Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stelvio gleccser témájú cikkeink

2022.06.20.
Stelvio: átadták az új kabinos liftet az olasz gleccseren
A Stelvio-hágó felett található síterep érdekessége, hogy csak a nyári hónapokban tart nyitva. Rendszerint május végén lehet először megközelíteni, amire az útkezelő eltakarítja a többméteres havat a legendás hegyi úton. Októberben bezárnak, hiszen télre újra megközelíthetetlenné válik a síterep.
2022.06.19.
Mölltal: idén nyáron elmarad a síelés az osztrák gleccseren
Kicsit nehezen indul idén a nyári gleccserszezon az Alpokban. Kevés hó maradt a hegyekben a téli szezon után és a május is sok helyen az átlagosnál magasabb hőmérsékleteket hozott.
2021.09.03.
Így lehet most használni a sílifteket Olaszországban
Olaszország augusztus 6. óta védettségi igazolással engedélyezi számos rendezvény látogatását, sporttevékenység gyakorlását vagy szolgáltatás igénybevételét. Szeptember 1-től a tömegközlekedés szabályai is megváltoztak, ide tartozik a síliftek üzemeltetése is.
2020.10.26.
Olaszország: a síterepeket is érintik a covidos szigorítások
Vasárnap délután Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni újabb szigorításokat jelentette be, arra kérve a lakosságot, hogy csak munkavégzés vagy iskolába járás miatt hagyja el otthonát. A rendelkezések a sífelvonókat is érintik.
2020.08.15.
Szlovén edző irányítja a magyar alpesisí válogatottat
Az alpesisí válogatott megkezdte a havas edzéseket az új vezetőedző, Robert Zan irányításával. A szlovén szakember az előző években a szlovén világkupa csapattal, míg tavaly az Európa kupa csapattal dolgozott. A munkáját segíti Vági Zoltán edző és Balázs László segédedző.
2020.06.24.
Nyári gleccsersíelés - hol, hogyan, mennyiért?
Nyár, kék ég, strand, pálmafák. Vagy mégsem? Európa jégmezőin a forró hónapokban sem áll meg a síélet és 3000 méter magasságban élvezhetjük a firn havat, az üres sípályákat, a napsütést és a csodás kilátást. De hol csússzunk és mikor? Összeállításunkból kiderül.
2019.09.23.
Olaszországban elkezdődött a havazás
Szeptember utolsó hete havazással köszöntött be a magasabb olasz hegyekbe, ezúttal elsősorban a gleccsereken havazik.
2019.09.09.
Fél méter hó hullott az olasz és svájci hegyekben
A hétvége óta havazik a svájci és olasz hegyekben. Szombatra és vasárnapra már alacsonyabbra húzódott a hóhatár és több helyen félméternyi hó hullott.
2019.09.08.
Olaszországban már nagyon havazik
Az olasz Alpokban megkezdődött a nagy havazás, hajnal óta intenzíven hull a fehér pelyhes, különösen Trentino, Lombardia és Dél-Tirol tartományokban. Egyes síterepeken csak a mai napon 50-70 cm havat várnak.
2019.06.20.
Újabb osztrák és francia gleccsereken lehet síelni
Szokás szerint, a gleccserek nagy része a szezon után egy kis időre bezár, majd rövid karbantartás után megkezdődik a nyári szezon, vagy van, ahol már a következő szezon végéig be sem zárnak.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »