Menü ≡

Az év legizgalmasabb hegyifilmjei újra a mozivásznon

2016.02.25. | Frissítve: 2016.03.29.
Felkészültél a kalandra? A Banff Mountain Film Festival World Tour 2016. április 5-6-7-8-án megérkezik a budapesti Corvin Moziba! Adrenalin dús kalandok földön, vízen és levegőben; expedíciók filmes dokumentációi; különleges helyszínek, valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek.
h i r d e t é s
Lélegzetelállító tájak, torokszorító pillanatok és elképesztő felvételek! A Banff Hegyifilm Fesztivál világ körüli turnéja idén is a legjobb kalandsport filmekkel jelentkezik.

A Banff Hegyifim Fesztiválon több filmből álló, 90 perces programok szerepelnek műsoron, idén 12 izgalmas filmet láthattok a Corvin mozivásznán. A kalandsportok széles palettáját felvonultató Banff vetítések változatos és szórakoztató programot kínálnak a legkülönbözőbb ízlésű hegyisport és filmrajongók számára is.

A négy napos filmfesztiválon számos kísérő programmal is várnak a szervezők. A Banffon lesz az „Év mászása” díjátadó ünnepség a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség szervezésében. A fesztiválra érkezőket a Gravity Academy kerékpáros akrobata csapat és a Gibbon slackline csapat szórakoztatja majd bemutatójával. A filmeket pedig a Mátrabérc Trail terepfutó verseny szervezői fogják bemutatni az ország legkiemelkedőbb sportolóinak társáságában.

Inspirálódj! Fedezd fel a kalandsportok világát a legjobb sportolók és a legtehetségesebb filmesek alkotásain keresztül. A Banff közösségépítő élmény is és remek alkalmat kínál arra, hogy ihletet merít belőle a következő „nagy kalandhoz”.

Bővebb információ és jegyvásárlás: Banff.hu

Filmajánlók:

The Great Alone
A világ utolsó nagy versenyének nevezett Iditarod Szánhúzókutya-verseny semmi máshoz nem fogható. 1 600 kilométer a Föld legkeményebb és egyben legcsodálatosabb terepén, az alaszkai sarkvidéken. A Banff idei Nagydíját és a Kaland és felfedezés kategória legjobb filmje címet is elnyert egész estés dokumentumfilm főszereplője a nagy visszatérésre készülő többszörös bajnok, Lance Mackey. A filmet és az alaszkai Iditarod-ot Balogh Ottó, a verseny első magyar indulója mutatja be a Banff közönségének élménybeszámolójában.
Vetítés: 2016. április 5. 20:00

“A” program: április 6-7-8. 19:00

Builder (Tour edit)
Vannak, akik felnőnek és maguk mögött hagyják a gyerekes dolgokat. És vannak akik kitartanak a gyermekkori álmuk mellett és egyre magasabb szinten művelik azt. A mountain bike-os pályaépítést és trükköket nem lehet megunni, mindegy hány éves az ember.

Golden Gate
Egy dolog elmenni a sziklához és felvenni azt, ahogyan egy profi mászó lenyom egy sportmászást. Hat napot eltölteni az El Capitan-on a Yosemite Nemzeti Parkban, a sziklafalon élni, enni, aludni és forgatni, megküzdeni az összes logisztikai kihívással és mégis megcsinálni a felvételt – az egy teljesen más dolog. A Golden Gate egy több kötélhosszas, nagyfalas szabad mászás története Amerika egyik legnagyobb női mászósztárjával.

Eclipse
Reuben Krabbe elhatározta, hogy lefényképez egy sízőt a 2015-ös svalbardi napfogyatkozásban. De az idő rossz, a térkép vázlatos, a légnyomás magas a sízők meg csak síelni akarnak. A havas sportok kategória legjobb filmje a világ végére kalauzolja el a nézőt, hogy lássuk bolygónk egyik legritkább jelenségét a teljes napfogyatkozást a Sarkvidéken.

Curiosity
Hogyan hajtja a kívánsciság az ultra-maratonista Rory Bosiot, Timothy Olsont és Hal Koernert miközben az Ultra-Trail du Mont Blanc-ra készülnek? Sok közös van bennük és a helyi művészben, Andy Parkin-ban.

Reel Rock 10: Showdown at Horseshoe Hell
A közönség választása – Radical Reel

A mászóvilág legdurvább eseménye, 24 óra Horseshoe Hell. Az Ultramarathon és a Burning man keveréke, ahol a mászóvilág elitje és a lelkes amatőrök együtt vesznek részt egy napkeltétől napkeltéig tartó tejsav és sör orgián. De, a dolog élvezeti értékét félretéve, ez egy verseny. Vajon bírja-e az iramot Nic Berry és Mason Earle a nagy Alex Honnolddal szemben?


“B” program: április 6-7-8. 21:00

VIA FERRATA on a Mountainbike
Ne nézz le! Egy mountain bike-os nekivág a Dolomitok lejtőinek, ahova normális emberek csak kötéllel és biztosítással indulnak el. Nagyon egyben lévő kisfilm, nagyszerű üzenettel, jól átgondolt narrációval és gyönyörű képekkel.

Women’s Speed Ascent
Egyesek szerint a rekordok azért vannak, hogy megdöntsük őket. Maja Smith Gobat és Libby Sauter azt vették a fejükbe, hogy beírják magukat a Yosemite Nemzeti Park „nagykönyvébe”: rövidebb idő alatt zúzzák le a hírhedt Nose útvonalat az El Capitan ezer méteres sziklafalán, mint eddig bármelyik női mászó.

Chasing Niagara (Tour edit)
A legjobb film – Hegyisport

A profi kajakos, Rafa Ortiz úgy dönt, hogy meghódítja a Niagarát. Így kezdődik a váratlan fordulatokban gazdag kaland. Rafa ráveszi a világhírű evezőst, Rush Sturgest és néhány közeli barátját, hogy tartsanak vele. Együtt küzdik végig a három éves utazást Mexikó esőerdei folyóin át egészen az amerikai északnyugat nagy vízeséséig. Az út Kanadában ér véget, ahol a csapat sajátos macska-egér játékba keveredik a rendőrséggel. Vajon beteljesül Rafa nagy álma a legendás vízesésnél?

Nature Rx
Unalmas vagy nyomasztó az élet? Fáradtnak, idegesnek vagy feszültnek érzed magad? Talán a Nature Rx lesz a megoldás..

55 Hours in Mexico
Repülj el Veracruzba, bérelj egy kocsit, mászd meg Észak-Amerika harmadik legnagyobb csúcsát, síelj le róla és hétfőn reggel – mintha mi sem történt volna – menj munkába! Egyetlen hétvége. Mi olyan bonyolult ebben? A 55 Hours in Mexico [55 óra Mexikóban] című film négy hétköznapi hős kalandjait meséli el, akik Mexikóba utaznak egy kis izgalomért az 5 500 méter magas Orizabához, a kontinens legmagasabb vulkánjához. Kell egy kis inspiráció a következő hétvégi kalandhoz? Ne keresgélj tovább!

Reel Rock 10: A line across the sky
A Fitz Roy traverz az egyik legjobban vágyott teljesítmény a modern alpinizmus művelőinek körében: egy rögös utazás hét kemény csúcson, 3300 vertikális méternyi mászás. Tarts Tommy Caldwellel és Alex Honnolddal ezen a lélekemelő – és néha elképesztően vicces – utazáson, ami az alkotóknak elhozta az alpinista világ legnagyobb elismerését, a Piolets d’Or-t és a Banff legjobb filmjének járó díjat hegymászás kategóriában.


Bővebb információ és jegyvásárlás: Banff.hu
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »