Menü ≡

Síoktatás témájú cikkeink

2021.09.13.
A világ leghosszabb műanyag sípályája épül Ázsiában
Az utóbbi időkben számos egy kilométernél hosszabb műanyag sípálya is a tervező asztalokra került, néhányat már meg is valósítottak.
2021.09.10.
Ausztria: csak beoltott síoktatók vehetnek részt továbbképzésen
Az osztrák síiskolákat összefogó szervezet (ÖSSV) bejelentette, hogy csak beoltott oktatók vehetnek részt a továbbképzéseinken. Ezen felül azt a javaslatot is megfogalmazták, hogy a síiskolák csak beoltott oktatókat alkalmazzanak a következő szezonban.
2021.08.30.
Szeptemberben indul a szezon a hazai síiskolákban
A tanévvel együtt kezdődik a beiratkozás a hazai síiskolákban is! Tudtad, hogy Magyarországon már több mint 30 sítanpálya működik, melynek nagy része Budapesten és környékén található? És hogy egy őszi kurzus alatt csemetéd teljesen felkészülhet a valódi havas lejtőkön való csúszásra? Itt vannak a legfontosabb infók!
2021.06.15.
Nyári táborok síelő gyerekeknek - milyen sportra váltsunk nyáron?
A hazai műanyagpályás síiskolák egyre színesebb ajánlatokkal, rendszeres nyári sportoktatással, napközis és ottalvós táborokkal várják a gyerekeket. Az alábbi táblázatban azokat a nyári táborokat gyűjtöttük össze, ahol sportoktatás is zajlik, mutatjuk hol mely sportágakban.
2021.05.18.
Nyári napközis táborok a Fogarasi Síiskolával
A síiskolai szezon után is remek sportolási és szórakozási lehetőségeket biztosít a Fogarasi Síiskola a gyermekeknek. Az iskolai szünetben, 2021. június 21-től 9 héten át napközis jelleggel sporttábort szerveznek a jól ismert síoktatók vezetésével Óbudán.
2021.04.08.
Négy új sítanpálya jön létre Magyarországon
Az Aktív Magyarország Program újabb mozgásforma támogatását segíti idéntől, már sítanpályák fejlesztésére is lehetett jelentkezni. A programnak köszönhetően 2021 novemberéig Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek új sítanpályák.
2021.03.18.
Fuss, túrázz, evezz és bringázz a GeoGO-val hazánk tájain!
A jelenlegi járványhelyzetben sajnos tömegrendezvényeken nem tudunk találkozni, de a GeoGO oldal segítségével mégis egy nagy közös virtuális felületen teljesíthetünk útvonalakat túrázva, futva, kerékpározva és március közepétől már evezés sportággal is bővül a repertoár.
2021.03.01.
Támogasd adód 1%-ával a sísportot!
Közeledik az SZJA bevallás időszaka. Az alábbiakban olyan közhasznúnak minősített alapítványokat és szervezeteket gyűjtöttünk össze, melyek a sísportot, a hazai sípályák és azok szolgáltatásainak fejlesztését támogatják. Sokat segíthet, aki adója 1%-át felajánlja a kiválasztott célra.
2021.02.01.
A sípályák nehézségi fokozatai és jelölésük
Maksa Zoltán humorista szerint a kék pálya jelölés arra utal, hogy ott csak kék foltokat lehet szerezni, a piros pályán már vér is folyhat, a fekete pályán pedig akár meg is lehet halni.
2021.01.25.
SÍ-KRESZ - ismételd át a síelés 10 alapszabályát!
Minden síelőnek ismernie kell a sí KRESZ-t, a sípályákon érvényes fő szabályokat. Az ún. "FIS 10" az alpesi országokban a sípályák rendjének törvényerejű fenntartását szolgálja. Ismeretük és betartásuk érdekünk is, kötelességünk is.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »