Menü ≡

Jégtekézés és az első síkaland Németh Kristófékkal

2013.01.23. | Szerző: Gémes Renáta
Jégtekézés és az első síkaland Németh Kristófékkal Németh Kristóffal és fiával, Lőrinccel Murau hegyoldalain veszünk síleckéket. Lefelé száguldunk a meredek tubing pályán, és kipróbáljuk az osztrákok egyik téli nemzeti játékát, a jégtekét is.
h i r d e t é s
Németh Kristóf a Barátok közt egyik legismertebb színésze. Miután nemrégiben búcsúzott a sorozattól, új kihívást talált magának. Színház igazgatóként dolgozik. Emellett minden idejét fiával, Lőrinccel tölti, aki most ötéves. Apa és fia sokat mozognak együtt, de a téli sportokat még nem próbáltak ki. Így első sí leckéiket a Havazinnal veszik Murauban.
A térségben nagy hagyománya van az EisstockSCHIESSEN nevű játéknak, ami a curlinghez és a tekézéshez hasonlít leginkább. A jégtekét két csapat órákon keresztül játszotta. A meccs végére így aztán már fogalmunk sem volt, hogy ki-kivel van, és az sem derült ki, hogy ki nyert. Ennek ellenére nagyon élveztük ezt a jeges sportot.
Az ausztriai Schladmingban rendezik február 4-től az Alpesi Sí világbajnokságot. 1982 után második alkalommal mérik itt össze tudásukat a világ legjobb síelői. A Havazinban bemutatunk néhány igazi nagyágyút. Ők Schladmingban a világbajnoki aranyért hajtanak majd, és szó lesz arról is, milyen esélyekkel vágnak neki a világversenynek a magyar sízők.

Végül a Havazin eplényi alakulatát láthatják, a csapat vasárnap a Snow Day rendezvényeibe vetették bele magukat.

Havazin, vasárnap 12.40-től az RTL Klubon!
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »