Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A légi akrobatika (aerials)

2008.08.21. Stánicz Balázs

A légi akrobatika (aerials) A freestyle oldschool vonalán belül talán a légi akrobatika a leglátványosabb szám. A síelők nagy sebességgel érkeznek az ugratóra, amiről elrugaszkodva lélegzetelállító mutatványokkal kápráztatják el a közönséget.
A légi akrobatika, vagy angol nevén aerials a leglátványosabb és egyben legnépszerűbb a freestyle oldschool vonalán belül. Óriási élmény nézni, ahogy a sízők több mint 60 km/h-ás sebességgel elérik a rámpát, majd innen 15-20 méter magasságba ugranak és a levegőben különféle formációkat hajtanak végre, végül a meredek hegyoldalon landolnak. Sokan gondolják azt, hogy ezek a freestlyeosok kissé örültek. Viszont feltétlenül meg kell említeni, hogy a versenyzők megannyi speciális edzésen készülnek fel ezekre a mutatványokra. Például az újonc aerialosok először műanyag rámpákon gyakorolnak, és nem egy meredek hegyoldalon fognak talajt, hanem egy nagy medencébe ugranak, esetleg egy kipárnázott területre. A sportolóknak először el kell érniük a kitűzött mércét, ha valaki nem éri el ezt a szintet, akkor egyszerűen nem mutathatja meg magát élesben, a havon.

Ennek a versenyszámnak a pontozása a következőképpen történik: 20 %-ot tesz ki az ún. "take-off" vagyis a rámpáról való elrugaszkodás, ahol azt nézik, hogy mennyire volt tiszta az elugrás. A pontok oroszlánrészét a levegőben töltött idő és az ott bemutatott mutatványok teszik ki (50 %). Végül 30 %-ot nyom a latba a landolás.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.