Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kilencedszer rendeztek Eger Városi Síbajnokságot

2016.03.04. | Szerző: Szántó György
Február utolsó hétvégéjén a Szlovákiai Zdiar településhez közeli Bachledova Dolina lejtőin rendezték meg a IX. Egri Városi Síbajnokságot. Több száz egri polgár kelt útnak, hogy hódoljon szenvedélyének és városi versennyel búcsúztassa a telet.
Zdiar nem testvérvárosa Egernek, de a két település közötti kapcsolat példaértékű. Az egriek nagy kedvezménnyel, kiváló kiszolgálás mellett három napot tölthettek a lengyel határhoz közeli településen. 1100 méteres magasságban 10 km-es pályarendszer, várta a közel 300 egrit, akik autóbuszokkal, személyautókkal érkeztek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Eger város önkormányzata, az Egri Városi Sportiskola, valamint vállalkozások, intézmények segítették a rendezést. Fejes Péter a Szervezőbizottság nevében értékelte a történteket: - A verseny megelőző hetek meleg, esős időjárása szerencsére kedvezően változott. Szerdán megfagyott a pálya és esett 8 centiméteres friss hó, ami megmentette a helyzetet. Az utóbbi idők legjobb pályája jött össze. Szombaton ragyogó napsütés, mínusz 10C fokos időben rendeztük a versenyt.
Napközben már nulla fokban ideális körülmények között startolhattak a vállalkozó kedvű síelőket. A pályán a hó vastagság nem mindenhol volt megfelelő, ezért egyedi módon egy-két plusz kanyart beiktatva jelölték ki az óriás műlesikló pályát. A versenyzők szerint kellemes volt csúszni, nem kásásodott a hó. Előzetesen 250-en neveztek, végül is 170-en jöttek le a pályán. Az abszolút leggyorsabb Lakatos Zoltán volt 23.60 másodperces idővel. A hölgyeknél Szabó Dorottya nyert 24.39 -es idővel.
A versenyen 4 éves volt a legfiatalabb, 72 éves volt a legidősebb versenyző. A hölgyeknél is volt 70 év feletti résztvevő. Összesen 12 korcsoportban hirdettünk végeredményt. A szlovák házigazdák digitáéis fotocellás időméréssel és számítógépes feldolgozással ügyeltek a szabályok betartására. Snowboardban 15-en teljesítették a távot. Az előzetesen tervezett sífutó versenyt nem rendeztük meg.
A versenyen 4 éves volt a legfiatalabb, 72 éves volt a legidősebb versenyző. A hölgyeknél is volt 70 év feletti résztvevő. Összesen 12 korcsoportban hirdettünk végeredményt. A szlovák házigazdák digitáéis fotocellás időméréssel és számítógépes feldolgozással ügyeltek a szabályok betartására. Snowboardban 15-en teljesítették a távot. Az előzetesen tervezett sífutó versenyt nem rendeztük meg. A pályán az egri síbajnokság mellett sok lengyel és szlovák vendég volt a lejtőkön, így néha 15 percet kellett várni a felvonókra. Jövőre valószínűleg egy héttel később rendezzük meg a 10. bajnokságot. A díjátadásban Martonné Adler Ildikó és Herman István Eger város alpolgármesterei, továbbá Bekes Pél Zdiar polgármestere és Simon Ágnes olimpikon működött közre - értékelt Fejes Péter, aki eddig mind a 9. verseny szervezésében jeleskedett.
Az idei verseny szervezői Petrovai József, Petrovai Józsefné, Fejes Péter, Gyöngy Attila, Kátai Zsolt és Magda Zsolt voltak.

A részletes eredmények itt tekinthetők meg.>>>
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó fotóalbumok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 63 vendég és 12 regisztrált felhasználó látogatja.