Menü ≡

Nyár témájú cikkeink

2021.05.13.
Tízméteres hó alól ásták ki Ausztria kedvenc panorámaútját
Szinte minden évben beszámolunk arról, hogy ismét járható Ausztria legnépszerűbb alpesi panorámaútja, a Grossglockner Hochalpenstrasse.
2021.05.04.
Nyaralj az Alpokban - spórolj kedvezménykártyákkal!
Ha a nyári szabadságodat a hegyekben tervezed eltölteni, mindenképpen járj utána, milyen kedvezménykártya kapható az adott régióban! Sok eurót spórolhatsz meg a belépőkkel, ha a hátizsákodban ott lapul az "ütőkártya", ami ráadásul még számos programtippet is ad az üdülésed során.
2021.05.01.
Ausztria május 19-én nyit, beindul a turizmus
Pontosan az egy héttel ezelőtti sajtótájékoztatóan jelentette be az osztrák kormány a májusi nyitást. Május 19-én nyitnak a határok és újra fogadhatnak vendégeket az éttermek, szállások, beindul a turizmus.
2021.04.16.
Tíz mesés kerékpárutat ajánlunk Ausztriában
Szeretsz egész nap tükörsima aszfalton, festői tájakon tekerni? Akkor irány Ausztria! 10 festői útvonalat ajánlunk azoknak, akik kerékpárral szeretnék felfedezni Ausztria legszebb vidékeit. A bringautak gyakran folyók mentén vezetnek, vagy fürdőtavakat érintenek, így van lehetőség felfrissülésre is.
2021.04.15.
E-bike ínyenctúra vár nyáron Kelet-Stájerországban
Kelet-Stájerországban egy új, 5 napos e-bike körtúra keretén belül juthatunk el az Ausztria kertjének is titulált régió legszebb természeti látnivalóihoz és kulturális kincseihez, miközben különleges kulináris élményekben is részünk lehet.
2020.09.07.
Wurzeralm: felújították a siklóvasutat az osztrák síterepen
42 év balesetmentes közlekedés után új kabinokat kapott a wurzeralmi siklóvasút. A kabinokat nyár elején cserélték le, a nagyközönség már augusztus óta használhatja őket. A hivatalos átadást a hétvégén tartották volna, de az időjárás közbeszólt.
2020.09.04.
Viszonylag jónak bizonyult a nyári turisztikai szezon Ausztriában
A nyári szezonban a vártnál kevésbé esett vissza az osztrák turisztikai forgalom, júliusban egyes területeken már emelkedett is a vendégéjszakák száma a Wifo gazdaságkutató intézet szerint.
2020.09.01.
Svájc: hihetetlen panoráma a nyárvégi havazás után
Tegnap havazás kezdődött Dél- és Nyugat-Európa magasabb hegyeiben. A havazás a francia-spanyol határon található Pireneusoktól a Nyugati-Alpokon át, egészen Szlovéniáig terjedt.
2020.08.27.
Nagyon népszerűek voltak júliusban az osztrák hegyek
Kijöttek az osztrák szálláshelyek júliusi statisztikái. Nagyon változatosak az adatok, röpködnek a pluszok és a mínuszok. Ami pontosan látszik, a turisták egyértelműen eldöntötték a nyáron: több hegyvidék, kevesebb város.
2020.08.21.
Zipline: a világ legmagasabban épített átcsúszóját adták át
A héten nyílt meg Svájcban, Verbier síterepén a világ legmagasabban épített átcsúszója, angol és nemzetközileg ismertebb kifejezéssel a zipline.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »