Menü ≡

Mountain Attack túrasí maraton - képes beszámoló

2005.01.01.
2005. január 14-én hetedik alkalommal rendezték meg a Mountain Attack elnevezésű találkozót, az Alpok legmegerőltetőbb túrasí versenyét. A több mint 500 versenyző 14-én délután négy órakor rajtolt Saalbach főteréről. Élőben követtük végig az eseményeket.
h i r d e t é s
A hetedik Mountain Attack túrasí versenyen több rekord is megdőlt. A 40 km-es távot a férfiak között az osztrák Andreas Ringhofer, a nők között pedig a szintén osztrák Simone Hornegger nyerte meg igen szoros versenyben úgy, hogy mindketten eddigi legjobb eredményüket hozták. A 6 hegycsúcsot érintő símaratont, melyen 9 országból közel 600 résztvevő indult, minden korábbinál nagyobb érdeklődés kísérte.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A rajt Saalbach főterén volt délután 4 órakor. Ekkorra már meglehetősen sok néző gyűlt össze a patinás síközpont főutcáján, ahol mi is próbáltunk a kordon mellett felsorakozott tömegben egy fotózásra alkalmas helyet találni. A szurkolók és kíváncsi turisták jó hangulatban, közös visszaszámlálással indították útnak a versenyzőket, akik sprintelve közelítették meg a Schattberget, ahol villámgyors csatolás után elszántan vágtak neki a helyenként 70%-os lejtést is elérő fekete pályán a 2018 méter magas hegy megmászásának. A versenyt figyelemmel kísérő közönség a Schattberg-Express felé vonult, ahol némi tolongás után végre mindenki helyet foglalhatott a 8-üléses kabinokban, melyből kényelmesen követhettük nyomon az alattunk haladó versenyzők küzdelmét.
Jeges szél fogadta a Schattbergre felérő szurkolókat és a versenyzőket, közülük is elsőként az akkor még vezető Markus Stockot, aki 42 perc alatt hódította meg a Schattberget. A mínusz 10 fokos hideggel dacolva közel egy órán néztük a fennsíkra érő és ott egy pohár ital felhajtása után továbbhaladó versenyzőket. Egy igazán festői naplemente után némileg átfagyva utaztunk vissza a völgybe. Ekkorra a versenyzők már bekapcsolták a homlokukra szerelt lámpácskákat, így az általuk bejárt útvonalat a távolból világító sok kis apró fénypont jelezte.

Időközben Saalbach főterén a versenyzők hozzátartozói és a téli szabadságukat épp itt töltő síelők élőzene mellett bulizva múlatták az időt, vagy a szervezők által rekordidő alatt hóval beterített saalbachi főutca melletti éttermekben vacsorázva nézték az alig két órával később célegyenesbe érkező sítúrázókat.

Egy ilyen megmérettetésen mindenki győztes, aki célba ér. A verseny legpechesebb résztvevője minden bizonnyal a mindvégig vezető osztrák Markus Stock volt, akit a célegyenesben egy szerencsétlen esése után előzött meg a tavalyi győztes, a schladmingi Andreas Ringhofer. A nők között Simone Hornegger ismételte meg előző évi bravúros győzelmét.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »