Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Rohace / Rohács - Spálená Dolina
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 1030 - 1498 m
Szintkülönbség 468 m
Sípályák hossza 5,7 km
Liftek száma 5
2,9 km
2,5 km
300 m
Húzólift
3
Ülőlift
2
Budapest: 286 km, 4 óra 30 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 37 EURGyerek napijegy: 28 EUR
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Roháče – Spálená síterepének a neve ismerősen csenghet a hazai síelők között is. Lehet, hogy azok is hallottak már róla, akik nem ilyen néven ismerik. Korábban itthon inkább a szomszédos településtől (Zuberec – magyarul Bölényfalu) kapott nevén emlegettük. Mára már a Nyugati-Tátra (Západné Tatry) vagy más néven a Liptói-havasok egyik részének Roháče (Rohács) és az egyik 2083 méter magas csúcsának, a Spálená (Spalona) neveiből áll össze síterep neve.
Zuberec falu Liptószentmiklóstól (Liptovsky Mikulás) 40 km-re északi irányban található. A sípályák a kezdők, haladók, és profik számára is ideális síelési lehetőségeket nyújtanak. A 2014/15-ös szezon óta a négyüléses ülőlift mellett egy modern hatüléses liftet is üzembe állítottak, melyet szélvédő buborékkal és fűthető ülésekkel is elláttak. Az új lift hegyállomása magasabbra került, amivel 468 méterre nőtt a szintkülönbség.
A sípályáról szép kilátás nyílik a Rohács-völgyre, és a pályák fölé magasodó Brestova 1902 méteres csúcsára. Az alsó húzóliftek mellet könnyű tanulópályákat találunk. A Rohács-völgyben 11,3 km hosszú, rendszeresen karbantartott pálya várja a sífutókat. A környék ezenkívül számos túrázó, és sítúrázó útvonalat is kínál. A síközpontban parkoló, síszerviz, síiskola, síkölcsönző, büfé, és számos étterem található. Szálláslehetőséget a közeli Zuberec, és Habovka falvakban találunk.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
0°C
15°C
Holnap
4°C
18°C
Holnapután
7°C
15°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
FOTÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.