Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámoló: Saalbach-Hinterglemm szilveszterkor

2009.01.04. Fülöp Tibor

Élménybeszámoló: Saalbach-Hinterglemm szilveszterkor Már a második élménybeszámolót adjuk közre, amelyet egyik lelkes fórumozónk, Fülöp Tibor (TibiF) írt. Az alábbiakban a Saalbach-Hinterglemm-Leogang terepén töltött szilveszterről szóló írását tesszük közkinccsé, amelyet a saját képeivel egészítettünk ki.
A két ünnep között hét napot síeltem Saalbach környékén. Ezzel az időszakkal mindenki úgy van, hogy ez a főszezon és ilyenkor van mindenki szabadságon és aki teheti és szereti a téli sportokat az síelni megy. Legtöbben azt mondják ezt az időszakot kerülni kell mert hatalmas a tömeg a lifteknél, a pályákon pedig rengetegen vannak, így élvezhetetlenné teszik a síelést.

Erre cáfolt rá most Saalbach-Hinterglemm-Leogang, amely Salzburg tartományban fekszik és szerintem a tartomány legjobb sícentruma. Sokan voltak, de valahogy a pályákon ez nem látszott, szerintem azért is mert rengeteg sípálya található itt, 200 km és így eloszlanak az emberek. Ezenkívül tudni kell hol kell kezdeni reggel a síelést, hova nem szabad menni. A legtöbb, amit sorban álltam a lifteknél, az 15 perc volt egyszer a Schönleiten aljánál. Ez a lift Saalbach elején van és mivel a település egy zsákutca faluban fekszik, így legtöbben itt megállnak és innen kezdik el a síelést. Ugyanebben ez időben Hinterglemm végén alig 3-4 perc a liftekél a maximális sorbanállás. Délben pedig mikor a legtöbben a hütték környékén töltik az idejüket, így semmi sor nincs a lifteknél.

Leoganban volt a szállásunk, első nap vasárnap dél körül érkeztem a parkolóba. Mondanom sem kell a parkoló tele volt autókkal. Leogangnak 6 db 200 férőhelyes parkolója van, alig találtam egy üres helyet. Gondoltam a pályákon tömegnyomor lesz, amit nagyon utálok. Az alsó liftnél semmi várakozás, már ez furcsa volt számomra, az első csúszásnál simán le lehetett jönni. Azt gyanítottam, hogy hétvége miatt mindenki otthon pihen. Hétfőtől kezdve minden nap nyitásra a lifteknél voltunk és hasonló kép fogadott. Reggel kevesen vannak a pályákon, nem szabad a völgyig lecsúszni 10-11 óráig, utána pedig nem is kell várakozni a lifteknél.

Sokszor jártam már ezen a helyen, általában mindig előszezonban vagy utószezonban, de nekem most főszezoban is bejött a hely. Modern liftekkel rendelkezik ez a sícentrum, széles jól kezelt pályákkal. Amerre csak nézel sípályát látsz. Ilyenkor rengeteg a kezdő, aki most síel életében először, de ezek nem zavartak. A január elseje pedig előszezonnak felelt meg, délig alig voltak a pályákon. Jó volt látni, hogy újév napján liftnyitásnál ott volt 20-30 ember aki a síelés miatt érkezett. Január elsején az emberek fele hazautazott, legtöbben a szilveszter illetve a buli miatt jöttek ide. Az egy hét alatt hat napon át gyönyörű időben volt részünk végig napsütéssel, egy nap pedig köd, havazás és felhős idő volt. Jól éreztem magam ezen a helyen, és ide biztosan még visszamegyek még főszezonban is. Azok akik a 2009/10-es szilveszterkor szeretnének síelni javasolom, hogy már most foglalják le a szállásukat mert a jó helyek hamar elfogynak!
KOMMENTEK

Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.