Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Autópályamatrica árak Magyarországon 2019-ben

2019.01.01. | Szerző: sielok.hu
A 2015. január 1-jén bevezetett megyei matrica rendszer és az egyéb autópálya díjszabás nem változik az újévtől. A 2018-re vásárolt megyei matricák 2019. január 31-ig érvényesek. A matricákat online is meg lehet vásárolni, gyors bankkártyás fizetéssel.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A legkisebb egység továbbra is a tíznapos matrica, amelynek az ára 3500 Ft. A rendszer digitális, nem kell semmit felragasztani az autó szélvédőjére. Többféle vásárlási lehetőség közül is választhatunk. Mindhárom mobilszolgáltatónál lehet autópálya matricát vásárolni SMS-ben, a hivatalos partnereknél pedig fizethetünk online, bankkártyával. Természetesen személyes megvételre is van lehetőség a legtöbb benzinkúton és egyéb értékesítési pontokon.

A havi és éves árak sem változtak, személyautóra a havi matricát 4780 Ft-ért, az éveset 42 980 Ft-ért lehet megvásárolni. Csak az éves matricánál hagynak türelmi időt - következő év január 31-ig még használhatjuk az előző évit. Az éves matrica hátránya, hogy csak naptári évre tudjuk megvenni - azaz bármikor vesszük az év során mindig csak a következő év január végéig lesz érvényes. Továbbra is él a megyei matrica rendszer, melynek bevezetésével több korábban ingyenes útszakasz (pl. az M0 egyes szakaszai, vagy az M2-es) is díjkötelessé vált. A fizetős útszakaszokról a nemzetiutdij.hu oldalon lehet tájékozódni. Az éves megyei matricák szintén 2019. január 31-ig érvényesek.

h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 62 vendég és 8 regisztrált felhasználó látogatja.