Menü ≡

iSki Tracker - adatgyűjtő alkalmazás okostelefonra

2012.03.13. | Frissítve: 2012.11.05. | Szerző: Biró Ágnes
Megtaláltuk az idei szezon "csúcs alkalmazását", szó szerint! Az okostelefonok hívei és a síelés szerelmesei számára itt a legújabb okos applikáció, ráadásul ingyen. Megtett kilométerek, sebesség, magasság, liftezések: többek között ezeket az adatokat gyűjti az új program a mobilodon!
h i r d e t é s
Okostelefon a zsebbe, léc a lábra és már kezdődhet is a sínap kielemzése! Az Androidra és iPhone-ra letölthető szuper kis alkalmazás a 2011/12-es síszezon slágere. Az iSki Tracker program lényege, hogy pontosan követi és rögzíti, miként telik egy, a sípályán töltött napunk. Az adatokat aztán megoszthatjuk és összehasonlíthatjuk barátainkkal és a többi síelővel!
Így néz ki az iSki Tracker
Így néz ki az iSki Tracker
Az alkalmazás által rögzített főbb adatok:
  • megtett pályakilométerek
  • megtett szintkülönbség
  • sebesség (maximum, átlag)
  • a sínap időtartama (kezdés, zárás)
  • liftezések
  • aktuális pozíció
Pontos adatok:
  • az adatok magas szintű pontossága a GPS bemérésnek köszönhetően
  • a kiértékelés vizuális megjelenítése a személyes profilban
  • az okostelefonnal síelés közben készített fotók automatikusan hozzá lesznek rendelve a készítés pontos helyéhez
Az új applikáció egyfajta versengést is lehető tesz használói között, ugyanis egy e-mail címes regisztráció után megtekinthetjük a napi és a mindenkori ranglistákat: ki síelt a legtöbbet, ki tette meg a legnagyobb szintkülönbséget?

Az alkalmazás teljesen ingyenesen letölthető és használható (egyelőre csak német nyelven), a program nem használ adatforgalmat, így nem kell számolnunk a súlyos külföldi roaming díjakkal sem, csakis a GPS üzemel a program használata közben! Azonban egy jó tanács: a GPS aktív használata jócskán felgyorsítja az akku szokásos lemerülési idejét, figyeljünk erre oda, mert sokszor szükség lehet a telefonra a sípályán!

Letöltés Androidra
Letöltés iPhone-ra
2012.03.13. 20:06:48 huligan
Ez nagyon jó! Gondolat ébresztő! Körvonalazódik előttem egy iHütte Tracker alkalmazás koncepció...:)
2012.03.14. 07:36:29 Szecsi
Már korábban is nagyon érdekelt az ilyen jellegű téma, a fent említett programot is kipróbáltam, azonban fontos megjegyezni, hogy a térképes megjelenítéshez igen is kell adatroaming, avagy wifi, magához az adatrögzítéshez nem.
Azonban a Navionics, Ski: Europe programja nem igényel, mivel előre le lehet tölteni a programon belül a kívánt helyszínt, pályatérképet, melyen keresztül számolja a megtett km-eket, azt is megmondja hogy melyik liftet használtuk, különbözö diagrammokat hívhatunk le (sebesség, magasság), és térképen is mutatja a megtett útvonalat. Igaz hogy ez nem ingyenes, appstoreban 3,99€, számomra viszont ez vált be, a többinek mindnek voltak hiányosságaik, bugjaik. Jah és van benne egy biztonsági beállítás, akkuvédelem, ha egy bizonyos százalék alá esne a töltöttség kikapcsol a program, ezt mi szabadon állíthatjuk, így biztosan nem meríti le a készülékünket, ami a hegyen szerintem manapság életmentő lehet.
2012.03.14. 09:33:35 pannas
Én kétszer használtam idén, nekem tetszett. Nagy csodát nem vártam tőle, de a nap végén jó volt látni, merre jártunk. Statisztikákat viszont tényleg nem gyárt.
2012.03.14. 09:41:32 F2
A Navionics androidra nem elérhető, iPhone-ra pedig fizetős
(én úgy tudom)
:-(
Én egyébiránt a "Sports Tracker"-t használom (más sportokra, bringa, futás stb is jó), de majd kipróbálom ezt is, köszi!
2012.03.14. 19:31:06 Thisnoall
Ajánlom az Endomondo sports trackert. (Ingyenes Androidra, iPhonre, symbianra is) Én azt használom és az összes sportágat egy alkalmazásban regisztrálom.
2012.03.19. 15:41:03 Kobak
Én nokián (E52) használom az endomondót és a stpots-trackert is.
Látványnak mindkető tökéletes, de a programok számolásán igen csak hangolni kell. A sports-tracker a képeket is oda teszi a készítés helyéhez. Mindkét alkalmazás ingyenes és több sporthoz is lehet használni.

sports-tracker
http://www.sports-tracker.com/#/wor...kout/Geeza/c4u0e7uhlft0d0...

endomondo
http://www.endomondo.com/workouts
2012.03.28. 10:42:09 csabor
Feltöltöttem Samsung Galaxy Note-ra. Úgy szeretném már kipróbálni.
2013.01.02. 14:27:42 rmaco
Navionics Ski Europe alkalmazás január 6-ig az appstore-ban akciós áron, 0,89 Euróért letölthető!
2013.01.15. 14:41:36 vmate
Erről lecsúsztam :(
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »