Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csillag születik a havon

2014.02.16. Gémes Renáta

Síelés szikrázó napsütésben és dermesztő hófúvásban Ausztria egyik legmagasabban fekvő síterepén. Gyenesei Leila és Vásáry André a Grossglockner lábától jelentkeznek a Havazinban.
Ausztria legmagasabb hegyének tövében, a Grossglocknernél, a Hohe-Tauern Nemzeti Park közepén található a romantikus hangulatú alpesi település, Heiligenblut. Ide látogatott el André és Leila. Vendégünk Szlovákiában tanult síelni, és nagypapája a magyar sícsapat tagja volt. André 10 év kihagyás után állt ismét lécre a Havazin kedvéért. Egyébként meglepően jól ment neki a síelés, néhány perc alatt ráérzett a technikára és nagyon élvezte a csúszást.
A fiatalok lovas szánkázáson is résztvettek, majd egy különleges program várt rájuk: célba vették a helyi specialitásokat kínáló éttermet, ahol ők készíthették el saját vacsorájukat, amely nem tűnt egyszerűnek. Kameránk megörökítette a páratlan kulináris kísérleteket.

Igazi zord, téli időben küzdöttek hőseink a forgatás másnapján. Szakadt a hó és sűrű köd lepte a hegyeket. André és Leila összekapaszkodva próbáltak lejutni a pályáról. Alig látták egymást, de végülis megbirkóztak a feladattal. Aztán kalandjaik a szánkópályán majd a jégteke pályán folytatódtak.

Hóravaló rovatunkban Feró és Kerényi Ádám egy autóban ülve teszteltek és hívták fel a figyelmet arra, hogy csúszós úton a féktávolság akár többszörösére is megnőhet. Bemutatják, hogyan kell vezetni fagyos úton.

A Havazin nézői felidézhetik velünk együtt a Szocsiban 7. helyezett Miklós Edit és a többi magyar versenyző szereplését a téli olimpián.

Havazin, vasárnap 12:05-kor az RTL Klubon.
Adásainkat itt érheti el!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.