Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nincs ki a két kereke: snowbike teszt Nassfelden

2014.01.30. Pálinkás Norbert

Számtalan vetélytárs próbálta már letaszítani trónjáról a havon lesikló eszközök királyát, a sílécet. A snowboard és a szánkó komolyabban vehető kísérlete mellett néhány kevésbé sikeres valami is fennmaradt az utókornak - a fenék alá kötött nejlonzsáktól egészen a bigfoot-ig. Nassfelden kettőt is volt szerencsém tesztelni. Kezdésnek itt a snowbike.
Használtam már ilyet? – kérdezi a kölcsönzős srác, majd kollégájával tanakodni kezd, hogy adjanak-e a lábaimra mini-síléceket. Végül úgy döntenek, inkább azok nélkül menjek, mert biztonságosabb lesz. Így visszagondolva láttam már többször olyan versenyzőket, akik rövidke léccel a lábukon nyomták a snowbike-kal, hát száguldoztak is rendesen. Nekem erre egyelőre semmi szükségem, hagyom magam rábeszélni az 1.0 basic módszerre.

A kölcsönző a Tressdorferalmnál van, innen a hosszú kabinossal viszem fel a gépet a Madritsche tetejére. Simán befér középre, még akár hatan is ülhetnénk körülötte. A tetőn kóstolgatom a fogást és ülést rajta, majd óvatosan elindulok lefelé egy enyhének gondolt lejtőn. Na, legalább 20 éve nem láttam ilyen meredeknek a kék pályát. Az az igazság, hogy be vagyok szarva parázva rendesen, semmi kedvem egy ilyen mókában rommá törni magam. Legkellemetlenebb érzés, hogy a bringával ellentétben ezen nincs fék, Alig kezdek begyorsulni, máris ösztönösen nyomom a hóba a sícipő talpát, azzal a tudattal, hogy fájdalmas lesz ha alámfordul és a lendület továbbvisz.



Ilyenkor különösen illik megdicsérni a nassfeldi pályamunkások tökéletes tevékenységét. Buckásabb hóban azt hiszem leszállnék. De most egyre bátrabban eresztem neki és a következő laposabb részen a lábam is felteszem az első sítalp fölé szerelt tartókra. Így sokkal kényelmesebb, de mondjuk gyorsulok is rendesen, szóval néhány hosszú másodperc után újra ösztönösen megy lefelé a lábam. Elvagyuk így kettecskén, én és a snowbike, egyre bensőségesebben. Egészen addig, amíg egy elágazásnál már későn észlelem, hogy nem a kabinos felé vettem az irányt. "Padlófék" után jön a tanakodás: visszamászás hátamon a snowbike-kal vagy lefelé tovább a székes lifthez. Másodikat választom, majdcsakleszvalahogy alapon. Aztán sima ügy, a liftkezelő előzékenyen segít, mutatja hogyan üljünk be kis barátommal.

Második körünk már sokkal felszabadultabb, kezdek rájönni, hogy lehet ez egészen élvezetes is. Most kell abbahagyni, mielőtt úgy döntenék, hogy lecserélem a léceimet egy ilyen szerkezetre. Mert ez ugyan hogy férne be a síboxba?
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
Szállástippek
Alpenhotel Marcius csillagcsillagcsillag
Hagyományos alpesi stílusban épült hotel Nassfeld szívében, 1.300 méteren, csak 80 méterre a legközelebbi sífelvonótól! 2-5 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.