Menü ≡

  Sátoraljaújhely Magyarország

Síterep adatok
Magasság
320 - 487 m
Szintkülönbség
167 m
Sípályák hossza
2 km
Liftek száma
5
4
1
500 m
1,5 km
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 259 km, 2 óra 48 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 5490 Ft    Gyerek napijegy: 3990 Ft    Kedvezményes síbérlet
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
2°C
11°C
3°C
10°C
5°C
13°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Sátoraljaújhely - fotók a síterepről
A síterep bemutatása
A sátoraljaújhelyi Magas-hegy hosszú sítörténeti múlttal büszkélkedhet, hiszen számos úttörőolimpia és alpesi verseny helyszíne volt. 2011-ben fejeződött be a hóágyúzott sípálya rendszer kialakítása, ahol megfelelő időjárási körülmények között 1 km hosszan, 13 hóágyúval tudják behavazni a felnőtt és a gyermek pályákat. A hóágyúzott pályákon 3 Tatrapoma sífelvonó található, melyek közül egy indítópálcás és kettő tányéros, illetve egy 120 méter, valamint egy 50 m hosszú Sunkid varázsszőnyeg szolgálja a vendégek kényelmét.

A pályák mellett melegedő, hideg-meleg konyhás büfé várja a vendégeket, valamint az ország első és egyetlen símúzeuma. Kiegészítő szolgáltatások: síkölcsönző és síiskola, női-férfi zuhanyzók és öltözők, irodák internet kapcsolattal, konferenciaterem. A létesítmény egész területe akadálymentesített, mozgáskorlátozott vendégek számára az épületbeli közlekedés is biztosított egy speciálisan átalakított lift segítségével.

A téli sportok szerelmeseit várja az 1000 négyzetméter alapterületű jégkorcsolyapálya a libegő induló állomásánál. A korcsolyapálya mellett melegedő, büfé és korikölcsönző várja a vendégeket. A pálya nem csak a korcsolyázni vágyók, de jégkorong csapatok számára is nyitott, pályabérlésre is van lehetőség!

A sípályák működtetője a Magas-hegyi Turisztikai és Sportközpont, amelynek Zemplén Kalandparkja az alábbi élmény elemekkel várja kedves látogatóit:
  • az ország első és egyetlen kabinos liftje
  • drótköteles átcsúszópálya
  • 4 db, különböző nehézségi fokú kalandtúra pálya képzett és gyakorlott túravezetőkkel. A pálya végén egy 100 méter hosszú CANOPY lecsúszó drótkötél pálya és egy 4 dimenziós mászófal teszi teljessé az élményt.
  • Közép-Kelet-Európa leghosszabb, 2275 méteres téli-nyári bobpályája
  • Kettő db, egyenként 80 méter hosszú TUBBY, azaz hófánk pálya mozgójárdával
  • EU normáknak megfelelő gyermekjátszótér és kondipark
  • 15 állomásból álló tanösvényen mutatjuk be Zemplén növény- és állatvilágát.
  • Az országban egyedülálló, komplex szolgáltatásai miatt a Zemplén Kalandpark kiváló helyszíne akár osztálykirándulásoknak, akár egy outdoor jellegű csapatépítő tréningnek.
A Zemplén Kalandparkban mindhárom típusú SZÉP Kártyát elfogadják!
Olvasd tovább
Szállások
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »