Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ablakok páramentesítése - életbevágóan fontos

2013.08.13. Nagy Ákos

Sípályákról jövet gyakran látunk autókat átláthatatlanul bepárásodott ablakokkal közlekedni, ami felér egy gyilkossági kísérlettel! Öt síelő borongós időben átnedvesedett ruhában beül a hideg autóba: az ablakok pillanatok alatt bepárásodnak. Mit tehetünk ilyen, és ehhez hasonló helyzetekben a szabad kilátásért?
Természetesen a szellőzőrendszer hivatott megakadályozni a párásodást, ám erre nem képes, ha például eltömődött a pollenszűrő, a hátsó ablak viszont a fűtőszálak megszakadása miatt maradhat párás.
Ám a tökéletesen működő rendszerek mellett is gyakran kezelési hiba miatt lesznek átláthatatlanok az ablakok. Hiába jelölik a legtöbb autóban évtizedek óta a fűtés kezelőszerveinek párátlanító beállítását, sokan nincsenek ezzel tisztában. Tehát, levegőt az ablakra, ventilátort nagy sebességre, hőmérsékletet a maximumra, a klímát (ha van az autóban, és külön gombja van) bekapcsolni, és persze a belső keringetést kikapcsolni!

A legtöbb autóban még egyszerűbb a helyzet, egyetlen gombnyomással aktivizálható a párátlanítás, amiről persze tudni kell, hogy kevéssé hatásos, amíg nem elég meleg a motor. Ilyenkor marad a törölgetés, amihez használjunk ablaktörlő kendőt, semmiképpen ne törölgessük csupasz kézzel az üvegeket, mert a bőrünk zsírtartalma összemaszatolja az ablakokat. Előrelátó megoldás a még száraz ablakokat párásodást gátló spray-vel, vagy kendővel bedörzsölni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.