Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új közlekedési szabályok Ausztriában

2008.01.02. sielok.hu

2008 január 1-től Ausztriában új közlekedési szabályok léptek életbe. A fontosabb változtatások a hólánc és a fényszóró használatán módosultak, néhány szabály pedig szigorodott az osztrák utakon.

A 2008. január 1-től a következő új közlekedési szabályok léptek életbe Ausztriában:

  • A havas, illetve jeges útszakaszokon 2008-tól kötelező lesz az összes keréken a téligumi használata. Ha nincs téligumink, hanem helyette hóláncot használunk, azt csak abban az esetben tehetjük, amennyiben az a közutat nem károsítja.
  • Az a személy, aki vezetés közben kihangosító nélkül telefonál, az eddigi 25 Euró helyett 50 Euró büntetést köteles fizetni.
  • A tompított fényszóró nappali használata 2008-tól már nem kötelező, viszont ajánlott.

2005. november 15-től az alábbi új szabályok, szigorítások léptek életbe Ausztria útjain:

  • napközben a településeken belül is kötelező a tompított fényszóró használata.
  • az autópályán vagy gyorsforgalmi úton érvényes matrica nélkül közlekedőket az eset súlyosságától függően 400-tól 4000 euróig (!) terjedő összegű pénzbüntetéssel sújthatják.
  • a hazai szokástól eltérően külföldön a zebrán a gyalogos élvez elsőbbséget, tehát amikor észleljük a gyalogos jelenlétét a zebránál és látjuk az áthaladási szándékot, meg kell állnunk, és addig nem haladhatunk át a zebrán, amíg azon gyalogos halad. A ráfutásos balesetek érdekében érdemes ezért jobban figyelni a zebrák környékén.
  • szigorúbban ellenőrzik a parkolási rend betartását, a szabálytalanul parkoló autókat gyorsan elszállítatják, ezek a járművek csak komoly pénzbüntetés ellenében szerezhetőek vissza.
  • nagyobb gyakoriságú lézeres sebességmérés az országutakon: "section control" sebességmérés bevezetése: lefotózzák az összes elhaladó autó rendszámát, majd meghatározott távolságon belül ismét lefotózzák, a két kép közti távolság és időkülönbségből kiszámolják az átlagsebességet, amely ha nagyobb az adott szakaszon megengedettnél az autó tulajdonosa pénzbüntetésre számíthat.
  • kötelező a fényvisszaverő mellény (sárga, vagy narancs), ha az autópályán kiszáll valaki az autóból. (mindenkinek, akár utasnak is!)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.