Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tóth Zita sikere a Pinocchio versenyen

2018.04.19. Jenkei Dániel / Vasas SC

Tóth Zita, a Vasas alpesi sízője második helyen zárt az egyik legrangosabb nemzetközi korosztályos versenyen. Alpesi síben a Pinocchio igazai márkanevet jelent, az egyik legpatinásabb és legrangosabb utánpótlásversenyről van szó, amelyet immár 36. alkalommal rendeztek meg, U9-estől egészen U16-os korosztályig.
Összesen 25 ország, közel 250 válogatott versenyzője nevezett. Különlegesség, hogy a versenyzők nemcsak egyéniben, hanem a nemzetek közötti versenyben is küzdenek egymással. 2018-ban az osztrákok bizonyultak a legeredményesebbnek, de a magyar csapat is remek eredményeket szállított.

Közülük is kiemelkedett a Vasas SC sízője, Tóth Zita, aki az U16-os lányok szlalomversenyében a második helyen végzett. Ilyenre korábban még sosem volt példa, Zita az első magyar versenyző, aki dobogóra állhatott Abetonban. A versenyen minden nagyhatalom képviseltette magát, versenyzőnket, aki remekül szerepelt a második futamban, csak a lett Dzenifera Germane tudta megelőzni.

Tóth Zita számára ezzel lezárult az idei versenyszezon, áprilistól már a következő idényre készül, és immár ifjúsági korosztályban fogja megmérettetni magát.

Forrás: www.vasassc.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.