Menü ≡

  Gudauri Grúzia

Síterep adatok
Magasság
1993 - 3276 m
Szintkülönbség
1283 m
Sípályák hossza
34,8 km
Liftek száma
15
4
7
4
4,6 km
19,4 km
10,8 km
Síszezon időszaka: 2021.12.04. – 2022.04.24.
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 3028 km, 35 óra 10 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 50 GEL    Gyerek napijegy: 25 GEL
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-13°C
-2°C
-13°C
-3°C
-11°C
-1°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Gudauri az ország leghíresebb és legnagyobb síterepe. A grúz fővárostól, Tbiliszitől 120 km-re található a Kaukázusban. Itt a helikopteres sízést vagy boardozást is ki lehet próbálni. A síszezon általában decembertől április végéig tart. A pályarendszer modern, francia Poma kabinos és osztrák Doppelmayr ülőliftekkel van felszerelve. A kabinos, ülős és korongos felvonók mellett a kezdők több varázsszőnyeg segítségével ismerkedhetnek az alapokkal. Több fekete, piros és kék pálya közül válogathatunk, és rengeteg off piste lehetőség is van. Az alsó, kék pálya hóágyúzott, és a kiépített világításnak köszönhetően, esti síelős bulikat is tartanak.

Több átszállással lehet eljutni a csúcsig, de a kilátás mindenért kárpótol. A pályarendszer legmagasabb pontjáról gyönyörű kilátás nyílik körben a Kaukázusra, észak felé a Kazbek 5034 méteres csúcsa uralja a látképet és megannyi 4000 méteres csúcsban is gyönyörködhetünk. A grúz határ közelében található Európa legmagasabb csúcsa, az Elbrusz. Az Elbruszon nyáron is lehet sízni illetve snowboardozni, legalábbis a felső pályákon. Bővebb infó található az Elbruszról Oroszország alatt.

A 2018/19-es szezonra a 30. évfordulóját ünneplő síparadicsom teljesen megújult. Az osztrák Doppelmayr három darab hatülésest épített, ebből kettőt lehajtható buborékkal a havasabb napokra. Továbbá egy négyülésest újítottak fel. A francia Poma három kabinost épített a Kobi hágótól, a 7,5 km-es kötélpálya az ország leghosszabb kabinos felvonója. A fejlesztéseknek köszönhetően a síterep 20%-al nagyobb lett!
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »