Menü ≡

Rohace / Rohács - Spálená Dolina témájú cikkeink

2020.12.14.
Mától kérik a negatív tesztet a szlovák sípályákon
Miben közös a híres, amerikai síterep, Aspen a szlovák síterepekkel mostanában? Ezeken a helyeken csak 72 órásnál nem régebbi, negatív Covid-teszttel engedélyezett a síelés és a szállodák használata. Mindkét helyen mától lépett életbe a szabályozás.
2019.05.02.
Szlovákia: véget ért az idei síszezon
A héten a Magas-Tátrában, a Lomnici-nyeregben is bezárták a sípályát, ezzel befejeződött az idei szezon Szlovákiában. Szokás szerint, az idén is a Magas- és az Alacsony-Tátra síterepei tartottak ki a legtovább.
2018.12.13.
Tátra: 25-65 cm hó hullott az utóbbi napokban
A Szlovák Hegyimentők tájékoztatása szerint 25-65 cm friss hullott az utóbbi négy napban a Tátra hegyeiben. A Magas- és a Nyugati Tátrában az ötfokozatú skálán másodfokú lavinaveszély van érvényben. A legtöbb havat jelenleg a Nyugati-Tátra felső részein találjuk.
2018.12.07.
Tátra: két síterepen is megkezdődik a síszezon
Hétvégén a szlovákiai Magas-Tátrában is megkezdődik a síszezon. Elsőnek a csorba-tavi síterepen lehet síelni már pénteken, szombattól pedig a Nyugati-Tátrában található Rohács is fogadhatja az első síelőket. Tátralomnicon még egy hetet várni kell a rajtra.
2017.12.04.
Halálos balesettel kezdődött a síszezon Szlovákiában
Már az első hétvége szomorú eseményt hozott a szlovák síterepeken. A Nyugati-Tátrában található Rohács (Zverovka-Spálená) síterepén egy 61 éves lengyel síelő bukott olyan súlyosan, hogy már nem tudták megmenteni az életét.
2017.12.03.
Szlovákia: hidegrekord, már hat síterep üzemel
Csütörtökön Szlovákiában is szépen havazott. Érdekesség, hogy nemcsak a hegyekben, hanem az alacsonyabb részeken is. A már két héttel ezelőtt is síelhető Vrátna mellé most újabb öt síközpont csatlakozott. Marad a hideg időjárás, a hóágyúk dolgoznak, a következő hétvégén újabb terepek nyitnak.
2017.11.14.
Szlovákia: már hóágyúznak a Tátrában
Az előző napokban megkezdték a hóágyúzást a Magas-, az Alacsony- és a Nyugati-Tátra sípályáin is. A síelésre még egy kicsit várni kell, de a november közepi hóágyúzás és pálya-előkészítés szükséges feltétele az esetleges hóvégi síelésnek.
2017.04.20.
Szlovákia: a havazás meghosszabbította a szezont
A hétvégén ismét lehet síelni Szlovákiában, köszönhetően az elmúlt napok havazásának. Több síterep is úgy döntött, hogy az eredeti tervekkel ellentétben beindítja a lifteket szombaton és vasárnap. Reméljük, addig az utakon is normalizálódik a helyzet, mert ma a leghavasabb téli napokat idézte.
2016.12.02.
Donovaly és Chopok szombaton nyitnak
Az előző hétvégén Csorba-tó már kinyitott egy rövid időre, a mostani hétvégén pedig újabb szlovák síközpontok nyitják meg a szezont néhány pályával. Most szombaton lehet először síelni a két magyarok által is előszeretettel látogatott síterepen, Donovalyban és Chopokon.
2015.12.25.
Karácsony Szlovákiában: 15 üzemelő síterep
Természetesen Szlovákiában sem tett csodát az időjárás az elmúlt napokban, így itt is minden a hóágyúkon múlik. Lassanként itt is beindul az élet, de az ilyenkor szokásos hóviszonyokhoz képest jelentős késében vannak a síterepek. Karácsony első napján már 15 síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »