást megszervezni sem lehet könnyű, a végrehajtásba pedig nem csúszhat hiba.
2022.02.17.
Spyder: közel fél évszázada tartják a csúcsminőséget
Egy konyhában kezdődött a legendás Spyder sztori 44 évvel ezelőtt, és mostanra a világ egyik legnagyobb síruházatra specializálódott cégévé nőtte ki magát a vállalkozás. Mi van a sikertörténet mögött?
2022.01.27.
Ezen a hójelentés videón nevet az internet napok óta
Ügyes húzással került be a hírekbe egy amerikai síterep az elmúlt napokban. A hójelentésükből un. vírusvideó lett, vagyis rövid idő alatt több millióan nézték meg az interneten.
2022.01.03.
USA: szilveszterkor 21 utas rekedt éjszakára a kabinos liften
Az idei év utolsó napját biztosan sokáig emlegetik majd azok, akik kénytelenek voltak az egész éjszakát a jéghidegben, egy lassan jégveremmé váló kabinos liftben tölteni, valahol a levegőben, ég és föld között.
2021.12.31.
USA: közel 3 méter hó hullott egy hét alatt a síterepen
Hatalmas mennyiségű havat hozott a december, különösen az utolsó hét a Kalifornia és Nevada határán található Tahoe-tó környékén. Az elmúlt hónapok hatalmas szárazsága utána jókor jött a komoly mennyiségű csapadék.
2021.12.06.
Micsoda látvány: 200 Mikulás együtt a sípályán
Idén is megtartotta szokásos találkozóját az észak-amerikai Sunday River síterepe. Ezúttal pontosan 232 Mikulás vett részt a hagyományos közös csúszáson és fotózáson.
2021.10.27.
Kaliforniában méteres hó hullott 36 óra alatt
Rendkívül csapadékos időszak vetett véget a hosszú ideje tartó aszálynak Észak-Amerika nyugati részén. Főleg Kalifornia államban, ahol az utakon okozott gondokat a havazás. A síterepeken már inkább örültek neki, hiszen több síterep is a nyitásra készül a hatalmas havazás után.
2021.10.12.
Vlhová és Shiffrin is várja már a szezon első versenyét
A jövő héten már a tiroli Sölden gleccserén versenyeznek a világ legjobb síelő. A hölgyek közül ketten is sajtótájékoztatót tartottak az előző napokban. Az ott elhangzottakból válogattunk.
2021.09.04.
Hóágyúkkal harcolnak az erdőtűz ellen az amerikai síterepeken
Már három hete ég az erdő Kaliforniában. Az utóbbi napokban egyre több síterep került veszélybe. Volt, ahol kisebb károkkal megúszták a tüzet, de vannak olyan síterepek, ahol most éjjel-nappal üzemelnek a hóágyúk a védekezésben.
2021.07.06.
USA: covid ellenére ez volt az ötödik legjobb szezon
Az elmúlt hónapban látott napvilágot az amerikai síterepeket tömörítő szervezet (NSAA) jelentése az előző szezonról. Talán meglepő lehet, hogy a járvány alatt és a szigorúbb intézkedések mellett is sokan látogatták az amerikai síterepeket, amelyek a fennállásuk ötödik legjobb szezonján vannak túl.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »