Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Sátoraljaújhely
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Hunor Sátoraljaújhely - négycsillagos szálloda a sípályákhoz vezető libegő és bobpálya mellett
ÜZENETEK (906)Időben csökkenő Időben csökkenő
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2024.02.04. 18:59
Tegnap Sátoraljaújhelyen voltunk síelni, kitűnő döntés volt, ideális feltételekkel. Reggel még fagyott egy kicsit, így a megfelelően előkészített pálya jól bírta délutánig. Általában elmondható, hogy a pályakezelés kitűnő, így az enyhülés ellenére is jó pályákon lehet síelni egész nap. A két tányéros lift (I-es és III-as) és a mozgójárda működött az 1. pálya mellett, délutánra a hosszabb tányérost leállították, mivel a másik magában is bírta a kevés számú síelőt. Sor egyszer sem alakult ki, folyamatosan, várakozás nélkül lehetett síelni. A büfé nyitva volt, az árak barátiak, a kölcsönző és a síiskola egész nap működött. A személyzet a pénztárban, kölcsönzőben, büfében, felvonóknál nagyon kedves és segítőkész volt, mint korábban minden alkalommal. A mosdó tiszta és fűtött, meleg víz, szappan, kézszárító, wc papír, kézfertőtlenítő, mint mindig! A hely ideális kezdőknek, családosoknak, gyakorolni vágyóknak egyaránt, akinek elérhető közelségben van, az menjen nyugodtan, amíg engedi az időjárás!
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2023.12.01. 16:00
Kár, hogy Bp-től messze van, kár, hogy a felső parkoló gyakorlatilag megközelíthetetlen (ugyan nekem eddig még mindig sikerült feljutnom, hol kora hajnali indulással, hol külön engedéllyel, hol .... egyéb módon!), kár, hogy a libegő nem kifejezetten síelőbarát, kár, hogy nem találnak ki valami jobbat a síelők kedvéért. Tiszteletem a helyi Önkormányzatnak, hiszen úgy tudom ők a gazdái, régen hallottam Huligán nick nevű barátunkról (Kiss Viktor), aki szívét-lelkét kitette az Újhelyi pályáért. Szóval csak nosztalgiázom a Boda Pál kupák kapcsán (de régen is voltak), meg a helyi síélet egyéb neves alakítói ügyén. WFeri
Előzmény: (WAndrea 219403)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.12.01. 13:08
Most kaptuk a hírt, hogy holnap nyitnak, hóágyúzás nélkül is meglett a szükséges hómennyiség!
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/december-2-en-nyit-a-satoraljaujhelyi-sipalya-termeszetes-hoval/
Előzmény: (Miamanó 219361)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Miamanó
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2023.11.28. 17:23
Jó jel: ma már próbálgatták a ratrakot...
Sanci532
78 élménybeszámolót írt
78
14 éve tag
2023.11.22. 20:57
Hello,tudja-e valaki ez even uzemelnek? majd mert mult szezonban a magas enegia arak miat nem sokat uzemeltek
Síhuhu
19 élménybeszámolót írt
19
1 éve tag
2023.01.02. 16:06
A sípálya zárva van!
adalbert
630 élménybeszámolót írt
630
17 éve tag
2022.12.25. 08:24
Valami friss tapasztalat a pályával és a működő dolgokkal kapcsolatban?
IMG-20221225-082305.jpg
Síhuhu
19 élménybeszámolót írt
19
1 éve tag
2022.04.27. 13:52
Mikor lesz kész a libegő?
Szívélyes üdvözlettel Síhuhu
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2022.01.21. 08:40
Köszi, így már érthető. WFeri
Előzmény: (sneeuw 214624)
sneeuw
62 élménybeszámolót írt
62
8 éve tag
2022.01.21. 00:30
Elírták. Nem "fel szeretne jutni a sípályához az Alsó ÁllomásRA", hanem "fel szeretne jutni a sípályához az Alsó ÁllomásRÓL". Az Alsó Állomásig autóval el tudsz jutni, ott vannak pénztárak, megveszed a jegyet, annak bemutatásával a busz felvisz a Középső Állomásra (sípálya).
Előzmény: (WéberF 214608)
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2022.01.20. 12:53
"Mind a két opció esetében ÉRVÉNYES SÍJEGGYEL rendelkezőket tudunk csak szállítani! Aki nem vásárol síjegyet vagy bérletet és fel szeretne jutni a sípályához az Alsó Állomásra Torzsás u. 25), annak meg kell váltania a bob jegyet!"
Tehát érvényes síjeggyel lehet feljutni a pályára. De azt hol vehetem meg?
A városban lesz szállásom a 02.12-13-án rendezendő Magyar Kupa alpesi síverseny idejére. Javaslat? Kíséreljem meg az autóval feljutást (eddig mindig sikerült a Boda Pál Kupákra - kétszer megnyertem a Senior kategóriát, majd a nemzetközivé váláskor a szlovák versenyzők után harmadik lettem).
Szóval: feljuthatok a parkolóba? WFeri
Zemplén Kalandpark
82 élménybeszámolót írt
82
12 éve tag
2022.01.20. 10:55
Kedves sítársak!

Már adjuk is az aktuális infókat!

NYITVATARTÁS:
MEGHOSSZABBÍTOTT nyitvatartás, hétfőtől vasárnapig 09:00 - 18:00 óra (pénztár nyitás: 08:30-tól)

MELYIK PÁLYA VAN NYITVA?
1-es pálya, valamint az alsó átkötő pálya. Hamarosan nyit a 2-es felvonó és a felső átkötő pályánk.

Működik:
1-3-as felvonók, és mindkét varázsszőnyeg

PARKOLÁS:
Alsó Állomás: ingyenes parkoló (a pályához való feljutást, lásd lentebb)
Középső Állomás - ingyenes, de korlátozott férőhely (max. 30 gépkocsi), CSALÁDOSOK (min. 1 fő 14 év alatti gyermek a kocsiban) számára nyitjuk meg, a szerpentin úti sorompónál átvehető családos parkolási kártyával
.
FELJUTÁS A PÁLYÁHOZ:
A jelenlegi helyzetben a libegő (fejlesztés miatt) nem elérhető, előre is kérjük a türelmeteket és megértéseteket.

Feljutás #1: Lehetőség lesz BOBBAL felmenni a Középső Állomásig (sípálya). Feljutás során, a felszerelés betehető a bobba. Lefelé rendelkezésre áll majd egy szerviz bob, aemely a felszerelést fogja szállítani a kollégánk segítségével.

Feljutás #2: Az alsó állomásról ingyenes BUSZJÁRAT indul igény szerint a Középső Állomásra (sípálya). Jelenleg egy autóbusz tud közlekedni max. 8 fővel.

Mind a két opció esetében ÉRVÉNYES SÍJEGGYEL rendelkezőket tudunk csak szállítani! Aki nem vásárol síjegyet vagy bérletet és fel szeretne jutni a sípályához az Alsó Állomásra Torzsás u. 25), annak meg kell váltania a bob jegyet!


Várunk Benneteket szeretettel!
Konrád Leo
128 élménybeszámolót írt
128
7 éve tag
2022.01.12. 10:21
Helló Újhely!

Látszik, hogy szépen alakul a pálya. Mikor nyit és hogyan lehet majd feljutni?
Várjuk a választ!
ttamas1028
190 élménybeszámolót írt
190
14 éve tag
2022.01.10. 23:28
Valaki tud valamit az új lift(ek)ről?
Ez a síéletet hogyan érinti?

