Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Vancouver - Grouse Mountain témájú cikkeink

2022.01.30.
A téli olimpiák története a kezdetektől napjainkig
Az első téli olimpiát 1924-ben rendezték a franciaországi Chamonix-ban. A téli olimpiák sikeres lebonyolítása korábban nagyban függött az időjárási és földrajzi tényezőktől. A 2022-es téli olimpiát Pekingben rendezik, ahol nem jellemző a természetes hó, de ma már ez nem akadály.
2019.03.04.
Sílift csoda: tizenévesek mentettek meg egy nyolcévest
Valóságos csodát vitt véghez öt fiatal az egyik kanadai síterepen. A 13 és 14 éves fiatalok észrevették, hogy egy nyolcéves gyerek került bajba az ülőliften, aki végső erejével próbált kapaszkodni a liftbe. A fiatalok megszervezték, hogy védőhálóba essen, és baj nélkül földet ért.
2010.01.27.
Egyre aggasztóbb a hóhelyzet az Olimpia színhelyén
Már csak három hét van hátra a következő téli olimpia kezdetéig, de az időjárás csak gondokat okoz. Whistlerben túl sok a hó, de van más, amitől necces a futamok megrendezése. A másik helyszínen, ahol hat versenyszámot rendeznek meg, jelen pillanatban szinte csak foltokban van hó.
2009.12.01.
Vancouver 2010: Snowboard az olimpián
Olimpia. Egy szó, amire minden sportoló szíve nagyot dobban, álmok beteljesülésének és óriási bukásoknak grandiózus színhelye.
2009.12.01.
Vancouver 2010
Alig több mint két hónap van hátra a vancouveri téli olimpia rajtjáig, vagyis a szervezők a hat esztendőnél is hosszabb előkészítés után elérkeztek a nagy hajrához. Míg egyes helyszíneken ez az időszak ideges kapkodással, a behozhatatlan hátrány ledolgozásával, a félkész állapot nyomainak eltüntetésével telt, addig Kanadában derűvel átitatott lázas munka folyik.
2009.08.10.
Fél év múlva kezdődik a következő téli olimpia
Már csak hat hónap és ismét fellobban az olimpiai láng a kanadai Vancouverben. Az immáron huszonegyedik téli olimpiát a korábbiakhoz képest nehezebb körülmények között rendezik meg, a rendezők dolgát számos tényező nehezíti, pl. a gazdasági válság hatásai vagy a sertésinfluenza további terjedése.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »