Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mi az a champagne powder?

Champagne powder - így hívják a tengeren túl azt az igen finom és laza porhavat, ami szerintük csak ott az államokban esik, egészen pontosan Utahban, Coloradóban és talán még Új-Mexikóban. Ilyen fantasztikus minőségű porhó azonban nem csak ott, hanem ritkán az európai gleccsereken is előfordul. Amikor minusz 20 fokban esik a hó, majd azt egy derült éjszaka követi száraz levegővel, mindez januárban, amikor a napnak még nincs ereje, nos, akkor előfordul olyasmi Európa magasabb síterepein, amit odaát „champagne powdernek” hívnak. Az a nagyon laza, nagyon levegős és könnyű porhó, amit könnyedén elfújhatsz a hütte előtti asztalról, legyen az 20 cm vagy még vastagabb. Ez a hó fantasztikusan könnyű, nem tanúsít semmilyen ellenállást, csak száll mindenfelé, lazán és könnyedén. Mennyei érzés ilyen hóban síelni, snowboardozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.