Egyébként hétvégén nyitásra készülnek. Hajrá!
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2021.03.15. 19:38
Szombaton - valószínűleg ebben a szezonban utoljára - Sátoraljaújhelyen síeltünk. Idén ez összesen ötször összejött, amiből egy esti sízés, négy hétvégi volt. Összességében nagyon jók a tapasztalataink, az pedig maga a CSODA, hogy március 15.-i hétvégén még lehetett síelni a Kalandparkban. Meg kell mondanom, hogy az elmúlt évek során Sátoraljaújhelyen nagyon megtanultak sípályát készíteni! Megfelelő mennyiségű és minőségű hó állt rendelkezésre és minden délután, este rendesen el lett terítve, tömörítve a hó, hogy reggelre jól ki tudjon fagyni. Ha az időjárás a szezon elején egy kicsit még kegyesebb lett volna, akkor a 2. pálya is tovább bírja, az 1. pedig kitartana március végéig. Azért így is nagyon jókat lehetett itt síelni, még márciusban is volt olyan, hogy délig még porzott a pálya felső része. A tapasztalataink a következőek voltak: Minden alkalommal, hangsúlyozom MINDEN alkalommal a síterep MINDEN alkalmazottja egytől-egyig nagyon kedves és segítőkész volt, legyen szó pénztárosról, kölcsönzősről, sífelvonó kezelőkről, büfésről egyaránt. Ezúton is köszönet Nekik! A síterep nagyon család- és gyermekbarát, a hangulat kiváló, mindenkinek csak ajánlani tudom! A bérletek változatosak (2 órás, 4 órás, egész napos, hétköznapi, hétvégi) és az árak nem túlzóak. A pályák - ha működik a 2. pálya is - akkor már megfelelően változatosak. A felvonók közül a hosszú, automata tányéros gyors és két pályát is kiszolgál, az 1. pálya melletti tányérosok lassíthatók, gyerekeknek is ideálisak. Az új, extra hosszú mozgójárda (varázsszőnyeg) a tanulók álma, azt hiszem ilyen hosszú nincs is másik az országban, gyors, modern, biztonságos kezdők és haladók számára egyaránt. Köszönet érte! A tavaly nyári átalakítások során jó ötlet volt a már meglévő mozgójárda áthelyezése és az 1. pálya alsó részének a kiszélesítése is, mert egyrészt a tanulók és a síiskolások egy viszonylag szeparált részen tudnak gyakorolni, míg a gyorsjáratúak egy oldalsó sávon tudnak haladni lefelé a 2. pálya aljához. Többen hiányolták, hogy a pályák felső részei nem voltak nyitva idén, de azok meredeksége miatt a biztonságos megnyitásukhoz szükség van jelentős mennyiségű természetes hóra is, ami idén hiánycikk volt errefelé. Két-három szezonnal ezelőtt - 60-70 cm természetes hó mellett - volt szerencsénk a felső részt is használni, nagyon nagy élmény volt! Reméljük a következő szezonban újra lesz részünk ilyen élményben, már csak azért is, mert a nyáron átadott - rendkívüli panorámával bíró - körbüfé is a pályák ezen részén található. Ha a téli szezonban az is működne, az lenne a tökéletes alpesi érzés!
Az infrastruktúrát tekintve a síterepen van megfelelő számú ingyenes parkoló, mindig makulátlanul tiszta mosdó, ahol fűtés, melegvíz, wc papír, szappan, kézszárító, kézfertőtlenítő folyamatosan rendelkezésre áll! Sokan úgy gondolhatják, hogy ez alap, ezt nem is kellene kihangsúlyozni és ez így is van, de tapasztalataink szerint számtalan (magát országos hírűnek tituláló) turisztikai attrakción ezeknek egy része, vagy egésze hiányzott! Van egy minden igényt kielégítő büfé, ahol az egész szezonban teljes étel-itallapról lehet választani ízletes és megfizethető kajákat, melyeket gyorsan készítenek és szolgálnak fel. A vírushelyzet miatt az étterem és a melegedő beülős részei sajnos zárva voltak, de reméljük jövő szezonra ezekre a korlátozásokra már csak mint rossz emlékre gondolunk majd vissza. A sípályán van még egy síkölcsönző, valamint egy szuper síiskola is, ahol nagyon kedves és felkészült oktatók várják a tanulni, fejlődni vágyókat korosztálytól függetlenül a hét minden napján.
Összegezve mind az öt alkalommal nagyon meg voltunk elégedve a szolgáltatások színvonalával és a teljes személyzettel, minden mozdulaton látszik, hogy mindenki azért van, azért tesz, hogy a síterep szebb és jobb legyen, az odalátogatók a lehető legjobban érezzék magukat! Köszönjük! A felvonós fiúk segítségét külön is köszönjük! Ajánljuk ezt a helyet mindenkinek, aki egy családias hazai sípályán szeretne eltölteni néhány napot a lehetőségekhez képest kiváló körülmények között! Hajrá Zemplén Kalandpark! Csak így tovább!
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
13 éve tag
2021.02.21. 10:32
Ó, ezt nem is tudtam!

Akkor a hóágyúzhatóság marad az indok. Bízom benne, hogy dolgoznak rajta, mert különben a csörlős ratrak tűnik felesleges beruházásnak.
Előzmény: (skioutlet 211705)
doki1964
11 élménybeszámolót írt
11
8 éve tag
2021.02.20. 17:12
Ma voltam a barátaimmal (Dana és Csaba) a terepen és pozitív élménnyel távoztam. Mind két pálya jól elő volt készítve, még délutánra is megfelelőek maradtak a szikrázó napsütéses idő ellenére.

A büfé is nyitva volt, egyszerű kaják, sör, forralt bor, üdítők rendben voltak.

Sok kisgyerekes család volt, síoktatásssal. Mentek a varázsszőnyegek is, plussz pont.

A felvonók viszont nagyon régiek, a hegyre vivő libegő sebessége katasztrófa, a terepen a két Poma tárcsás dolgozott szegény, de gyenge kapacitással. Ha ez változna, biztos
lenne forgalom vírus nélkül is.

Nem voltak kevesen, de a pályán ez nem volt zavaró, a liftekre kellett várni 6-8 percet, de ez is elment.

Én 2 -re értékeltem mert nem volt 2,5 a táblázatban ennek oka a technika. A jegyárak barátiak.

Sztem 1 napra jó program, főleg gyermekekkel akkor ha nem tudsz külföldre menni és nyitva van mindkét pálya.

