Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén is megrendezték Eger város síbajnokságát

2020.03.04. Szántó György

Az idén több, mint kétszázan neveztek a február végén Tátrában tartott 13. Eger városi Síbajnokságra. A versenynek kilencedik alkalommal adott otthont a lengyel határhoz közeli Zdiar település mellett elhelyezkedő Bachledova Dolina síterepe, ahol folyamatosan fejlesztik a téli sportok szerelmeseit kiszolgáló infrastruktúrát.
Fotó:  Szántó György
Fotó: Szántó György
Az időjárás már az indulás napján megtréfálta az utazókat. A frissen esett hóban volt, aki láncolta a kerekeket a dobsinai emelkedőn.

A szombati napon már ragyogó idő, friss havas, jól előkészített pályák várták az óriás-műlesiklásban induló versenyzőket, akik szép számban 205-en álltak rajthoz. Idén a legfiatalabb induló három éves volt, a legidősebb pedig 76 éves. Végül az egy futamos versenyt 150- en teljesítették.
Fotó:  Szántó György
Fotó: Szántó György
Az egri sízők 13 korcsoportban indultak, majd őket követték a snowboardosok. A nők közül Fodor-Fejes Adrian bizonyult a leggyorsabbnak, míg a férfiaknál ismét Hornyák Vince vehette át az abszolút győzelemért a kupát.

További eredmények: itt elérhetőek.

Az eredményhirdetést legjobban a kicsik várták, akik közül sokan először örülhettek az érmeknek és a velejáró ajándékoknak. A felnőttek mezőnyében a díjjzottak az érmeken kívül a települést és a Magas Tátrát bemutató értékes könyvet és az egri Juhász Pincészet borait vihették haza.
Fotó:  Szántó György
Fotó: Szántó György
Már hagyomány, hogy díjátadáson Zár polgármestere, Pavol Bekes is tiszteletét teszi, illetve Eger város részéről idén Mirkóczki Zita és Minczér Gábor alpolgármesterek jelentek meg az eseményen.

További képek a versenyről: itt elérhetőek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Strachan Wellness Panzió
Gorál stílusban épült panzió különböző méretű szobákkal, saját étteremmel Zdiar központi részén, 50 méterre a Strachan sípályáktól és 6 km-re Bachledkától. Wellness: pezsgőfürdő, szaunák, pihenőterem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.