Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Naplementés csúszás Bachledka Ski & Sun síterepén

2020.01.17. sielok.hu

Bachledka Ski & Sun, vagy ahogyan eddig Bachledova Dolinaként ismerhettük, az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül. Ezt saját szemünkkel is tapasztalhattuk pár csúszás erejéig.
Mostanság talán a legtöbben nem is feltétlenül a téli sportok miatt, sokkal inkább a környéken egyedülálló méretes lombkorona tanösvénye és akadálymentes kilátója miatt ismerik. 2019 októberében el is látogattunk ide, ahol a szerencsés időjárásnak köszönhetően ezeket a fotókat készítettük:
Ideje volt hát, hogy télen is megismerjük, erre 2020. január 16-án, egy naplementés délutánon kerülhetett sor. Hazánktól a síterep felé utazva sajnos elég nagy hóhiánnyal szembesültünk, a Magas-Tátra keleti oldalához térve viszont már egy téli mesevilág fogadott minket: az út mindkét szélén vastag hónyomok látszódtak, Holle Anyó itt azért aktív volt, ami a sípályák minőségén is érződött.
Csak bátraknak! Óriás trambulin 32 méter magasan, alatta az óriáscsúszda!
Csak bátraknak! Óriás trambulin 32 méter magasan, alatta az óriáscsúszda!
Az új kiskabinos lift gyorsan, mindössze kb. 4-5 perc alatt repít fel a hegytetőre, ahol nem csak a fent említett kilátó, hanem az idei téli szezonra átadott szupermodern önkiszolgáló étterem fogadja a vendégeket.
Az új önkiszolgáló étterem
Az új önkiszolgáló étterem
Maga a síterep három völgyet köt össze: Zdiar felől, ahol a kabinos lift közlekedik, lankás, kezdők számára is tökéletesen alkalmas kék pályán csúszhatunk, Jezersko irányában pedig 2 külön irányban már meredekebb lejtők találhatóak, de egy alap sítudással már ezek a területek is felfedezhetőek.
Az 1-es kék pálya Bachledova Dolina irányába
Az 1-es kék pálya Bachledova Dolina irányába
Késő délutánra még remek hóviszonyokkal találkoztunk, ezek közül is talán a 7-es, csákányos lift melletti lejtő volt a legjobb állapotban, valószínűleg itt is csúsznak a húzólift miatt a legkevesebben.
Sima sípályák még délután is a csákányos lift melletti 7-es pályán
Sima sípályák még délután is a csákányos lift melletti 7-es pályán
Akik pedig nem feltétlenül a síelés, vagy snowboardozás öröméért keresik fel a helyet, a kilátó látogatáson kívül számos más aktív programot is találhatnak: a sífutópálya a gerinc mentén halad végig, fantasztikus kilátással a Magas-Tátra nyugati hegyvonulatára, szánkósok részére pedig egy 2,5 km hosszú pályát alakítottak ki a kabinos lift alatti területen (szánkót lehet bérelni, de sajáttal is csúszhatunk természetesen).
Indulhat a 2,5 km-es szánkós csúszás!
Indulhat a 2,5 km-es szánkós csúszás!
A legkisebb gyermekek a kabinos lift felső állomásánál pedig játszva ismerkedhetnek meg a síelés örömével: a hófánk körhinta, hófánk pálya, mozgószőnyeg és mini szlalom pálya bizonyára gyorsan megszeretteti őket a havas sportokkal!
Gyermekvilág 1160 m magasan
Gyermekvilág 1160 m magasan
A bachledkai fejlesztésekről ebben a cikkben számolunk be.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Strachan Wellness Panzió
Gorál stílusban épült panzió különböző méretű szobákkal, saját étteremmel Zdiar központi részén, 50 méterre a Strachan sípályáktól és 6 km-re Bachledkától. Wellness: pezsgőfürdő, szaunák, pihenőterem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.