Olyan mint a magyar narancs, kicsi is, sárga is, meg savanyú is, de a miénk.
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2021.02.19. 16:07
Csörlős ratrak van, 2012-ben került átadásra:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
13 éve tag
2021.02.19. 15:34
"- A legfájóbb: van egy felvonó, amivel fel lehetne menni a hegy tetejére és onnan lezúzni, de a felső részt nem kaszálják, nem ratrakolják, hamarabb kiszállva így elvész kb.:100 m a pályából, ráadásul nagyon jó kis fekete rész lenne, nagyon sajnáltam"

Nem ismerem S.újhely pályáját, de nem lennék meglepve, ha ugyanaz lenne ennek a problémának az eredője, mint Visegrádon: a felső rész túl meredek ahhoz hogy a jelenlegi feltételek mellett üzemeltethető legyen. Először is nagyon sok hóágyúzott hó kellene rá, hogy egyáltalán kezelni lehessen (a ratraknak kell minimum 30 cm, amire rámehet anélkül, hogy felkapná az alatta lévő réteget), annyi műhóból a lankásabb pályarészen majd' kétszer akkora területet lehet beteríteni. A másik probléma a meredekséggel, hogy arra már csak csörlős gép tudna felmenni biztonsággal, ilyen szerintem Újhelyen sincs.
Előzmény: (cotugno 211608)
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2021.02.16. 12:03
Február 14-én síeltünk itt 4 órát. Covid nélkül bizonyára sosem jutottunk volna el ide, de nem bántam meg, nagyon jó volt. Nem volt tömeg, üzemeltetői szemponból nyilván ez nem nagy öröm, máshol kasza, itt meg viszonylag szolídan voltunk. Lehet, hogy normál esetben a határ túlodaláról is van jócskán vendég. Érdemben 2 pálya ment, haladóként is élvezetes mindkettő és volt tanuló rész is elkerítve alul. A személyzet udvarias, láthatóan örülnek, hogy vannak látogatók és igyekeznek. A pozitív dolgok mellett azért volt 1-2 nehezen értelmezhető is, amin javítva szerintem többen utaznának akár kicsit messzebb is a 2 közismert itthoni központhoz képest:
- A lenti állomásról egy lassú libegővel lehet felmenni, amire szerintem nem lenne nagy ügy és költség utólag felszereltetni vhogy síléctartókat, kényelmesebb is lenne, illetve 2 ember mehetne egyszerre, nem csak egy
- A logisztika nem túl acélos, a libegőtől a pályákig hosszan, zegzugosan, elkerített részeket kikerülve, mindenféle teraszokon átkelve lehet eljutni, ez főképp a síelés végén nem olyan klassz, bár sportemberek vagyunk, azért ez nem tetszett
- A fenti rángatós tányéros felvonók gyilkolják a derekat, biztos lehetne vhogy rugót cserélni vagy valamit kitalálni mert ez hosszú távon azért nem kafa
- Jó, hogy van 2 varázsszőnyeg, de eddig én sosem láttam olyat, hogy le kell hozzá csatolni. Arra lenne az egész, hogy aki nagyon kezdő vagy pici a gyerek és a felvonó még nem megy neki, mégis tudjon síelni. A le és felcsatolás ilyen helyzetben extra kihívás. Az egyik szőnyegen ezt néhányan nem is tették meg, de a másik úgy van felszerelve, hogy még lépcsőzni is kell hozzá, nekem ez az egész ügy gáz, még ha nem is voltam érintett a használatban
- A legfájóbb: van egy felvonó, amivel fel lehetne menni a hegy tetejére és onnan lezúzni, de a felső részt nem kaszálják, nem ratrakolják, hamarabb kiszállva így elvész kb.:100 m a pályából, ráadásul nagyon jó kis fekete rész lenne, nagyon sajnáltam
- A pályák délutánra kikövesedtek, ki lehetett kerülni, de azért figyelni kellett. Van, ahol szezon előtt önkéntes kőszedőket toboroznak, talán itt is el lehetne valamit érni, bár nem tudom, hogy tényleg megoldható-e, síelőként nagyon nem bánnám
- Fáj az ember szíve, mikor lát egy ilyen jó kis hegyet és nem lehet besíelni csak a felső kis részt. Bizonyára környezetvédelmi és/vagy anyagi okokból van így, ahogy most, de ha lehetne még 1-2 pálya, ami mondjuk lemenne alulra a libegőig vagy akár csak a hegy feléig, iszonyat jó lehetne. De ez nyilván már sokkal nagyobb falat, mint a fenti 1-2 apróság.
Mindezekkel együtt tényleg nagyon jó volt, tetszett és drukkolok az ottaniaknak.
következőutolsó
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.