Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karácsonyra hangolódtunk Szlovéniában

2019.12.18. 2019.12.20. Wesselényi Andrea | frissítve: 2019.12.20.

Itt az advent és a síszezon kezdete. Az első csúszást érdemes olyan helyre szervezni, ahol egy szép karácsonyi vásár vagy adventi program is elérhető a síterep környékén. Goltén volt szerencsénk látni egész Szlovénia legnagyobb téli turisztikai beruházását, a közeli völgyben pedig egy rekordszámú látogatót vonzó látványosságot.
Mozirski Gaj - a karácsonyi fényekkel díszített botanikus kert egész estés program
Mozirski Gaj - a karácsonyi fényekkel díszített botanikus kert egész estés program

Botanikus kertből téli mesevilág

Évente 40 ezren keresik fel a Mozirski gaj nevű parkot, amely adventtől vízkeresztig egy bő hónapra karácsonyváró meseerdővé változik. Másfélmillió (!) pici leddel tekerik körbe a parkban lévő sövényeket, fákat, lugasokat, és a nagy területet bejáró látogatók lépten nyomon aranyos kis meglepetésekkel találkoznak. Láttunk mézeskalács-házikóban felállított terepasztalt és széltől mozgó-zenélő óriás gongot. Mesekönyvből ismerős lámpások, világító állatfigurák és kanyargó titkos ösvények teszik a gyerekek számára is kalandossá az itt töltött 1-2 órát. Pár év alatt ez lett Szlovénia egyik legnépszerűbb kültéri családi programja advent idején. A fények és dallamok hatására romantikus karácsonyi hangulatba kerültünk és a hosszú séta után egy forralt bort iszogatva melegedtünk fel az arborétum hüttéjében.
A másfél millió színes égővel megvilágított Mozirski Gaj Park november végétől 2020. január 5-ig tart nyitva naponta 16.00 tól 21 óráig. A belépő ára felnőtteknek 6, gyerekeknek 3 euró. Ugyanitt nyáron botanikus kert található, a szezononként változó virág-kiállításokkal. Weboldal: mozirskigaj.com

Mozirje-ből autóval egy perc alatt elérhető a Golte kabinos lift alsó állomása, ahonnan sötétedés után is feljuthatunk a hegyen lévő szálláshelyekre. A kabinos felvonó félóránként megy, egészen este 9 óráig üzemel.

Szépséges új házikók a fenyőerdőben - ki ne vágyna ide?

Golte egy 12 km-nyi pályából álló síterep jól elérhető autóval, mert az autópályáról letérve, mindössze 15 km-t kell csak országúton megtenni. A völgyből egy nagykabinos felvonó repít fel 8 perc alatt 1400 méter magasra, egyenesen a Hotel Golte épületébe. Ennek közelében valósult meg Szlovénia idei legnagyobb téli turisztikai beruházása (4 millió euró): egy 32 házból álló apartmantelep épült a Golte hegyen, 1150 méter magasan, a Smrekovec lift szomszédságában. A szépséges házikók önellátásra vannak felszerelve, de a hotelben némi felárért megkaphatjuk az összes kényelmi szolgáltatást is. A Golte Apartmanok elég kapósak: teltházasak szilveszterre, és nagy részüket már lefoglalták a téli szezonra, ez az a szállástípus, ami mindenki szívét megdobogtatja.
Az új apartmanok a Hotel Golte mögötti fenyőerdőben, a sípályák közvetlen közelében találhatók
Az új apartmanok a Hotel Golte mögötti fenyőerdőben, a sípályák közvetlen közelében találhatók

Hotel Golte - a csapatépítő szálloda

Az átutazó éjszakát a Hotel Goltében töltöttük, visszatérő vendégként. "Már megterítettük az asztalokat, holnaptól egy bank dolgozói érkeznek ide karácsony előtti csapatépítésre." - mondja Mitja Terce, a Hotel Golte igazgatója. "A cégvezetők azért választják előszeretettel ezt a hegytetőre épült szállodát - folytatja, mert itt a kollégák nem tudnak hova szétszéledni, valóban együtt töltik az erre szánt időt." Ezt az állítását csak megerősíteni tudom, mivel a sielok.hu csapata is pont ezt a hotelt nézte ki két évvel ezelőtt csapatépítésre.
Mindent megkaptunk a helytől, amire csak egy síelő társaság vágyhat: 100% pályaszállást, elegendő havat, változatos lejtőket, romantikus hüttét, pihentető wellnesst, tágas közös teret és esti bulikat. Nem könnyű még egy olyan szállodát találni, ahol a kabinos liftből kilépve egyetlen lépcső mászása nélkül, pár lépéssel a recepcióra érkezünk, a liftkabin pedig ott alszik velünk egy épületben. Az étterem hatalmas ablakaiból a pályákra kibámulva pedig már reggeli közben megjön a kedvünk az első csúszáshoz.
Csapatépítő besízésen a sielok.hu munkatársai (fotó: 2017 január)
Csapatépítő besízésen a sielok.hu munkatársai (fotó: 2017 január)
A Hotel Golte és Golte síterep téli honlapja: zima.golte.si
KOMMENTEK

Szállástipp
Hotel Montis csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda egy családias síterep, Golte felvonóinak felső állomásánál, páratlan kilátás mellett található. Széleskörű wellness-szolgáltatások és magas minőségű, minden igényt kielégítő ellátás jellemzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.