Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Volvo Galéria Windsurf Sebességi Magyar Bajnokság

2013.04.30. tandtsport

"Hánykódnak a hajók, süllyednek a pokolra, az árboc és vitorla megtörve, tépve lóg" - És valóban komoly gondokkal küszködtek az erős dél-nyugati szélben vitorlázó barátaink. Istennek hála, parádés szélben került megrendezésre az idei első a magyar bajnokságért kiírt szörfverseny.
A tandtsport bázisa
Profi és amatőr versenyzők egyaránt nagy elszántsággal szálltak vízre az elmúlt hétvégén, hogy kiakasszák a max.-sebesség mérésére beállított GPS készülékeket.
A vízen és a szárazföldön egyaránt pezsgő versenyláz és hangulat uralkodott, képviseltette magát a hazai szörfös élet meghatározó bázisa. A verseny névadó főszponzora a Volvo Galéria, kiállított autóival már a parton jelezte a sebesség és dinamika meghatározó szerepét ezen a hétvégén. Ezt az érzést csak fokozta a tandtsport által kiállított Fanatic, North Sails és Point7 szörfdeszkák és vitorlák.
Ifj. Tóth Etre (Fanatic Skate 99 – North Sails Idol 5.9) – Air Jibe
Ifj. Tóth Etre (Fanatic Skate 99 – North Sails Idol 5.9) – Air Jibe
Az első versenynapon - szombaton - a 11.00 órakor kiadott rajtolási engedély után több mint 30 versenyző vágott neki a Velencei-tó habjainak, hogy a 10 másodperc időtartamra számított legnagyobb végsebességre tegyen szert. Sokat ostromolták a 60 km/h végsebességi határ átlépését, de ezen a napon ez senkinek sem sikerült. A profi és amatőr mezőny első napi végeredménye a legjobb három pozícióban a következőképpen alakult:

Profi

1

Tóth Etre

58,708

2

Varga Gábor

58,019

3

Molnár Ákos

57,844

Amatőr

1

Koppa Pál

58,136

2

Marosi Gábor

55,952

3

Ambrus Ferenc

53,14

Ezek után versenyzők és szurkolók feszülten várták a vasárnap délelőttjét, mivel az előrejelzések erősebb szelet jósoltak erre az időszakra. És a jóslat be is teljesedett, többször söpört végig a tavon kimondottan erős lefújás és ennek megfelelően az eredmények is javultak. Azonban a hullámos "csoppos" vízen nehéz volt a közel 60km/h sebességgel repülő deszkák kontrollálása, több kimondottan komoly esés fűszerezte a versenyt.

A profik számára egyértelművé vált, hogy az áhított 60km/h végsebesség átlépéséhez minél simább víztükör fellelése szükséges. A mezőny egyre feljebb kreuzolt, abba az irányba ahol a szél megérkezett a tó felszínére. Megkezdődött a titkos nádas öblök és kikötők sima vizének beszörfözése, az ott horgászók kimondott bánatára.
Mindeközben a bázis parton pihenőket a freestyle szörfösök szórakoztatták látványos trükkökkel.
A profi és amatőr mezőny második napi végeredménye a legjobb három pozícióban a következőképpen alakult: 1

Profi

1

Tóth Etre

60,257

2

Glofák Olivér

59,151

3

Varga Gábor

58,019

Amatőr

Koppa Pál

58,136

2

Marosi Gábor

55,952

3

Kis Norbert

54,742

Volvo autók kiállítása
Volvo autók kiállítása
Úgy érezzük, igazi szezonnyitó hétvége volt ez a magyar szörfös életben. Szeretnénk még egyszer köszönetet mondani támogatóinknak, elsősorban névadó főszponzorunknak a Volvo Galéria autó szalonnak!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.