Menü ≡

A hóláncok királya - K-Summit hólánc

2018.11.09. | Frissítve: 2020.01.24. | Szerző: (x)
A hóláncoknak két alap fajtájuk van: textil vagy hagyományos. A felszerelés módja szerint pedig további három csoport létezik: kézi feszítős, önfeszítős és automata. A K-Summit az automata kategória legokosabb darabja.
A termék lényege, hogy egyetlen alkotóeleme sem nyúlik be a kerék mögé. Miért jó ez?
Egyrészt felszerelhető olyan autókra is, ahol semmi hely nincs a futómű és a kerék között (rengeteg ilyen autó van).
Másrészt nekünk, felszerelőknek sem kell az autó kereke mögé nyúlkálnunk, így nem leszünk havasak, sárosak. Ezt a hóláncot akár öltönyben is fel lehet szerelni.

Másik fontos tényező, hogy a hólánc méretét változtathatjuk. A láncszemek közé ki- és berakható elem (sárga jelölésű csavar a képen) segítségével, több centiméterrel csökkenthetjük vagy növelhetjük a hóláncunk átmérőjét, ezáltal több méretű kerékre is felszerelhető.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A példa kedvéért: egy „mezei” hólánc dobozára a gyártó feltünteti a kerékméreteket, amire a lánc felrakható. Akinek már volt ilyen a kezében emlékezhet, hogy kb 10-15 különböző méret szokott rajta lenni. A K33 (az egyik legnépszerűbb K-Summit hólánc) mérettáblázatában 40 (!) méret van.
A K-Summit a felszerelésben is egyedi, ugyanis a hólánc kizárólag ez egyik kerékcsavarra rögzül. Értelemszerűen, ha van kerékőrünk, akkor ne arra a csavarra rögzítsük.
A csomagban van 17, 19, 21 és 22 mm kulcsnyílású kerékadapter is, így minden kerékcsavarra biztonságosan felszerelhető.

Amikor végeztünk a kerékcsavarra történő rögzítéssel, nincs más dolgunk, csak az innovatív racsnis rendszerrel a jelölésig ráfeszítsük. Elindulás után a hólánc teljes mértékben felcsúszik a gumi futófelületre. A futófelületen kereszt irányba elhelyezett fém lapok jégtörőként üzemelnek, segítve a tökéletesen biztonságos vezetést, a legzordabb útviszonyok mellett is.

Ez a hólánc könnyűfémfelnikre is felhelyezhető, hiszen a lánc nem érintkezik a felni felületével.
A termékre 5 év garanciát vállalnak!
A K-Summit hóláncot legfőképp a síelőknek és a téli utakon sokat autózóknak ajánlják.

Bemutatóvideó a fel- és leszerelés egyszerűségéről:
A K-Summit hóláncok teljes palettája elérhető a Herbály Autó Kft. üzleteiben! Szakképzett kollégák segítenek kiválasztani a megfelelő méretet, illetve beállítani a hóláncot.

Web:
https://herbalyauto.hu/thule-k-summit-holanc/
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »