Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zipline: átadták Lengyelország leghosszabb kötélpályáját

2023.10.15. Bata Attila

Szeptember végén egy helyi fesztivál keretében megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt Lengyelország leghosszabb átcsúszója. A Besszádok-hegység síterepén épült turisztikai látványosság hamar népszerűnek bizonyult.
Kép: BIESZCZAD.ski Wańkowa
Kép: BIESZCZAD.ski Wańkowa
Bieszczad (Wankova) egy fiatal és apró síterep Dél-Lengyelországban a szlovák és ukrán határ közelében. 2021-ben egy négyszemélyes ülőliftet kapott, amely mellett több húzólift is üzemel a leginkább kezdők és családosok részére alkalmas síterepen. A síterep folyamatosan fejlődik, egyre többet költenek négyévszakos beruházásokra. A tavalyi nyári bobpálya után idén elkészült az új zipline, de már nyilvánosak a következő időszak tervei is.
Ilyen volt az átadás napján, nem a legszebb időben
Az átcsúszó 1350 méteres hosszával lengyel rekordernek számít, sokat ráver az előző csúcstartó 500 méteres hosszára. A hegyállomása 620 méter magasan található, amelyhez a már említett négyülésessel lehet feljutni. Két drótkötelet húztak ki egymás mellett, amelyen két pozícióban lehet lejutni a 445 méteren épült völgyállomásra. Fekvő pózban nagyobb az adrenalin, az ember úgy érzni, mintha repülne. Ülve inkább a kevésbé bátrak csúsznak, az is igaz, hogy ebben a pózban jobban megcsodálható a környék. Az adrenalinhoz hozzájárulhat, hogy maximum 110 km/órás sebességgel lehet csúszni, és van olyan pont a csúszás alatt, amikor a drótkötél 48 méterrel a föld felett halad.
A bátrak fekvő pózban (Kép: BIESZCZAD.ski Wańkowa)
A bátrak fekvő pózban (Kép: BIESZCZAD.ski Wańkowa)
A síterep ősszel bevezető árakon várja az érdeklődőket. A kombinált jegy (négyüléses felvonó+zipline) 99 zlotyba (kb. 8600 forint) kerül. A tavalyi síszezonban egy felnőtt napijegyet is ebben az árkategóriában (100 zloty) lehetett megvásárolni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.