Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beszámoló a Pasaréti Síiskola őszi táborairól

2014.11.17. Pasaréti Síiskola

Az október 27-31. között megrendezett táborunk több szempontból is rekordokat döntögetett. Rekordmennyiségű gyerek jött el, akik rekordmennyiségű oktatóval fejlesztették sítudásukat. Rengeteget mozogtak, emellett pedig a napsütéses, de hideg idő is közrejátszott a fokozott energiaégetésben.
Az Vasas Alpesi Sí Szakosztály Utánpótlás Csapat második edzőtáborának hasonlóan a tavaszihoz, a Pasaréti Síiskola adott otthont.
A tábor napközis jelleggel lett meghirdetve, a gyerekek reggel fél kilenc körül érkeztek és kb. délután négyig voltak a síiskolában. Ez idő alatt került sor a sí mellett számos sporttevékenységre. Igyekeztünk a programot változatosan összeállítani, hogy a gyerekek minél többrétű képzést kaphassanak ezalatt az egy hét alatt.

A táborban Judit és Kata voltak a táborvezetők, valamint segítséget kaptunk Vikitől és Balázstól is. A táborban 8 gyermek vett részt, akik a csapatból nem tudtak velünk edzeni, a heti szokásos edzéseken vettek részt.
Az idő mindvégig kegyes volt hozzánk, egész héten gyakorlatilag ragyogó napsütés kényeztetett minket.
A Síiskola és az oktatók profizmusa tette lehetővé azt, hogy az edzőtáborral párhuzamosan hagyományos napközis tábor is futott, nem kevés résztvevővel, viszont maximális rendezettséggel, fegyelemmel és nem utolsó sorban biztonsággal. A sima táborba 21 lelkes kis tanítványunk jelentkezett, így a végső létszám 29 fő volt, ami rekordnak számít a Síiskola történetében.

A tábor meglehetősen feszített tempóban zajlott. A hetet az első nap délelőttjén 90 perces sí edzéssel kezdtük, melyben nagy hangsúlyt fektettünk az élhelyzet kialakítására, hogy a gyerekek megérezzék az élen való sízést. Erre különböző iskolagyakorlatokat végeztünk.
Ezután ebéd következett, majd egy kis játszóterezés, amit kis csendes pihenő követett. A napot a gyerekek legnagyobb örömére gumiasztalos edzéssel folytattuk, melyben Gyuró volt a segítségünkre. 12 gumiasztalon folyik ilyenkor az edzés, a gyerekek különféle kondicionáló és koordinációs feladatokat végeznek. Az edzés szintén 90 perces volt, bár ha a gyerekeken múlik, még sok-sok ideig folytathattuk volna.
Kedden a reggelt a Városmajorban kezdtük, ahol Judittal több kört futottak, majd a parkban kialakított edző részlegen edzettünk, majd hatalmas focimeccsel zártuk.
Ebéd után síeltek a gyerekek, ezen a foglalkozáson térdkapuk között folyt az edzés.

Szerdán elérkezett a hét legizgalmasabb része. Lehetőségünk nyílt kipróbálni a Snowrider Síszimulátort, ahol minden gyereknek két lehetősége volt ráállni a gépre. A kezdeti bizonytalanságok után a csapat meglepetésszerű igen magas szintű teljesítménye lenyűgözött mindenkit. Terveink közt szerepel a gép rendszeres használata, mivel úgy ítéltük meg, hogy a csapat általános hibáira megoldást nyújthat. Délután ismét gumiasztalos edzés következett.
Csütörtökön ismét hatalmas izgalmakat élhettünk át, Balázs vezényletével érkeztünk meg a Monkey Boulder Klubba, ahol a falmászás rejtelmeivel ismerkedhettünk. A gyerekek itt is rendkívül jól teljesítettek, az igen kemény edzés után még erősítettünk kicsit.
Ebédre érkeztük a Vasasba, majd csendes pihenő és újra síedzés következett, ahol a változatosság szellemében egy kicsit rövidebb ívekkel játszottunk. Természetesen nagy hangsúlyt fektetve az él használatra.

A tábor utolsó napját is megfűszereztük, Viki és Judit kísérte a csapatot. Busszal utaztak a gyermekvasúthoz, majd egy 3,5 kilométeres kört teljesítettek futva, így a gyerekek megismerkedtek a terepfutással is. A csapat jól együtt tudott haladni, senki sem maradt le, így egy jó hangulatú, ámbár kemény edzés tudhattak magukénak.
A délutánt valamint a tábort egy lazább, élménysízéssel zártuk.
A kezdők hét végére már a felvonóba kapaszkodva jutottak fel a pálya mellett a gyaloglás helyett, a középhaladók meghódították a hegytetőt, és új technikai elemeket tanultak, a haladók pedig nagyon sokat csiszoltak a tudásokon, már-már oktatókat megszégyenítő tempóval, és technikával csúsztak le a pályán.

Összességében elmondható, hogy a gyerekek maximális lelkesedéssel, jókedvvel, rengeteg kedves humorral és sok-sok mosollyal fogadtak minden programot. Volt sorverseny, kidobós, szám/jelháború, kosárlabdameccs, síléctervezés, táncbemutató vokállal, trambulinozás, futóverseny, egyszóval mindenféle jó móka gondoskodott arról, hogy este ne kelljen senkit altatni! Csapaton belül nem tapasztaltunk semmilyen széthúzást, a gyerekek nagyon közel kerültek egymáshoz, mindig minden helyzetben, ha szükség volt rá segítették egymást. Rendkívül összeszedettek és fegyelmezettek voltak egész héten.
A decemberi lachtali edzőtáborban először lesz lehetőségük havon síelni ebben a felállásban és csapatban. Valamint sor kerül majd első hivatalos versenyükre.
Addig igyekszünk minél többet kapuk között sízni, az eddigieket még jobban begyakorolni és ezt a jó hangulatot és remek csapatot megtartani.
Köszönjük, hogy eljöttetek, jövőre ismét várunk titeket!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.