Menü ≡

Nyár témájú cikkeink

2021.09.26.
Fóliázás: nyolc méter vastag havat mentettek meg Norvégiában
Látványos eredményeket produkált idén a norvégiai Fonna gleccser síterepén az un. snow-farming, vagyis a korábbi szezonról eltárolt hómennyiség nyári megóvása a következő szezonra. Szeptember elejére kb. nyolc méter vastagon megmaradt a hó a hővisszaverő fólia alatt.
2021.09.21.
Hat nemzeti park várja a kirándulókat Ausztriában
Ausztria 6 nemzeti parkja a természeti csodáival várja a látogatókat az év minden évszakában. A téli hónapokban a Hohe Tauern vonzza a legtöbb síelőt, a Gesäuse pedig a sítúrázók paradicsoma. Az alábbi térképen jól áttekinthető, hol helyezkednek el az ország nemzeti parkjai.
2021.09.19.
Downhill bringázás hazai és külföldi sípályákon
A síelés és a kerékpározás szezonális tekintetben kiválóan kiegészítik egymást. Amellett, hogy az éves ciklusok során jól megférnek egymás mellett, terrénum szempontjából is kéz a kézben járnak - és itt főleg az extreme-gravity, azaz a downhill (dh) és freeride szakágakra kell gondolni. Mi is ezzel a helyzet?
2021.09.13.
A világ leghosszabb műanyag sípályája épül Ázsiában
Az utóbbi időkben számos egy kilométernél hosszabb műanyag sípálya is a tervező asztalokra került, néhányat már meg is valósítottak.
2021.08.27.
Augusztus 28-án újra Libegők Éjszakája a hazai hegyekben!
A július közepén megrendezésre került IV. Libegők Éjszakája sikere a szervezőket arra ösztökélte, hogy a szeptemberi iskolakezdés előtt, augusztus 28-án újra megrendezzék az eseményt.
2021.08.18.
Újra megrendezik Zell am See-ben az IRONMAN versenyt
2021. augusztus 29-én Zell am See-ben újra rendezik az Ironmant, így a nyár utolsó hétvégén valóságos triatlon központtá alakul a város. Úszás a zelli tóban, kerékpározás és futás 3000 méteres hegyek közt.
2021.08.11.
Csak bátraknak: óriáshinta Nassfeld legújabb látványossága
Karintia legnagyobb síterepe a nyári szezonban is igyekszik a régió legfontosabb turisztikai célpontja maradni. Az eddigi jelentős kínálat a tartomány legnagyobb hintájával bővült júliusban.
2021.08.04.
Nyaralj az Alpokban - spórolj kedvezménykártyákkal!
Ha a nyári szabadságodat a hegyekben tervezed eltölteni, mindenképpen járj utána, milyen kedvezménykártya kapható az adott régióban! Sok eurót spórolhatsz meg a belépőkkel, ha a hátizsákodban ott lapul az "ütőkártya", ami ráadásul még számos programtippet is ad az üdülésed során.
2021.08.02.
Alsó-Ausztria: húzólifttel juthatnak fel a kerékpárosok a hegyre
Egy leleményes újítás egyszerűsítette a hegyi kerékpárosok feljutását az ausztriai St. Corona am Wechsel kerékpáros központjában. Ezúttal bicikliket lehet a húzólifthez rögzíteni.
2021.07.29.
Summer Madness: nyáron is lehet síelni Hollandiában
A SnowWorld Amsterdam nevű fedett hócsarnokban télen-nyáron lehet síelni. A belső hőmérséklet -5 fok, jó menekülési lehetőség a kánikula elől. Idén Summer Madness címmel hirdettek nyári programot, melyre szeptember 15-ig lehet benevezni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »