Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén is Szlovákiában rendezték Eger Városi Síbajnokságát

2022.03.09. Hajdú Hajnalka

Egy év kihagyás után 2022. március 4-6. között ismét megrendezésre került Eger város nagy hagyományokkal bíró síbajnoksága a szlovákiai Ždiar település mellett elhelyezkedő Bachledova Dolina síterepén.
Fotó: Eger TV
Fotó: Eger TV
A három napos síverseny szervezését az idei évtől Aktív Magyarországért díjas egri Békatutaj Egyesület vette át. Hajdú Hajnalka, az esemény főszervezője elmondta: „nagy kihívást jelentett a hosszú évek óta megszokott színvonalas rendezvény szervezését átvenni, de nagy örömmel vágtunk bele a munkába. Büszkék vagyunk rá, hogy a Covid helyzet által okozott bizonytalanság ellenére is közel 150 főnek szervezhettünk egy vidám hosszúhétvégét.”

A síbajnokság előkészítését nagyban nehezítették Szlovákia világjárvány miatt hozott bonyolult intézkedései. Az egriek nehezen tudták eldönteni, hogy belevághatnak-e a sítáborba, és nagyon sokan végül nem merték bevállalni azt.

Újdonság volt az idei évben, hogy a szervezők hagyományteremtő szándékkal ingyenes síoktatást is biztosítottak a gyermekek számára. A képzett síoktatóknak köszönhetően körülbelül húsz gyermek tett szert a sípályán nélkülözhetetlen tudásra.

A városi síbajnokság nem jöhetett volna létre Eger Megyei Jogú Város támogatása nélkül. A szervezők hálásak az alábbi szponzorok hozzájárulásaiért is: Gál Tibor pincészete, a Manimal Boulder mászóterem, az Oxford International nyelviskola, az Emerson Automation FCP Kft, az egri Törökfürdő, az Aranyküllő kerékpárszervíz és síkölcsönző, valamint a Cinóber Gyorsnyomda

A síverseny március 5-én, szombaton zajlott. Az egy futamos óriásműlesiklás eredményhirdetésén kétszer tíz kategóriában hirdettek győztest.
Fotó: Eger TV
Fotó: Eger TV
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Strachan Wellness Panzió
Gorál stílusban épült panzió különböző méretű szobákkal, saját étteremmel Zdiar központi részén, 50 méterre a Strachan sípályáktól és 6 km-re Bachledkától. Wellness: pezsgőfürdő, szaunák, pihenőterem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.