Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jégtekézés és az első síkaland Németh Kristófékkal

2013.01.23. Gémes Renáta

Jégtekézés és az első síkaland Németh Kristófékkal Németh Kristóffal és fiával, Lőrinccel Murau hegyoldalain veszünk síleckéket. Lefelé száguldunk a meredek tubing pályán, és kipróbáljuk az osztrákok egyik téli nemzeti játékát, a jégtekét is.
Németh Kristóf a Barátok közt egyik legismertebb színésze. Miután nemrégiben búcsúzott a sorozattól, új kihívást talált magának. Színház igazgatóként dolgozik. Emellett minden idejét fiával, Lőrinccel tölti, aki most ötéves. Apa és fia sokat mozognak együtt, de a téli sportokat még nem próbáltak ki. Így első sí leckéiket a Havazinnal veszik Murauban.
A térségben nagy hagyománya van az EisstockSCHIESSEN nevű játéknak, ami a curlinghez és a tekézéshez hasonlít leginkább. A jégtekét két csapat órákon keresztül játszotta. A meccs végére így aztán már fogalmunk sem volt, hogy ki-kivel van, és az sem derült ki, hogy ki nyert. Ennek ellenére nagyon élveztük ezt a jeges sportot.
Az ausztriai Schladmingban rendezik február 4-től az Alpesi Sí világbajnokságot. 1982 után második alkalommal mérik itt össze tudásukat a világ legjobb síelői. A Havazinban bemutatunk néhány igazi nagyágyút. Ők Schladmingban a világbajnoki aranyért hajtanak majd, és szó lesz arról is, milyen esélyekkel vágnak neki a világversenynek a magyar sízők.

Végül a Havazin eplényi alakulatát láthatják, a csapat vasárnap a Snow Day rendezvényeibe vetették bele magukat.

Havazin, vasárnap 12.40-től az RTL Klubon!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.