Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Féktelen sízés az olimpiai bajnok kajakossal

2013.01.03. Gémes Renáta

Féktelen sízés az olimpiai bajnok kajakossal Egy sportoló, aki nem csak vízen, de havon is tökéletesen siklik: Fazekas-Zur Krisztina a londoni olimpia aranyérmes kajakozója a legmeredekebb akadályokat is leküzdi. Önfeledt csúszkálására a Havazin is elkísérte.
Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok kajakozóval Murau legmagasabb pontjait hódítjuk meg, de nem csak síléccel, hanem kötelekkel és kőkemény izommunkával.

A sportolónő a londoni olimpián kajak négyesben, 500 méteren nyert aranyérmet. 10 éves korában ült először hajóba, azóta a Világ- és Európa-bajnokságokon sorra nyeri az érmeket. Férje és edzője Rami, akivel együtt Amerikában, Kaliforniában készülnek a versenyekre. Ott Kriszta a kajakozás mellett egy új sportágban is sikeresen szerepel, ez az állva evezés - az egyik legújabb sportőrület. Lényege, hogy a deszkán állva a kenuzáshoz hasonlóan kell húzni az evezővel, és ha ehhez a hullámok is segítenek, akkor még gyorsabban suhanhatunk a vízen. Kriszta ezt a sportot idehaza is szívesen népszerűsíti. De imád síelni is, és bár évente csak egyszer jut el a hegyekbe, mégis kitűnően veszi a havas pályákat is.

Fazekas-Zur Krisztina haladó síelőnek számít, férje pedig bevállalós snowboardos, akikkel először Murau egyik legkedveltebb piros pályájára indultunk.

Síelés után pedig egy olyan „levezető” sportot találunk Krisztának Murauban, ahol kihasználhatja felsőtestének erejét, így megismertettük vele a falmászást.

De az izgalmaknak itt még nincs vége. Teszteljük, hogy íjjal és nyilakkal mire mennénk a hegyekben. Majd kipróbáljuk a tubingot, aminek a lényege, hogy fék és irányítás nélkül száguldhatunk le. Így már-már félelmetes érzés, ahogy háttal lefelé suhanunk a semmibe, mégse lesz semmi bajunk, mert a pálya biztonságos.

A Havazinban beszámolunk Miklós Edit legutóbbi Világkupa-szerepléséről is. Tartsanak velünk vasárnap délben az RTL Klubon.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.