Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dropinout Teszt hétvége - megvolt az első!

2019.03.29. Endru

Hát ilyen is volt most már... Szeretném mindenkinek megköszönni a sok segítséget! Igazából két hónapot leveleztünk, hogy a magunk részéről a Jones, a Yes, a Nidecker, a RIDE, K2 és a Korua cég is jelen legyen.
Meglepően pozitív volt mindenki, és valószínűleg szerencsénk is volt, hogy nem überelte semmilyen egyéb európai esemény a miénket. Összesen 120 deszkát vittünk el, ebből a Korua harminc deszkát hozott, ami a legtöbb volt egy márkából, de ők kijöttek önállóan. Nyilván túlkészültük, de ez az első rendezvény volt a tanulópénz, hogy van-e érdeklődés egyáltalán ilyen rendezvényre.
Nekem úgy tűnik igen. Igaz csak kb. 120 ember jelent meg a 4 nap alatt, de biztosan tudom, hogy kétszer ennyien lettünk volna, ha októberben kerül köztudatba a rendezvény. Úgyhogy szerintem kezdetnek nem rossz.

Jeremy Jones mondta egyszer az egyik rendezvényén, hogy különböző országokból jövünk, de egy nyelvet beszélünk... Eszembe jutott a hétvégén ez a gondolat, látom a freeride nyelve összeköti az embereket. Azért, mert egyértelműen ez a legnagyobb kiteljesedése a snowboardozásnak, vagy a síelésnek. A pálya, az csak út, "közút" az igazi nagy élmény felé, s persze azt is tudom, nem mindenki mehet végig ezen az úton. Mindig az igazi érintetlen természet a lényeg. S van akinek az útja megállt a hüttéknél.
Úgy gondolom erre a sportgasteini 4 napra nem ilyenek jöttek, egy nyelvet beszéltünk. Jó volt látni, hogy az emberek kíváncsiak a deszkákra. Tulajdonképpen az érdeklődés elevenebb volt, mint gondoltam.
A márkák felé az érdeklődés nem volt egyenletes. Egyértelműen a Jones lapok után volt a legnagyobb az érdeklődés, ami nekem nagyon jólesett, hiszen szívügyünk ez a cég, sokat dolgoztunk már a népszerűsítéséért.
Egy olyan márkapalettából, mint egy Jones, Burton, K2, Salomon, Yes, Nitro, RIDE, Arbor, Nidecker, Libtech, Korua elég komoly dolog figyelemfelkeltőnek lenni, hiszen ezek mind nagyon autentikus márkák.

Csináltam egy kis sorrendet az általunk kiállított modellekből, hogy mire volt a legnagyobb érdeklődés. Mind szuper freeride lap, ami nem meglepő egy ilyen eseményen.

Fiúknál:

Jones Mind Expander
Korua Tranny Finder
Jones Carbon Flagship
Yes Optimistic
Korua Pencil+
Jones Ultra Mind Expander
Jones Ultra Mountain Twin
RIDE Warpig
K2 Overboard
Yes Pick Your Line
Nidecker Megalight
Yes 420

A lányoknál:

RIDE Psychocandy
Jones Women Flagship
K2 Simple Pleasures
Jones Storm Chaser
Jones Women Hoovercraft
Nidecker Concept
Yes 420
Yes Emotikon
RIDE Superpig
Nidecker Angel
Jones Twin Sister
Korua Pencil 147
Ezek voltak az általunk megfigyelt legnépszerűbb tesztcélok. Érdekességképpen megjegyzem, hogy nincs is köztük olyan modell, ami valamiben ne lett volna az év legjobb boardja vagy legalább az év Top10 snowboardjába ne került volna be komoly tesztelőcégeknél.
A Jones Mind Expander már két éve a legnépszerűbb freeridelap nyugat Európában, mi még nem adtunk el sokat, nálunk a Jones Explorer volt az idén a legnépszerűbb. Megint látom, hogy nálunk kb. 2 év késéssel futnak be az újdonságok a köztudatba, mint mondjuk Ausztriában, vagy Németországban. De befutnak.

Visszatérve a tesztre, banális tanulság, de egy freeride ihletettségű eseményre csak freeride ihletettségű deszkákat érdemes hozni tesztelésre. És a legnépszerűbb modellekből több darabot kellene kihozni. Sok mindent átlátunk most már, például, hogy minden komoly márka megérdemelne egy önálló sátrat, stb, legközelebb sokkal gusztusosabban megtudjuk majd oldani.

Nagyon köszönöm annak a sok lelkesítő ismerősnek aki eljött, élvezte ezt az eseményt, kíváncsi volt mit raktunk össze, ivott egy jó koktélt a karibi zene mellett, hogy hitet adott ehhez az eseményhez, és a sok segítő kéznek, akik fáradtságot nem kímélve sokszor segítettek a ki- és bepakolásban.
Le a kalappal a lányok előtt, sokat segítettek és külön köszönet Lacának, aki a miskolci Snowboardshop vezetője, ő dolgozott a legtöbbet.
Nagyon sajnálom, hogy nem jött el az a szintén sok ember az elmúlt 30 év boardozásából, akikkel a múltban nagyon jókat csúsztunk Chopokon, vagy Franciaországban.
Nagyon remélem, hogy látta egy felhőről ezt Horn Ákos barátom. Büszke volna rám. A legtöbb inspirációt én tőle kaptam a múltban.

Pár szót még a versenyről.
Jó érzés, hogy sok induló volt. Ez nagyon jó dolog.
Egy verseny mindig egy adott napot tükröz, hóállapotot, lelkiállapotot, fizikai állapotot. Így nincs tökéletes verseny, és a bírák is mindig szubjektívek lesznek. Ők is éppen vannak valamilyen állapotban.
Ezzel együtt nagyjából konszenzus volt a dobogós helyekkel kapcsolatban és hihetetlen örömmel tölt el, hogy ilyen jó boardosok vannak a környezetemben, és együtt csúszunk sokat. Egyik barátom ezt úgy fogalmazta meg annak idején, hogy jó a "formaadó mező". Hát tényleg jó!
Gazsi csak ennyit mondott: gratulálok Andrew, jó a csapatod!
Ügyesek vagytok, csajok, srácok!
Azért remélem tudok még valami újat mutatni majd Nektek!

Emellett a legnagyobb örömöt mégis az okozta, hogy előfutóként Szonja lányom megtudta csúszni a felnőttek útvonalát. Remélem egyszer sokan érzitek majd ezt a szívet melengető érzést! Mi még tartjuk a telet, voltunk múlt hétvégén is csúszni 3 napot, meg a mostani, március 29-i hétvégén is 3 napot.
Utána az energiáinkat az április 12/13/14 hétvégi szezonbúcsúztató freeride bulinkra fordítjuk, ahol pizzasütéssel, sült bordával, uszodával, szaunával, és madárcsicsergéses, tavaszillatú pályánkívűli csúszással fogunk búcsúzni, életünk véges telétől, egy értékestől.
Remélem a Dropinout rendezvénynek lesz folytatása jövőre, és sok régi sportos arcot még viszontláthatok.
Üdv, Andrew
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.