Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyenesei Leila esete Ted Ligety-vel a Havazinban

2014.01.09. Gémes Renáta

Gyenesei Leila esete Ted Ligety-vel a Havazinban Gasztro sítúrára vittük Alta Badiába Debreczeni Zitát és Gyenesei Leila világbajnok öttusázót, aki a havas élményeken túl az amerikai sízővel, Ted Ligety-vel is beszélgethetett.
A Havazin vendége ezúttal Gyenesei Leila, téli és nyári olimpikon, kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok öttusázó volt. Négyszer lett az év női öttusázója, 2011-ben pedig Junior Príma díjat kapott sport kategóriában. Leilától a síelés sem áll messze, ugyanis a 2006-os torinói olimpiai játékokon sífutásban indult. Ezzel sporttörténelmet írt, hiszen ő a második magyar nő, aki téli és nyári olimpián is indult, és az első, aki előbb télin, aztán nyárin. Legerősebb száma az úszás, a legkedvesebb pedig a lovaglás.

Leilát a Dolomitok szívében található Alta Badiába vitte magával Debreczeni Zita, de a sípályán Nagy Feró is csatlakozott hozzájuk.
Öttusázónk ezután elhatározta, hogy megtanítja sífutni Zitát, és hogy fáradozásai milyen eredménnyel jártak, ezt is megmutatjuk.
Alta Badiában olaszok és osztrákok mellett túlnyomó részben ladinok élnek, akik vendégszeretetükről és konyhájukról is ismertek. A helyi gasztronómiába Leila és Zita nem csak belekóstolt, hanem kicsit még segített is a házigazdáknak az ételek elkészítésében. A különleges vacsora alatt a lányoknak végül sikerült megfejteni a ladin konyha titkait.

Az alpesi sí versenyeket követő sportbarátok bizonyára szívesen helyet cseréltek volna a lányokkal akkor, amikor a szálloda halljában Leila összefutott a magyar gyökerekkel rendelkező világ és olimpiai bajnok alpesi sízővel, Ted Ligetyvel, aki nagy örömünkre szívesen ült le egy rövid beszélgetésre vele.
A Világkupa sorozat Alta Badia-i futamára érkezett meg az amerikai sztár, aki mesélt a verseny élményeiről és az olimpiára való felkészülésről, terveiről.
A verseny alatt a lányok természetesen Ted Ligetynek szurkoltak, aki ötödikként rajtolhatott. A Világkupa napján Marcello Varallo, a versenyt rendező bizottság elnöke vezetett be minket egy kicsit a kulisszák mögé. Az idei világkupa futamon Alta Badiaban az osztrák Marcel Hirschernek jött ki legjobban a lépés, maga mögé utasította Ted Ligetyt, akinek az első futamban elkövetett kisebb hibája miatt most meg kellett elégednie a dobogó legalsó fokával.

A Havazinban megmutatjuk a minden idők legjobb magyar női eredményét elérő Miklós Edit 12. helyet érő sízését, melyet a franciaországi Val d'Isere-ben produkált.

Havazin vasárnap 11:40-kor az RTL Klubbon.
Adásainkat itt érheti el!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.