Menü ≡

Gudauri témájú cikkeink

2019.10.17.
Európai síterepek, ahová fapadossal is elutazhatsz
Nincs kedved 10-20 órát autóban, buszban ülni, amíg a havasokba érsz? A Budapestről induló fapados járatokkal gyorsan és olcsón eljuthatsz akár egzotikusnak számító síterepekre is, ha időben nekilátsz a szervezésnek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján adunk pár konkrét tippet.
2018.11.18.
Hatalmas havazás Grúziában
Az első hó már szeptemberben, októberben leesett a grúz hegyekben. A héten komoly havazás érkezett a régióba, néhány nap leforgása alatt csaknem méteres hó esett.
2018.11.06.
Baleset után: továbbképzésen a grúz liftkezelők
A grúz síterepekre egyre többen érkeznek a világból. A helyiek sokat tettek azért, hogy a külföldi síelők száma emelkedjen, de a tavaszi liftbalesetről szívesen lemondtak volna. A baleset képei és videói bejárták az egész világot, és mindenki szörnyülködött a "megbokrosodott" síliften.
2018.03.23.
Grúziai liftbaleset: a személyzet hibázott
Többnapos vizsgálódás után elkészült a jelentés az egy héttel ezelőtt bekövetkezett grúziai liftbaleset ügyében. A vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy feszültségcsökkenés után a lift leállt, majd a személyzet hibája vezetett a balesethez, amelyben 11-en sérültek meg.
2018.03.16.
Síliftbaleset Grúziában, magyarok is a liftben rekedtek
Többen megsérültek egy sílift-balesetben Grúziában a Gudauri síterepen pénteken. Magyar síelők is voltak a liften, ők épségben megúszták a balesetet.
2017.10.20.
Félméteres hó esett a Kaukázusban
Megérkezett a szezon első komolyabb havazása Grúziába. A Kaukázusban helyenként fél méter friss hó esett. Egyes források szerint utoljára öt éve esett október közepén ennyi hó.
2017.03.15.
Konténerekből épült szálloda a grúz síterepen
Idén adták át a grúz síterep, Gudauri, új szállodáját, amely már szemre is jelentősen elüt a síterepeken megszokott szállásoktól. Helyi építészek konténerekből álmodták meg a piramis alakú szállodát a hegyoldalba, közel az egyik ülőlifthez.
2016.12.25.
Igazi tél: háromméteres hó Grúziában
Valahol tél van, az Európa és Ázsia határán fekvő ország hegyeiben az elmúlt hetekben hatalmas hó esett. Van olyan síterep, ahol már meghaladta a hóvastagság a három métert és a havazásnak még nincs vége.
2016.12.05.
Gudauri (Grúzia): új hatülésest épít a Doppelmayr
A több évtizede üzemelő grúz síterepen az elmúlt 5-10 évben euró tízmilliókat költöttek a fejlesztésre, az idén három új lift épül a meglévő sífelvonók mellé, köztük egy hatüléses.
2016.11.24.
Grúzia: hatalmas hó esett a hegyekben
Talán még emlékszünk a tavalyi decemberre, amikor Európában tartós hiánycikk volt a hó, de Grúziában méteres hóval kezdődött a síszezon. Az anyatermészet most is elkényezteti az ottani síterepeket, a múlt héten helyenként 50-80 cm hó hullott.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »