Menü ≡

Így hozd ki a legtöbbet a Snowattackből!

2020.02.10. | Szerző: Molnár Mátyás
A sielok.hu képviseletében egy csapattársammal látogattunk el erre a fesztiválra, annak reményében hogy a király bulik mellett jó pályákat és havat is találunk. Megleltük számításunkat, sőt!
h i r d e t é s
Már a 18 órás buszút is jó hangulatban és barátkozással telt, így egész bírható volt. Érkezésünk után viszonylag problémamentesen elfoglaltuk az apartmanjainkat, amelyekben összesen 3600 fesztiválozót szállásoltak el. Így 1800 méteren Les Orresben egy óriási, de mégis családias magyar falu alakult ki. Van egy pár jó étterem, boltok, na meg egy rakás bulihely ezen a különleges kis hegyoldalon. Első este be is melegítettünk egy kis bulival, persze ügyelve arra, hogy ez a következő reggeli fél 9-es kezdő csúszásnak ne tegyen keresztbe. Nyilván mi voltunk az elsők a pályán, meglepetésünkre friss hóban. Az elmúlt hónap száraz időjárása után ez felüdülés volt a pályáknak. Na meg a pályán kívüli részeknek is, mert azt már most leszögezném, hogy mi nem sokat megyünk pályán. Hamar megtaláltuk a legjobb freeride részeket a terepen, vannak meredekebb lavinás lejtők és vannak ugratókkal tűzdelt erdős hegyoldalak.
Ilyen volt a 2020-as Snowattack | Videó: Molnár Mátyás
Elvileg 100km hosszú a pályarendszer, mondjuk szerintem egy hasonlóan nagynak nevezett Obertauernhez képest kevésbé változatos. Ott jóval több csúcs van, itt 2, viszont ezek kicsit magasabbak 2800-at súrolva. 1 hétre egyébként bőven elég, van funpark, vannak feketék, van hosszú hazacsúszó és vannak átvezető zöld pályák is, amivel én eddig még nem találkoztam.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A 6 napunkból kb a fele napsütéses volt, a fele borultabb havazós. Szerintem ez így tökéletes, mert mindig volt egy kis porhó, de sikerült szép derült időben is fotózni, barnulni és fürdőruhában csúszkálni. Igen, bikiniben. Ilyen program is van a Snowattacken, a sok-sok verseny, bigair bag és nyereményjátékos kihívások mellett. Próbáltunk ezek közül minél többön részt venni, elég vicces jelenetek születtek, ld. a fenti videón!
Nagyon sok új arcot ismertünk meg a hét során. Akár bulikban, akár a pályán hasonló érdeklődési körű fiatalok százaival lehet találkozni, így értékes kapcsolatokat szerezhet az ember. És ha bármi probléma merülne fel, vagy épp nincs kivel csúszni, mindig ott egy magyar span aki kisegít.
Összességében életem egyik legjobb hete volt, a legjobb dolgokat kombinálták össze ebben a sítábor-fesztiválban. Persze a mindennapos bulik és 4 óra alvással végigsíelt napok után mindenki halálán volt a végére, de egy jóleső fáradtsággal érkeztünk haza. És amúgy nem drága, a diák csomagok verhetetlenek és ha boltban vásárolsz, valamint otthon sörözöl, akkor elég költséghatékonyan megoldható a dolog. Szóval minden síelni vagy boardozni szerető fiatalnak tudom ajánlani, hogy próbálja ki egyszer a Snowattacket. Valószínűleg úgyse csak 1 alkalom lesz belőle - jövőre ott tali!

Infók, ha jelentkeznél: snowattack.hu
2020.02.11. 06:50:37 dudasszilvia
Gratulálok a csapatnak és elsősorban a fiamnak Balogh Balázsnak!!!
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »