Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olimpikonok nyerték az összetett bajnoki címet

2022.02.25. Magyar Sí Szövetség

A pekingi téli olimpián szerepelt Tóth Zita és Kékesi Márton szerezte meg az összetett elsőséget az alpesi sízők magyar bajnokságán, amelyet 2022. Február 22 -23. között rendeztek az ausztriai Grebenzenben. Az Országos Bajnokság az MVM Magyar Kupa versenysorozat része volt.
A nők között dobogósok lettek: 1.  Tóth Zita, 2. Hozmann Szonja, 3.  Junia Brigitta
A nők között dobogósok lettek: 1. Tóth Zita, 2. Hozmann Szonja, 3. Junia Brigitta
Az első versenynapon óriás-műlesiklásban, másnap műlesiklásban versenyeztek a sízők, és a két szám eredményei alapján összetett bajnokokat is hirdettek. A meleg időjárás ellenére viszonylag jól tartotta magát a pálya, a versenyzők dolgát leginkább a viharos szél nehezítette meg.

A futamokon elindultak a pekingi téli olimpián szereplő magyar sízők: Kékesi ott műlesiklásban 33., óriás-műlesiklásban 34. volt, míg Tóth műlesiklásban 40. lett, óriás-műlesiklásban pedig az első futamban kiesett.

Az OB-n az első versenynapon óriás-műlesiklásban a nőknél Tóth (Vasas SC) megvédte bajnoki címét, őt a dobogón Junia Brigitta (Snowline) és Majtényi Hanna (Callberg) követte. A férfiaknál Úry Bálint (Fullsport SE) végzett az élen, mögötte Kékesi (DVTK) és Trunk Tamás (Callberg) végzett.
Másnap műlesiklásban álltak rajthoz az indulók, Tóth Zita sikerrel hozta ezt a számot is. A dobogó további fokaira Hozmann Szonja (Procelero) és Junia Brigitta léphetett fel. A férfiaknál Kékesi érte el a legjobb időt Hozmann Rudolf (Procelero SE) és Trunk Tamás előtt.

A két versenyszám eredményei alapján összetettben az országos bajnok a két olimpikon, Tóth Zita és Kékesi Márton lett. Az OB további eredményei a Magyar Sí Szövetség honlapján elérhetőek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Naturpark Chalets St. Lambrecht
Új luxus üdülőházak saját szaunával Grebenzen/St. Lambrecht sípályáinál (50-200 m)! Minden épület 2 szintes, 130 m2 nagyságú, max. 11 felnőtt részére biztosít kényelmes szállást!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.