Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonkezdés a síoktató válogatottnál

2010.10.20.

Az elmúlt hétvégén megkezdte a felkészülés utolsó szakaszát a Magyar Síoktató Válogatott. A csapat a 2011 januárjában St. Anton am Arlbergben megrendezendő "síoktató olimpián" vesz részt.
Ez az "olimpia" a legnagyobb síoktató szervezet, az Interski négyévenként megrendezett kongresszusán zajlik, mellette a szakmai programban előadások és gyakorlati workshopok szerepelnek. A csupán a dicsőségért, az egyes nemzetek síoktatása nemzetközi elismertségének javításáért, a hírnév öregbítéséért zajló esti "versenyen" a nemzeti síoktató válogatottak formációs bemutatókat tartanak. A verseny abban az értelemben nem az, hogy nem hirdetnek győztest és helyezetteket, abban az értelemben viszont az, hogy az egyes nemzetek között a síoktatás színvonalát tekintve egy nem hivatalos rangsor alakul ki.

A Síoktatók Magyarországi Szövetségét 20 éve vették fel a nemzetközi szervezetbe. Ez alkalomból népes küldöttség képviseli hazánkat a kongresszuson: az SMSZ vezetői, kiképző oktatói, a síoktató válogatott. Számos szurkoló is jelentkezett már, akik a csapattal együtt laknak majd az osztrák síterepen.

Ahogy azt Ozsváth Miklós, a síoktató válogatott csapatvezetője a skiculture.hu-nak elmondta, a válogatott, amelyet a bennfentesek csak demócsapatként emlegetnek, három új gyakorlattal készül, emellett tartalékként elviszik a 4 éve a Koreában rendezett kongresszuson bemutatott egyik gyakorlatot is. "Az egyik gyakorlatban szinte az egész keret, 18 fő vesz részt, emellett egy 12 fős és egy 8 fős gyakorlatot állítottunk össze. Mindegyikben nagy hangsúlyt fektetünk a szoros árnyéksíelésre, és persze bemutatjuk a magyar virtust is. Nehézségi fokát tekintve mindegyik komoly kihívást jelent."

A csapattal legközelebb november 21. és 24. között a Kitzsternhorn gleccseren találkozhatnak az érdeklődők. Nagyon könnyű őket megismerni, hisz már a nemzeti színeket idéző kongresszusi fellépőruhájukban edzenek.

Forrás: www.skiculture.hu
KOMMENTEK
slider | 2010.10.21. 13:07
Magyar Síoktató Válogatott a Facebookon
https://www.facebook.com/#!/pages/H...ungarian-Interski-Demotea...

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.