Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kilencedszer rendeztek Eger Városi Síbajnokságot

2016.03.04. Szántó György

Február utolsó hétvégéjén a Szlovákiai Zdiar településhez közeli Bachledova Dolina lejtőin rendezték meg a IX. Egri Városi Síbajnokságot. Több száz egri polgár kelt útnak, hogy hódoljon szenvedélyének és városi versennyel búcsúztassa a telet.
Készül a pálya a síversenyre | Foto: Szántó György
Készül a pálya a síversenyre | Foto: Szántó György
Zdiar nem testvérvárosa Egernek, de a két település közötti kapcsolat példaértékű. Az egriek nagy kedvezménnyel, kiváló kiszolgálás mellett három napot tölthettek a lengyel határhoz közeli településen. 1100 méteres magasságban 10 km-es pályarendszer, várta a közel 300 egrit, akik autóbuszokkal, személyautókkal érkeztek.
Eger város önkormányzata, az Egri Városi Sportiskola, valamint vállalkozások, intézmények segítették a rendezést. Fejes Péter a Szervezőbizottság nevében értékelte a történteket: - A verseny megelőző hetek meleg, esős időjárása szerencsére kedvezően változott. Szerdán megfagyott a pálya és esett 8 centiméteres friss hó, ami megmentette a helyzetet. Az utóbbi idők legjobb pályája jött össze. Szombaton ragyogó napsütés, mínusz 10C fokos időben rendeztük a versenyt.
Napközben már nulla fokban ideális körülmények között startolhattak a vállalkozó kedvű síelőket. A pályán a hó vastagság nem mindenhol volt megfelelő, ezért egyedi módon egy-két plusz kanyart beiktatva jelölték ki az óriás műlesikló pályát. A versenyzők szerint kellemes volt csúszni, nem kásásodott a hó. Előzetesen 250-en neveztek, végül is 170-en jöttek le a pályán. Az abszolút leggyorsabb Lakatos Zoltán volt 23.60 másodperces idővel. A hölgyeknél Szabó Dorottya nyert 24.39 -es idővel.
Az Eger Városi Síbajnokság győztesei | Foto: Szántó György
Az Eger Városi Síbajnokság győztesei | Foto: Szántó György
Szabó Dorottya volt idén a leggyorsabb | Foto: Szántó György
Szabó Dorottya volt idén a leggyorsabb | Foto: Szántó György
A versenyen 4 éves volt a legfiatalabb, 72 éves volt a legidősebb versenyző. A hölgyeknél is volt 70 év feletti résztvevő. Összesen 12 korcsoportban hirdettünk végeredményt. A szlovák házigazdák digitáéis fotocellás időméréssel és számítógépes feldolgozással ügyeltek a szabályok betartására. Snowboardban 15-en teljesítették a távot. Az előzetesen tervezett sífutó versenyt nem rendeztük meg.
A versenyen 4 éves volt a legfiatalabb, 72 éves volt a legidősebb versenyző. A hölgyeknél is volt 70 év feletti résztvevő. Összesen 12 korcsoportban hirdettünk végeredményt. A szlovák házigazdák digitáéis fotocellás időméréssel és számítógépes feldolgozással ügyeltek a szabályok betartására. Snowboardban 15-en teljesítették a távot. Az előzetesen tervezett sífutó versenyt nem rendeztük meg. A pályán az egri síbajnokság mellett sok lengyel és szlovák vendég volt a lejtőkön, így néha 15 percet kellett várni a felvonókra. Jövőre valószínűleg egy héttel később rendezzük meg a 10. bajnokságot. A díjátadásban Martonné Adler Ildikó és Herman István Eger város alpolgármesterei, továbbá Bekes Pél Zdiar polgármestere és Simon Ágnes olimpikon működött közre - értékelt Fejes Péter, aki eddig mind a 9. verseny szervezésében jeleskedett.
Az idei verseny szervezői Petrovai József, Petrovai Józsefné, Fejes Péter, Gyöngy Attila, Kátai Zsolt és Magda Zsolt voltak.

A részletes eredmények itt tekinthetők meg.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Strachan Wellness Panzió
Gorál stílusban épült panzió különböző méretű szobákkal, saját étteremmel Zdiar központi részén, 50 méterre a Strachan sípályáktól és 6 km-re Bachledkától. Wellness: pezsgőfürdő, szaunák, pihenőterem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.