Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Naplementés csúszás Bachledka Ski & Sun síterepén

2020.01.17. | Szerző: sielok.hu
Bachledka Ski & Sun, vagy ahogyan eddig Bachledova Dolinaként ismerhettük, az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül. Ezt saját szemünkkel is tapasztalhattuk pár csúszás erejéig.
h i r d e t é s
Mostanság talán a legtöbben nem is feltétlenül a téli sportok miatt, sokkal inkább a környéken egyedülálló méretes lombkorona tanösvénye és akadálymentes kilátója miatt ismerik. 2019 októberében el is látogattunk ide, ahol a szerencsés időjárásnak köszönhetően ezeket a fotókat készítettük:
Ideje volt hát, hogy télen is megismerjük, erre 2020. január 16-án, egy naplementés délutánon kerülhetett sor. Hazánktól a síterep felé utazva sajnos elég nagy hóhiánnyal szembesültünk, a Magas-Tátra keleti oldalához térve viszont már egy téli mesevilág fogadott minket: az út mindkét szélén vastag hónyomok látszódtak, Holle Anyó itt azért aktív volt, ami a sípályák minőségén is érződött.
Csak bátraknak! Óriás trambulin 32 méter magasan, alatta az óriáscsúszda!
Az új kiskabinos lift gyorsan, mindössze kb. 4-5 perc alatt repít fel a hegytetőre, ahol nem csak a fent említett kilátó, hanem az idei téli szezonra átadott szupermodern önkiszolgáló étterem fogadja a vendégeket.
Az új önkiszolgáló étterem
Maga a síterep három völgyet köt össze: Zdiar felől, ahol a kabinos lift közlekedik, lankás, kezdők számára is tökéletesen alkalmas kék pályán csúszhatunk, Jezersko irányában pedig 2 külön irányban már meredekebb lejtők találhatóak, de egy alap sítudással már ezek a területek is felfedezhetőek.
Az 1-es kék pálya Bachledova Dolina irányába
Késő délutánra még remek hóviszonyokkal találkoztunk, ezek közül is talán a 7-es, csákányos lift melletti lejtő volt a legjobb állapotban, valószínűleg itt is csúsznak a húzólift miatt a legkevesebben.
Sima sípályák még délután is a csákányos lift melletti 7-es pályán
Akik pedig nem feltétlenül a síelés, vagy snowboardozás öröméért keresik fel a helyet, a kilátó látogatáson kívül számos más aktív programot is találhatnak: a sífutópálya a gerinc mentén halad végig, fantasztikus kilátással a Magas-Tátra nyugati hegyvonulatára, szánkósok részére pedig egy 2,5 km hosszú pályát alakítottak ki a kabinos lift alatti területen (szánkót lehet bérelni, de sajáttal is csúszhatunk természetesen).
Indulhat a 2,5 km-es szánkós csúszás!
A legkisebb gyermekek a kabinos lift felső állomásánál pedig játszva ismerkedhetnek meg a síelés örömével: a hófánk körhinta, hófánk pálya, mozgószőnyeg és mini szlalom pálya bizonyára gyorsan megszeretteti őket a havas sportokkal!
Gyermekvilág 1160 m magasan
A bachledkai fejlesztésekről ebben a cikkben számolunk be.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »