Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kronplatz - Dél-Tirol első számú síterepe

2007.11.27. Fekete Edit

A Dolomitokban, Kronplatzon november 24-én elindult a téli szezon, síelni április 22-ig lehet. A FIS Európa kupáját december 13-14-én rendezik itt.

Decemberi akciós ajánatok

December egy és huszonkettedike között különleges ajánlattal várják a vendégeket: minden negyedik nap után egy éjszaka ingyen jár. Négy nap, félpanzióval, négy csillagos szállodában 232 euró, három csillagosban 144. Akik síiskolába járnak vagy felszerelést bérelnek, 20 százalékos kedvezményt kapnak az ötnapos oktatás és bérlés árából. ( Az akcióban szereplő szállodák listájához klikk ide! ) A gyerekeket síiskola várja étteremmel, ide a szülők be sem léphetnek.

A síterepről

Dél-Tirol első számú síterepe Kronplatz . A 835 és 2275 méter között fekvő területen hat olyan pálya van, amelyek levisznek a völgybe, ezek szinte egész télen síelhetők. Hat és fél km-en át csúszhatnak Olang felé, 1170 méter szintkülönbséget megtéve. Olangban rendezik a szánkó világbajnokságot. Hat km St. Vigil irányába, 1070 m a különbség, 1300 méteres szintkülönbség megtétele után megérkezhetnek Reischachba. Tavaly újították föl a lifteket: összesen 32 felvonóval juthatnak a csúcsra, ebből tizenkilenc modern kabinos felvonó, hat ülő lift. Száznégy km pálya, 264 hóágyú, a snowboardosokat két park várja, a környéken 25 szánkópálya közül választhatnak.

Túrázók mekkája

Három természetvédelmi park, ez a túrázók Mekkája is lehetne. Minden információs irodában részletes térképhez jutnak. A Gsieser olyan terep, ahol akár hat órán keresztül is lehet az almok között vándorolni. Januárban is rendezik a gombóc maratont, februárban pedig a sífutók versenyeznek. A Fanes-Sennes-Prags az erősebbek vidéke, az emelkedő helyenként olyan meredek, hogy a kerékpárosok is csak tolni képesek biciklijüket. A látvány, a zöld tavak a Dolomitokban, megéri a fáradtságot. A táj eleve adta a nordic walkig pályák kialakítását, 275 km-en gyalogolhatnak, ezt megtehetik a natur fitness parkban is.

Wellness tippek

Az egyik legszebb alpesi sauna, wellness, fitness és uszoda komplexum, amit láttam, az Bruneck és Reischach között fekszik, a Cron4 ( www.cron4.it ) Nem véletlen a jelszavuk, szórakozni és relaxálni, itt ehhez minden adott. A szaunákban felöntés versenyt is szoktak rendezni, és a kerti szaunákból föllátni a hegycsúcsra, a pályákra. Ez az a hely, ahol a sárgarépa léhez olajat öntenek, ez annak a jele, hogy a legapróbb részletekre is figyelnek. Az udvaron található a földalatti szauna négy másik, főleg a hüttéket idéző, szaunával. A belső térben gőz és gyógynövényes szauna, pihenők várják a síelésben megfáradtakat. Ez a térség sport uszodája, bébimedencékkel, élményelemekkel, és több sportmedencével. A komplexum alatt egy jól fölszerelt konditermet találnak.

A Ladin múzeum

Ha már a Dolomitok eme vidékén járnak, ne hagyják ki a Ladin múzeumot, ami harminc ezer ladinnak állít emléket. Ők ma is kötődnek nyelvükhöz, a kultúrájukhoz, és az alpesi vidékhez. Ez a régió legöregebb nyelve, és egyben nekik köszönhető, hogy a Dolomitokban a turizmus megszületett. ( www.museumladin.it )

Szállás és vendéglátás

A síelőknek két szállodát ajánlok, az egyiket a konyhája miatt. A másikat azoknak, akik szeretik a luxust, igaz ez már helyenként a giccsbe csap át. Petrus ( www.hotelpetrus.com ) Reischachban Brunecktől öt percre fekszik a Hotel Petrus. Bruneck igazi olasz középkori hangulatos város, pizzázókkal, kávézókkal. Enni a hotelban érdemes, mert ínyenc étterme van. A szálloda szakácsa Dél-tirolban a legjobbak közé tartozik. Öt fogásos menüt kínálnak vacsorára, de minden darabja a legnagyobb gonddal elkészítve, ilyet szállodai vacsoránál soha nem tapasztaltam. Feketekenyérből készül a gombóc a levesbe, citrom lassival, lazac és fogas vagy borjú, a vegáknak mangold sajtos tésztával. A tésztát helyben gyúrják és töltik alpesi sajttal. A tulajdonosok kertjében a zöldségek megteremnek, minden bio. A nyersanyagokat is a helyi termelőktől szerzik be, házi kenyér, kolbász, őzből, szarvasból is, mivel ez a vidék a vadászok számára is paradicsom. A bio kert a család Lechnerhof nevű apartmanházánál található, családosoknak ideális síeléshez. Az apartmanokat naponta takarítják, félpanzió a szállodában befizethető. A bio kert szomszédságában lovas udvar oktatással, házi állatok várják a szálloda és az apartmanház lakóit. A hotelban ezer négyzetméteres wellnesst is kiépítettek, japán pihenővel, gőzzel, gyógyszaunával.

Reischachtól nem messze fekszik Olang/Valdaora, ahol egy másik szállodát ajánlhatok, azoknak, akik szeretik a designos dolgokat. A SuiteHotel Villa Tirol ( www.villatirol.com ) a Dolomitokban keveri az antikot, a bőrrel, a tirolit a párducmintás koktélszékekkel. Harminckét lakosztály, 40 és 55 négyzetméteresek, jacuzzival a szobában, fölötte Swarowski kristályból kirakott ég világít. Ennek a szállodának a wellnessét rómaira tervezték, csupa kő az egész, nagyon szép. A lakosztályokat Vénusról, Jupiterről, Apollóról, Marsról és Cézárról nevezték el, ezek sárgák, bordók, zöldek, aranykeretes tükrökkel, római oszlopokkal. Ez az első Pärchen-, párocska hotel, a legszebb a szobák fa padlóburkolata.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.