Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mountain Attack túrasí maraton - képes beszámoló

2005.01.01.

2005. január 14-én hetedik alkalommal rendezték meg a Mountain Attack elnevezésű találkozót, az Alpok legmegerőltetőbb túrasí versenyét. A több mint 500 versenyző 14-én délután négy órakor rajtolt Saalbach főteréről. Élőben követtük végig az eseményeket.
A hetedik Mountain Attack túrasí versenyen több rekord is megdőlt. A 40 km-es távot a férfiak között az osztrák Andreas Ringhofer, a nők között pedig a szintén osztrák Simone Hornegger nyerte meg igen szoros versenyben úgy, hogy mindketten eddigi legjobb eredményüket hozták. A 6 hegycsúcsot érintő símaratont, melyen 9 országból közel 600 résztvevő indult, minden korábbinál nagyobb érdeklődés kísérte.
A rajt Saalbach főterén volt délután 4 órakor. Ekkorra már meglehetősen sok néző gyűlt össze a patinás síközpont főutcáján, ahol mi is próbáltunk a kordon mellett felsorakozott tömegben egy fotózásra alkalmas helyet találni. A szurkolók és kíváncsi turisták jó hangulatban, közös visszaszámlálással indították útnak a versenyzőket, akik sprintelve közelítették meg a Schattberget, ahol villámgyors csatolás után elszántan vágtak neki a helyenként 70%-os lejtést is elérő fekete pályán a 2018 méter magas hegy megmászásának. A versenyt figyelemmel kísérő közönség a Schattberg-Express felé vonult, ahol némi tolongás után végre mindenki helyet foglalhatott a 8-üléses kabinokban, melyből kényelmesen követhettük nyomon az alattunk haladó versenyzők küzdelmét.
Jeges szél fogadta a Schattbergre felérő szurkolókat és a versenyzőket, közülük is elsőként az akkor még vezető Markus Stockot, aki 42 perc alatt hódította meg a Schattberget. A mínusz 10 fokos hideggel dacolva közel egy órán néztük a fennsíkra érő és ott egy pohár ital felhajtása után továbbhaladó versenyzőket. Egy igazán festői naplemente után némileg átfagyva utaztunk vissza a völgybe. Ekkorra a versenyzők már bekapcsolták a homlokukra szerelt lámpácskákat, így az általuk bejárt útvonalat a távolból világító sok kis apró fénypont jelezte.

Időközben Saalbach főterén a versenyzők hozzátartozói és a téli szabadságukat épp itt töltő síelők élőzene mellett bulizva múlatták az időt, vagy a szervezők által rekordidő alatt hóval beterített saalbachi főutca melletti éttermekben vacsorázva nézték az alig két órával később célegyenesbe érkező sítúrázókat.

Egy ilyen megmérettetésen mindenki győztes, aki célba ér. A verseny legpechesebb résztvevője minden bizonnyal a mindvégig vezető osztrák Markus Stock volt, akit a célegyenesben egy szerencsétlen esése után előzött meg a tavalyi győztes, a schladmingi Andreas Ringhofer. A nők között Simone Hornegger ismételte meg előző évi bravúros győzelmét.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.