Mi az a champagne powder?
Champagne powder - így hívják a tengeren túl azt az igen finom és laza porhavat, ami szerintük csak ott az államokban esik, egészen pontosan Utahban, Coloradóban és talán még Új-Mexikóban. Ilyen fantasztikus minőségű porhó azonban nem csak ott, hanem ritkán az európai gleccsereken is előfordul. Amikor minusz 20 fokban esik a hó, majd azt egy derült éjszaka követi száraz levegővel, mindez januárban, amikor a napnak még nincs ereje, nos, akkor előfordul olyasmi Európa magasabb síterepein, amit odaát „champagne powdernek” hívnak. Az a nagyon laza, nagyon levegős és könnyű porhó, amit könnyedén elfújhatsz a hütte előtti asztalról, legyen az 20 cm vagy még vastagabb. Ez a hó fantasztikusan könnyű, nem tanúsít semmilyen ellenállást, csak száll mindenfelé, lazán és könnyedén. Mennyei érzés ilyen hóban síelni, snowboardozni.
KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM