Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztonságos freeride utak Salzburg tartományban

2012.11.27. austria.info

Érintetlen mélyhavas hegyoldalak, meredek árkok, előkészítetlen, természetes terep - sokaknak ez adja a téli sport sava-borsát. Kitzsteinhorn Kaprun Zell am See, a Gastein-völgy és a Dachstein-West egyre nagyobb gonddal igyekeznek a freeride rajongóinak kedvében járni.
E szép sport zavartalan gyakorlásához a lehető legtökéletesebb felkészülésre, biztonsági óvintézkedésekre van szükség. Nem hangsúlyozható eléggé a freeride táborok és a vezető kísérte túrák fontossága. Ezek adnak módot a terep megismerésére, a hóval és a lavinával kapcsolatos tudnivalók rögzítésére. A kapruni Kitzsteinhorn sírégióban létrejött a "Freeride XXL – Safety first" kezdeményezés, amelynek keretében öt freeride útvonalat jelöltek ki a pályákon kívüli változatos terepen, a felvonók közvetlen közelében.
Az Alpesi Központnál működő freerider információs bázison és az útvonalak kezdőpontjánál felállított információs állomásokon tájékozódhatunk a pályákon kívül fenyegető veszélyekről, az aktuális a hó- és lavinahelyzetről, a lejtők jellegéről. Speciális terepen gyakorolhatjuk a lavina alá rekedtek mentését.

A Gastein-völgy végén elterülő sportgasteini hóbirodalom már hosszabb ideje jó tippnek számít a freeriderek körében. Most három új "arany útvonalat" jelöltek ki itt a freeridereknek. A "Golden Ride Route" 666 méter, a "Golden Rush Route" 2000 méter, a "Golden Powder Route" öt kilométer hosszú. Mindhárom közepes nehézségi fokozatú.

Freeride táborok nőknek és gyerekeknek

A gasteini hósportiskola kifejezetten nőknek is szervez freeride táborokat. A tanfolyamokat Sandra Lahnsteiner vizsgázott, képesített síoktató tartja. A táborok elméleti oktatással kezdődnek: már az első estén rögzíteni kell, mire való az LVS-készülék, a lapát és a szonda. hogyan kell kiválasztani a megfelelő útvonalat a terepen. Másnap irány Sportgastein, ahol az elméleti tudnivalók közös kipróbálása következik, immár a terepen.
Infó: www.schneesportgastein.com

Közkedvelt freerider bázis a Dachstein West síterepéhez tartozó Annaberg is. A Quehenberger, Rettenegger & Hirscher freeride iskola itt gyerekeknek is kínál freeride oktatást. A lavinaveszéllyel kapcsolatos tudnivalók, a helyes magatartás a terepen és természetesen a helyes mélyhavas technika alkotják az oktatás alapjait.

Salzburg tartomány freeride kalauza

Salzburg tartomány freeride kalauza a terephez fűződő tudnivalók hasznos tárháza és gyakorlatilag nélkülözhetetlen a nyílt terepre készülők számára. A snowboardosoknak és sítúrázóknak szóló 24 freeride túrát és a túrákra való felkészüléssel, a biztonsági tudnivalókkal és anyagismerettel kapcsolatos számtalan hasznos tanácsot tartalmazó freeride kalauz a www.freeride-alpin.at honlapon rendelhető meg, 9,90 eurós áron.

Rendezvények

2013. március 22-24-én a Kitzsteinhorn elsőrangú freeride terepén rendezik meg a Freeride World Tour egyik kvalifikációs versenyét, az X OVER RIDE-ot.
További infók: www.x-over.at

A Radical Ride színhelye a Weißsee gleccserbirodalma. Ezen a freeride versenyen bárki részt vehet! Sítalpakon, snowboarddal és telemark sível indulók állhatnak a nem túl hosszú, de izgalmas freeride futam rajtjához. További tudnivalók és a 2013. márciusára tervezett rendezvény pontos időpontjáról a www.weissee.at honlapon tájékozódhatunk.
KOMMENTEK
molnárpeti | 2013.02.22. 10:44
sziasztok? tudnátok linket hol lehet a freeride kalauzt megrendelni??? a honlapon nem találom sehol. előre is köszönöm! :) üdv. péter
Bata Attila | 2013.02.22. 11:18
molnárpeti | 2013.02.22. 12:25
kösszönöm! :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.