Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy élményteli nap a Gastein régióban

2015.02.10. sielok.hu

Patináns szállodák, termálvizes élményfürdők, pezsgő éjszakai élet és végül, de nem utolsó sorban káprázatos síélmények: minderről méltán híres a Gastein völgy, mi a legutóbbit vettük górcső alá Salzburg tartományi körutazásunk során!
Sínapunk Bad Hofgasteinból indult, ahol a parkolótól szinte kőhajításnyira indul a 120 fős sikló. A sor elsőre ijesztőnek tűnt, de a csuklós busz méretű járgány szinte "befalta" a tömeget, így még 5 percet sem kellett sorban állnunk, máris indultunk a síparadicsom szívébe. Egy átszállás után a nagykabinos lift további 5 perces menetidő után egészen a Schlossalm 2050 méteres csúcsáig röpítette utasait.
Néhány átszállás, de garantáltan megéri az utazás 2300 méter magas Hohe Scharte csúcsáig, már nem csak a páratlan kilátás, hanem az innen induló 10,5 km hosszúságú pálya miatt is, ami egészen a völgybe vezet vissza. A hivatalos jelzésében "piros" vonalvezetésű pályán hol enyhébb, hol pedig meredekebb szakaszok váltják egymást, igazi kihívást nyújtva még a haladók részére is!
A 10,5 km hosszú H1/H2-es lesiklópálya - az igazi combedzés!
A 10,5 km hosszú H1/H2-es lesiklópálya - az igazi combedzés!
Bad Gastein és Bad Hofgastein két oldala Angertalnál találkozik, ide mindkét oldalról meredek piros pályán, valamint erdei lankás, ún. "panorámapályákon" lehet lejutni, a feljutást pedig mindkét irányban modern kiskabinos liftek teszik lehetővé.
Az angertali "csomópont"
Az angertali "csomópont"
A Bad Gastein feletti 2300 méteres csúcs két látványossággal is megállásra készteti a sízőket: itt található Ausztria egyik legmagasabban megépített függőhídja, valamint a "Glocknerblick" ultramodern kilátópontja. Sajnos ittjártunkkor nem élvezhettük a kilátást, de mindez motivációként is szolgálhat; egyszer mindenképp érdemes lesz ide visszatérni és szép időben körbenézni!
A 140 m hosszú és 1 m keskeny függőhíd helyenként 30 méteres magasságban himbálódzik
A 140 m hosszú és 1 m keskeny függőhíd helyenként 30 méteres magasságban himbálódzik
Mindent egybevetve Bad Gastein - Angertal - Bad Hofgastein síterület mindenképpen megér egy misét: a 86 km-es pályarendszer teljes kiismeréséhez és besízéséhez több nap szükségeltetik. Ha azonban valaki olyan szerencsés, hogy több napot is eltöltsön itt, mindenképpen érdemes a szomszédos Grossarltal-Dorfgastein síterepét is kipróbálni, a jegypénztárakban kapott Ski Amadé síbérlet automatikusan erre is érvényes lesz. Szintén a közelben található még Sportgastein is, ami többek között a magas tengerszint-feletti magasságának is köszönhetően (1590 - 2686 m) egészen május elejéig sízhető!
Így néz ki a síterep szikrázó napsütésben - Gastein reklámfilm
Rauris További információk:
Web: www.skigastein.com
Facebook: www.facebook.com/gasteinerbergbahnen
Interaktív sítérkép:
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Residence Bad Hofgastein csillagcsillagcsillagcsillag
A luxusapartmanok Bad Hofgasteinban, a siklótól 1,5 km-re, míg a termálfürdőtől 600 méterre találhatóak. Minden igényt kielégítő 4-8 fős, rendkívül tágas apartmanok, valamint tetőteraszos penthouse lakások foglalhatóak önellátással, vagy reggelivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sonnenhotel Zum Stern
Tradicionális butikhotel gazdag wellness szolgáltatásokkal, panorámás étteremmel Bad Hofgastein üdülővárosban, 1 km-re a legközelebbi sílifttől. A ház elől ingyenes síbusz indul!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.