Menü ≡

Idén is a Zdiarban tartották Eger város síbajnokságát

2020.03.04. | Szerző: Szántó György
Az idén több, mint kétszázan neveztek a február végén Tátrában tartott 13. Eger városi Síbajnokságra. A versenynek kilencedik alkalommal adott otthont a lengyel határhoz közeli Zdiar település mellett elhelyezkedő Bachledova Dolina síterepe, ahol folyamatosan fejlesztik a téli sportok szerelmeseit kiszolgáló infrastruktúrát.
h i r d e t é s
Az időjárás már az indulás napján megtréfálta az utazókat. A frissen esett hóban volt, aki láncolta a kerekeket a dobsinai emelkedőn.

A szombati napon már ragyogó idő, friss havas, jól előkészített pályák várták az óriás-műlesiklásban induló versenyzőket, akik szép számban 205-en álltak rajthoz. Idén a legfiatalabb induló három éves volt, a legidősebb pedig 76 éves. Végül az egy futamos versenyt 150- en teljesítették.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az egri sízők 13 korcsoportban indultak, majd őket követték a snowboardosok. A nők közül Fodor-Fejes Adrian bizonyult a leggyorsabbnak, míg a férfiaknál ismét Hornyák Vince vehette át az abszolút győzelemért a kupát.

További eredmények: itt elérhetőek.

Az eredményhirdetést legjobban a kicsik várták, akik közül sokan először örülhettek az érmeknek és a velejáró ajándékoknak. A felnőttek mezőnyében a díjjzottak az érmeken kívül a települést és a Magas Tátrát bemutató értékes könyvet és az egri Juhász Pincészet borait vihették haza.
Már hagyomány, hogy díjátadáson Zár polgármestere, Pavol Bekes is tiszteletét teszi, illetve Eger város részéről idén Mirkóczki Zita és Minczér Gábor alpolgármesterek jelentek meg az eseményen.

További képek a versenyről: itt elérhetőek.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »