Menü ≡

Zipline pályák itthon és külföldön - kalandra fel!

2017.05.24. | Frissítve: 2019.06.12. | Szerző: sielok.hu
Adrenalinra vágsz? Ha szeretnéd átélni a repülés élményét, de nem akarsz kiugrani egy repülőből vagy beiratkozni egy siklóernyő tanfolyamra, akkor a megazipline-t neked találták ki! Repülhetsz fekve vagy ülve, egyedül vagy párban, itthon és külföldön is. Készen állsz a kalandra?
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Zipline, megazipline, flying fox

A zipline két magaslati pont között kifeszített kötélpálya, melyen egy speciális eszköz segítségével át lehet csúszni. Kevésbé hivatalosan egy izgalmas játék, csodás panoráma, sebesség és repülési élmény.

Az átcsúszópályáknak sok fajtája létezik, az egészen kicsi játszótéri gyerekcsúszóktól a kalandparkok fák között kifeszített csúszópályáin át az igazán látványos, hegyen-völgyön átívelő megazipline vagy flying fox pályákig. Ez utóbbi típusokból gyűjtöttük össze az itthon és a környező országokban fellelhető lehetőségeket.

Magyarországi pályák

Zempléni Kalandpark - Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhelyen a Szár-hegy és a Magas-hegy között közlekedő, "Dongó" névre keresztelt kabinos lift kötélpályája mellett található 2 db átcsúszópálya, ahol ketten is csúszhatunk egyszerre. Az 1030 méter hosszú pályán akár 80 km/órás sebességgel lehet száguldani egy siklóernyő-beülőben ülve.

A "Sólyom" névre keresztelt átcsúszópálya a Zempléni Kalandparkban | Videó: Zempléni Kalandpark
További infók: www.zemplenkalandpark.hu

Sobri Jóska Élménypark, Kislőd (Bakony)

A Bakonyban található Kislőd mellett épült meg a második magyarországi zipline pálya. Itt nem ülőhelyzetben, hanem a sárkányrepőlősökhöz hasonlóan, hason fekve, fejjel előre csúszhatunk egy épített emelvényről a tó felé. Szintén 80 km/órás sebességet lehet elérni és a pálya hosza is kb 1 kilométer.

A bakonyi Sobri Jóska Élményparkban található megazipline pálya | Videó: Sobri Jóska Élménypark
További infók: www.bakonyikalandpark.hu

Ausztriai pályák

A Schladminghoz közeli Gröbming kalandparkjában átadott Zipline Stoderzinken egy 1600 méter magasról induló és 2,5 kilométer hosszú drótkötélpálya. A négy egymás mellett párhuzamosan futó drótkábelre külön-külön, egy-egy ülést szereltek, így négyen is elindulhatunk egymás mellett ezzel az őrülettel. Közben pedig élvezhetjük az akár 115 km/órás sebességet vagy a kilátást néhol 120 méterrel a földfelszin felett.

A Schladming mellet található Zipline Stoderzinken
További infók: www.zipline.at

Bad Gasteinben a drótkötélpályát a város felett feszítették ki, így madártávlatból gyönyörködhetünk a lélegzetelállító kilátásban, a zubogó vízesésben, az itt-ott még havas hegyekben, a patinás hotelekben és a zöldellő városi parkokban. A Flying Fox a Villa Solitudetől indul, keresztezi a gasteini vízesést, majd a Quellparkba érkezik. A pálya hossza mintegy 270 méter és akár 50 km/órás sebességet is el lehet rajta érni.

Igazi adrenalinbomba Gasteinben a Flying Fox kötélpálya
További infók: www.gasteinertal.com

A Leogang melletti Flying Fox XXL még nagyobb izgalmakat ígér, 1,6 kilométer pálya, amin akár 130 km/órával is száguldhatunk! A panoráma itt is fantasztikus, hatalmas hegyek vesznek körül, a levegő süvít a fülünk mellett miközben 140 méterrel a talaj felett hasítjuk a levegőt.

Flying Fox XXL Leogang - még hosszabb, még gyorsabb!
További infók: www.flying-fox-xxl.at/en/

Szlovéniai pályák

Az országban jelenleg a legnagyobb zipline Bovec felett található. Két hegyet köt össze a Krnica-völgyben, a Mt. Kanint és a Mt. Rombont 1300 méteres tengerszint feletti magasságban. 5 különböző kötélpályán repkedhetünk, melyek 500-700 méter hosszúak és 60 km/óra az elérhető sebesség.

Szlovénia legnagyobb zipline pályája Bovecen
További infók: ziplineslovenia.si/hu

Planicán nemcsak a világ egyik legnagyobb síugrósánca található, hanem az egyik legkülönlegesebb zipline pálya is. Itt ugyanis a síugrósánc felett repülhetünk, egy kicsit átélve a síugrás mámorító érzését. A különleges repülést 566 méter hosszan és 85 km/órás sebességgel élvezhetjük.

Planicán a síugrósánc felett repülhetünk
További infók: www.planica-zipline.si/en

Horvátországi pályák

Omis városától 5 kilométerre a Cetina folyó csodaszép kanyonjában található egy összesen 8 kötélből álló zipline pálya. Az összesen 2100 méteres pályarendszeren nem mindennapi kilátásban lehet részünk.

Az Omis melletti zipline, mely a Cetina folyó felett vezet
További infók: zipline-croatia.com

Pazin mellett egy négyrészes zipline várja a repülni vágyókat. Az első két 80 méteres pálya után egy 220 méteres, majd egy 280 méteres pálya következik, amin 50 km/óra sebességgel lehet átcsúszni, olyan látnivalók felett mint a hatalmas szakadék szélére épült középkori vár vagy a "Nagyi háza" névre hallgató barlang.

A négy szakaszból álló Zipline Pazinnál
További infók: www.central-istria.com/en/zipline

Ha ismersz olyan hazai vagy külföldi megazipline pályát, ami Magyarországról jól megközelíthető, de nem szerepel a fenti listában, kérjük, hogy jelezd nekünk az alábbi komment mezőben! Köszönjük.
2017.06.07. 15:46:36 Stani
A horvát zipline kimaradtak, holott elég sok honfitásunk nyaral a szomszédos országban, a legnagyobb Omisnál a Cetina folyó felett, de van ezen kívül az Isztrián is Pazinnál, a Pazini barlang bejárata felett visz, igaz ez jóval rövidebb, mint az omisi. Ezen kívül, ha nem is állandó jelleggel, de a nyári időszakban minden hónap első hétvégéjén a kapruni magashegységi tavaknál kifeszítenek egy zipline pályát, a felső tó mellett, lényegében a duzzasztógát felett vezet, csodás magashegységi kulissza közepette. Tavaly benne volt a belépő árában.
2017.07.03. 17:27:12 Admin D
Felvettük a két horvátországi pályát is.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »